Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.: Τα αποτελέσματα

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.
48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.: Αποτελέσματα
Με το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., που διοργάνωσε επιτυχημένα για ακόμη μια χρονιά το Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης", συνεχίστηκε το Πανελλήνιο...
Πρωτάθλημα Ράλλυ 2015, με τον Γιώργο Φιλιππίδη να σημειώνει την πρώτη του νίκη στο θεσμό, έχοντας ως συνοδηγό για πρώτη φορά τον Λεωνίδα Μαχαίρα.

Ο αγώνας, ήταν ο 4ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και παράλληλα, αποτέλεσε τον 3ο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. Τα 23 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε γνωστές Ειδικές Διαδρομές όπως τα Πετροκέρασα, το Παλαιόκαστρο και το Λιβάδι, καθώς φυσικά και στην Ειδική Διαδρομή "Χολομώντας" που θεωρείται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφάλτινες της Ελλάδας. Έχοντας ως τοποθεσία Εκκίνησης και Τερματισμού την Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., ο ομώνυμος αγώνας είχε μεγάλο συναγωνισμό και μάχες. Μετά από 6 Ειδικές Διαδρομές και 88,55 αγωνιστικά χιλιόμετρα, νικητές επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη οι Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας (Mitsubishi Lancer EVO IX), στην πρώτη τους εμφάνιση ως πλήρωμα στο Πρωτάθλημα. Τους νικητές, ακολούθησαν οι Βασίλης Βελάνης-Γιάννης Βελάνης (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι με αυτό το αποτέλεσμα, ανέβηκαν στη 2η θέση της κατάταξης του Πρωταθλήματος, πίσω από τους Λάμπρο Κύρκο-Γιώργο Πολυζώη, οι οποίοι δε συμμετείχαν στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Στο βάθρο των νικητών, βρέθηκαν και οι νικητές της Κατηγορίας F2 Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης (Peugeot 106 S16). Το πλήρωμα σημείωσε χρόνους επιπέδου γενικής και σε συνδυασμό με εγκαταλείψεις ορισμένων πληρωμάτων κορυφής, έφτασε μέχρι το βάθρο της γενικής! Μια θέση πιο πίσω, τερμάτισαν οι Γιάννης Βαλαβάνης-Σωτήρης Καπάρας (Honda Civic Type-R), οι οποίοι ήταν και δεύτεροι στην Κατηγορία F2 και πρώτοι στην Α/7, ενώ την τριάδα της κατηγορίας, έκλεισαν οι Δημήτρης Κουμποτής-Σάββας Μαυροματίδης (Peugeot 106 S16), που τερμάτισαν στην 5η θέση της γενικής κατάταξης και ήταν 2οι στην κλάση Α/6, πίσω από τους Πλάγο-Ρέντη. Την πρώτη εξάδα της γενικής, συμπλήρωσαν οι Αντώνης και Πάύλος Μπαξεβανάκης (Honda Civic Type-R), που ολοκλήρωσαν στη 2η θέση της κλάσης Α/7.

Όμως, ο αγώνας είχε και σημαντικές εγκαταλείψεις που έπαιξαν το δικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Οι Κυπελλούχοι Ασφάλτου, Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer EVO X), τέθηκαν εκτός κατά το 2ο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή "Χολομώντας", με πρόβλημα στον κινητήρα του αυτοκινήτου και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο, βρίσκονταν στην κορυφή της γενικής κατάταξης, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε 2 Ειδικές Διαδρομές. Στην ίδια διαδρομή, εγκατέλειψαν και οι Άκης Καλούδης-Σάκης Τοπούζης (Mitsubishi Lancer EVO VIII) λόγω ενός προβλήματος με το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου τους, ενώ βρίσκονταν στη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Στην κατηγορία F2, οι σημαντικότερες εγκαταλείψεις ήταν αυτές των Βασίλη Καραβασίλη-Κώστα Καρλιώτη (Honda Civic Type-R), που παρέδωσαν καρνέ μετά τη 2η Ειδική Διαδρομή και ενώ είχαν σταθεί άτυχοι εξαρχής, όταν κατά την εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του αγώνα άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου τους, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ και να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Τέλος, εκτός αγώνα βρέθηκαν και οι Αλέξανδρος Δήμος-Θανάσης Ντίτορας (Peugeot 106 S16), μετά από έξοδο στον Χολομώντα.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το ασφάλτινο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. διατήρησε το κύρος του και, κυρίως χάρη στον έντονο συναγωνισμό αλλά και τις δυναμικές κινήσεις προβολής από τον Α.Ο.Θ., όπως η Πανηγυρική Εκκίνηση υπό την παρουσία πολλών θεατών μέσα στη Θεσσαλονίκη, έδειξε πως η Βόρεια Ελλάδα παραμένει μια κοιτίδα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, θα δοθεί στις 9-11 Οκτωβρίου 2015, με το "Seajets Ράλλυ Ακρόπολις" και την κάθε ημέρα να προσμετρά σαν ξεχωριστός αγώνας στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.


#Nissan #370Z...The Beast!! Hit Like...
Posted by Autocarnet on Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015