Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το νέο ανανεωμένο Ford Fiesta με τον τουρμπάτο κινητήρα Ecoboost (+photo gallery)

Το νέο ανανεωμένο Ford Fiesta αποκαλύφθηκε και είναι αρκετά φρεσκαρισμένο και εκμορντενισμένο με βασικό ατού τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη turbo κινητήρα της γενιάς EcoBoost κάτω από το καπό...
που του δίνει κατ' αρχήν το πλεονέκτημα σε σχέση με τον δυνατό - κατ' ομολογία - ανταγωνισμό σε μια κατηγορία που ειδικά στην χώρα μας έχει μεγάλη απήχηση. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 100 και 125 ίππους σε δύο διαφορετικές εκδοχές του και αναμένεται να του προσδώσει πολύ καλές επιδόσεις σε σχέση με τους απλούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες του παρελθόντος.

Το νέο Fiesta αποκαλύφθηκε στο Άμστερνταμ, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Ford «Go Further» με οικοδεσπότη τον Alan Mulally, President & CEO της Ford. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 2.500 έμποροι.

Εξωτερικά το μοντέρνο σχήμα κυριαρχεί με βασικό στοιχείο την τραπεζοειδή εμπρός μάσκα, η οποία πλαισιώνεται από προβολείς κομμένους με λέιζερ με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.

Ο 1000άρης EcoBoost ανακηρύχθηκε «International Engine of the Year» για το 2012 και εκτιμάται ότι θα προσφέρει την καλύτερη οικονομία καυσίμου στην κατηγορία.

Η Ford λανσάρισε το πρώτο Fiesta το 1976 και από τότε έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Ευρωπαϊκή γκάμα του Fiesta στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2012.