Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Απέσπασε $3,7 εκατ. από πλαστά ασφαλιστήρια σε ενάμισι χρόνο

Απέσπασε $3,7 εκατ. από πλαστά ασφαλιστήρια σε ενάμισι χρόνο
Απέσπασε $3,7 εκατ. από πλαστά ασφαλιστήρια σε ενάμισι χρόνο
Περίπου 800 εταιρείες μεταφορών σε 22 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφερε να εξαπατήσει ο 63χρονος ασφαλιστής John Paul Kill, αποσπώντας συνολικά το ποσό των 3,7 εκατ. δολαρίων από ασφάλιστρα για πλαστά συμβόλαια.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI, ο Kill καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Η απάτη του Kill ήταν… απλή: Παρουσιαζόταν ως ένας τίμιος και εργατικός ασφαλιστής και εξασφάλιζε την υπογραφή μεταφορικών εταιρειών σε ασφαλιστήρια συμβόλαια για την κάλυψη των φορτίων.

Η απάτη του ξεγέλασε τους πελάτες και τους έκανε να πιστεύουν ότι διέθεταν κανονική ασφαλιστική κάλυψη, τη στιγμή που ο Kill έβαζε… στην τσέπη τα «ασφάλιστρα». Στην ουσία ο Kill είχε στήσει μία επιχείρηση “μαϊμού”.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό εισαγγελέα John Horn, ο Kill ξεκίνησε τη δράση του το 2013, εμφανίζοντας στους πελάτες του έγγραφα βάσει των οποίων η Lloyds του Λονδίνου ήταν υπεύθυνη για την ασφαλιστική κάλυψη που παρείχαν τα συμβόλαια. Στην πραγματικότητα, ο Kill δεν είχε ποτέ συνάψει συνεργασία με τους Lloyd’s για ασφαλιστικές καλύψεις όμως λάμβανε κανονικά τα ασφάλιστρα.

Στην πλειονότητά τους, τα θύματα ούτε καν έλαβαν ποτέ κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενώ όταν προέκυπτε κάποια αποζημίωση, ο Kill την πλήρωνε ο ίδιος, χρησιμοποιώντας τα «ασφάλιστρα» των άλλων θυμάτων.

Συνολικά, περίπου 800 εταιρείες μεταφορών σε περιοχές όπως η Alabama, η Oklahoma, το Texas, η Utah, η Florida, το Colorado και άλλες, πλήρωσαν στον Kill ασφάλιστρα ύψους 3,75 εκατ. δολαρίων από το 2013 έως τα μέσα του 2014.
Πηγή: insurancedaily.gr