Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Για 1η χρονιά διοργανώσαμε σεμινάρια με θέμα την οδική ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή αγωγή με την ονομασία ''Οδηγώ το ποδήλατό μου με ασφάλεια '' την εβδομάδα 5-9 Οκτωβρίου 2015 .


Εξασφαλίστηκε η υποστήριξη της Εθελοντικής Ομάδας μεγάρων ΚΟΥΡΟΣ , του Τμήματος Τροχαίας Σαλαμίνας και του Δήμου Σαλαμίνας .

Στα πλαίσια του σεμιναρίου της οδικής ασφάλειας συμπεριλαμβανόταν η δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά μέχρι την ηλικία των 8 ετών και η διανομή εντύπων με θέμα την αναγκαιότητα και τη σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος . Περίπου 300 μαθητές (Α & Β τάξη δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου ) εκπαιδεύτηκαν και μετά την << ασφαλή βόλτα τους >> , τους δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου.

Στόχος αυτής της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές και τα παιδιά να αναγνωρίσουν τις πινακίδες σήμανσης , να μάθουν να τις διαβάζουν με έμφαση στην αναγνώριση της πινακίδας ΣΤΟΠ και στο τέλος η επιβράβευσή τους με το δίπλωμα.

Όλες αυτές οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο κάθε σχολικής μονάδας .

Σκοπός ήταν τα παιδιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να τους ακολουθούμε , να εξοικειωθούν με τα σήματα Κ.Ο.Κ. , να γνωρίσουν τα οχήματα και που κινούνται το καθένα (παιδί & περιβάλλον) , επίσης να διαβάσουν τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και να καταλάβουν ότι αποτελούν μέσο επικοινωνίας , να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή (παιδί & γλώσσα) . Μπορούσαν επίσης να μάθουν τα σχήματα μέσα από τα σήματα οδικής κυκλοφορίας , να δημιουργήσουν μέσα μεταφοράς χρησιμοποιώντας σχήματα (παιδί & μαθηματικά), όπως και να διασκεδάσουν , να ζωγραφίσουν με διαφορετικούς τρόπους και να εκφραστούν μέσα από τη μίμηση (παιδί, Δημιουργία και Έκφραση).

Ευχαριστούμε θερμά το Αστυνομικό προσωπικό και τον Διοικητή Υπαστυνόμο Α΄ κ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ Γεώργιο του Τμήματος Τροχαίας Σαλαμίνας , την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΑΟ ΚΟΥΡΟΣ , τον Δήμο Σαλαμίνας , τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων Σαλαμίνας αλλά και τον ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Σωτήριο , που μας υποστήριξαν ενεργά στο να επιτύχουμε τον σκοπό που δεν ήταν άλλος από την πρόληψη – ενημέρωση των μαθητών αλλά και μέσο αυτών των γονέων και κηδεμόνων .

Η Επιτροπή Εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ θα συνεχίσει τα σεμινάρια με θέμα την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή αγωγή έτσι ώστε όλοι οι μαθητές της Σαλαμίνας να έχουν την εμπειρία και την γνώση .

Εκ της Επιτροπής Σχολικών Εθελοντών Τροχονόμων
ΣαλαμίναςΕιδική παραγγελία...
Posted by Autocarnet on Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015