Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Ο θρύλος της Formula 1, Αλμπέρτο Ασκάρι

Ο θρύλος της Formula 1, Αλμπέρτο Ασκάρι
Ο θρύλος της Formula 1, Αλμπέρτο Ασκάρι
Ο μοναδικός παγκόσμιος πρωταθλητής που ξεπήδησε από την Ιταλία ήταν ένας αθεράπευτα προληπτικός οδηγός που έμελλε να σκοτωθεί σε μια αγωνιστική μέρα με πάμπολλες τραγικές συμπτώσεις.


Συνώνυμο κάποτε της ταχύτητας και σύμβολο ενός έθνους, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (1952 και 1953) μέσα στην κατακόκκινη Ferrari του ήταν μια εικόνα που δύσκολα ξεχνά ο λάτρης της ταχύτητας.

Όπως εξάλλου το έλεγε καλύτερα και ο Έντζο Φερράρι: «Όταν προπορευόταν, δεν μπορούσες εύκολα να τον περάσεις. Πράγματι, ήταν πρακτικά αδύνατο να τον περάσεις».

Ο Ασκάρι έτρεξε με μοτοσικλέτες, έτρεξε με Ferrari (1949- 1954), έτρεξε με Maserati και Lancia και πήρε όσα θα μπορούσε να πάρει ο ραλίστας της εποχής του. Ο χαρισματικός οδηγός ακολούθησε την τραγική μοίρα του επίσης ραλίστα πατέρα του και κορυφαίου ονόματος της εποχής, Αντόνιο Ασκάρι, ο οποίος σκοτώθηκε στα 36 του. Όμοια και ο προληπτικός γιος έμελλε να χάσει τη ζωή του στα 36 του χρόνια στη Μόντζα, σε μια μέρα ασυνήθιστη με τραγικές συμπτώσεις…

Διάβασε την συνέχεια του άρθρου στο Newsbeast.gr