Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Audi Q5 2.0Τ S tronic


Ο 2λιτρος τούρμπο κινητήρας του Audi Q5 2.0Τ S tronic, που μπορεί να αποδώσει 211 ίππους, εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο εξαιρετικές επιδόσεις παρά το μεγάλο βάρος. Έτσι, λοιπόν, έχουμε 0-100 Km/h σε μόλις 7,2, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 222 χ.α.ω.. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο ανταγωνισμός για να φθάσει σε αυτά τα επίπεδα προτείνει μεγαλύτερους σε κυβισμό -ατμοσφαιρικούς - κινητήρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ετήσια κόστη χρήσης σε όλα τα επίπεδα.

Στον δρόμο το Q5 είναι ήσυχο, άνετο και απολαυστικό. Ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες ταξιδεύει πολύ ήσυχα χάρη στο χαμηλό για την κατηγορία αεροδυναμικό συντελεστή 0.33(Cx). Ο οδηγός έχει και αρκετά ακόμα ηλεκτρονικά βοηθήματα στην διάθεσή του, αφού το Q5 εξοπλίζεται με σύστημα στάθμευσης με κάμερα, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, διατήρησης της απόστασης από το μπροστινό αυτοκίνητο και ελέγχου πιέσεων των ελαστικών.

Το μεγάλο μεταξόνιο των 2,81 μέτρων προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου φτάνει τα 540 λίτρα. Σε ότι αφορά τις εσωτερικές διαστάσεις, αυτές διόλου κόμπακτ δεν μπορούν να θεωρηθούν καθότι το μήκος φθάνει 4,63 μέτρα, το πλάτος τα 1,88 και ύψος 1,65 μέτρα και είναι μεγαλύτερες των ανταγωνιστών.

Οι Γερμανοί έδωσαν περισσότερο βάρος στα ασφάλτινα χαρακτηριστικά του, όπου και θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Εκεί πραγματικά εντυπωσιάζει με τον δυναμικό χαρακτήρα του -είτε μιλάμε για αυτοκινητόδρομο είτε για μια ορεινή διαδρομή- όπου στο στιβαρό πλαίσιο, η μόνιμη τετρακίνηση, οι αρκετά σφικτές αναρτήσεις και το εξαιρετικό set up προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση σε όλες τις περιπτώσεις. Ομολογούμε ότι στο αυτοκίνητο της δοκιμής το κιβώτιο S tronic των επτά σχέσεων με τον διπλό συμπλέκτη ήταν αποκάλυψη και το θεωρούμε ιδανικό συνδυασμό για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Συνολικά το Audi Q5 είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που σκοπό έχει να ικανοποιήσει όσους αρέσκονται να ξεφεύγουν με εξορμήσεις εκτός δρόμου, χωρίς όμως να χάνουν τίποτε από την δυναμική οδική συμπεριφορά ενός σπορ σεντάν. Και όλα αυτά έρχονται με την γνωστή ποιότητα και αισθητική της Audi.

Τεχνικά χαρακτηριστικα
Q5 2.0Τ S tronic


Κινητήρας: 2.0 ΤFSΙ
Κυβισμός: (κ.εκ.)1.984
Ισχύς: (Ρs/σ.α.λ.) 211/4.300
Ροπή : (Κgm/σ.α.λ.)350/1.500-4.200
Τελική: (χλμ./ώρα)222
Επιτάχυνση: (0-100)7,2
Μέση κατανάλωση: 8,5(lt/100χλμ.)
Τιμή: Από 46.500

ΠΗΓΗ: Auto - Έθνος, Drive