Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Ducati 1199 Panigale R 2013

Σε περίπου έξι εβδομάδες στο σαλόνι του Μιλάνου, η Ducati θα ανακοινώσει την πλήρη σειρά μοντέλων του 2013. Το πολυαναμενόμενο μοντέλο μπορεί να είναι το νέο υγρόψυκτο Hypermotard που θα εμφανιστεί στην Κολωνία, όμως οι Ιταλοί έχουν προετοιμάσει μερικά ακόμη νέα για την επόμενη χρονιά. Και τα κρατάνε για την «δική» τους έκθεση.

Έχουμε δει τα νέα Multistrada 1200, με την  προσθήκη ημι-ενεργητικών αναρτήσεων, τον δεύτερης γενιάς κινητήρα...
Testastretta 11° DS, με δύο μπουζί ανά κύλινδρο, με αυξημένη ροπή και μειωμένους ρύπους. Στο Μιλάνο αναμένεται κάποια μικρότερου κυβισμού Multistrada και σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω, μία Ducati 1199 Panigale R θα κάνει την εμφάνισή της εκεί.

Εμφανισιακά θα ταυτίζεται σχεδόν με την Ducati 1199 Panigale S Superstock που εμφανίστηκε πέρσι στο Μιλάνο ως «μοντέλο» για χρήση στον ετήσιο κατάλογο των βελτιωτικών αξεσουάρ και ανταλλακτικών.

Θα είναι διαφορετική από την Ducati 1199 Panigale RS που παραμένει ειδική έκδοση για τις αγωνιστικές ομάδες, φορτωμένη carbon και τιτάνιο. Η εμφανής διαφορά της R με την S θα είναι το «άβαφο» ρεζερβουάρ αλουμινίου. Άλλα στοιχεία θα είναι επίσης η χρήση ανθρακονημάτων (carbon) σε ορισμένα μέρη της, νέα γραφικά και το εμφανές “R” στα πλαϊνά του φέρινγκ.

Οι βασικές αλλαγές θα αφορούν στην ολόκληρη εξάτμιση, - από τους λαιμούς και πίσω- και μια σειρά από βελτιώσεις σε καίρια σημεία του κινητήρα. Οι μπιέλες τιτανίου και μια σειρά από ελαφρύτερα κινούμενα μέρη, πρόσθεσαν 500 ακόμη στροφές ανά λεπτό στην Ducati 1199 Panigale R.

Ο υπερτετράγωνος κινητήρας ελάχιστα ανέβασε την μέγιστη ισχύ του που κινείται στη γειτονιά των 195 ίππων, όμως έγινε πιο εύστροφος και με μεγαλύτερη διάρκεια απόδοσης. Αυτός ήταν και ο στόχος της Ducati, όχι η εκρηκτική κορύφωση της ισχύος.

Η Ducati 1199 Panigale R του 2013 έχει και κάποιες μικρές αλλαγές στο πλαίσιο και τη γεωμετρία, με περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης. Όσο για την τιμή, αναμένεται γύρω στις 30.000 δολάρια στις ΗΠΑ, περίπου 24.000 ευρώ.