Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το Όσλο απαγορεύει τα αυτοκίνητα


Το Όσλο απαγορεύει τα αυτοκίνητα
Η νορβηγική πρωτεύουσα σχεδιάζει να διακόψει την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης μέσα στα επόμενα 4 χρόνια και είναι η...


πρώτη που θα εφαρμόσει τέτοια απαγόρευση.

Πολλές πρωτεύουσες έχουν στο παρελθόν επιβάλλει προσωρινές απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και η Μαδρίτη. Το Όσλο, όμως, θα είναι η πρώτη πρωτεύουσα που σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο σε μόνιμη βάση, μέχρι το 2019, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, προκειμένου να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, βέβαια, ανησυχούν για το ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να βλάψει τις επιχειρήσεις τους. Οι πολίτες εν γένει, όμως, πιστεύουν ότι θα ωφελήσει την πόλη και θα γίνει πιο φιλική για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τα καταστήματα και όλους.

Μέσα στα σχέδια είναι και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων 60 χιλιομέτρων τα επόμενα χρόνια, ενώ θα γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα γίνουν, μόνο, κάποιες ειδικές ρυθμίσεις για τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα στα καταστήματα και για τα οχήματα που μεταφέρουν ανθρώπους με αναπηρίες.

Και για να μιλήσουμε με αρθιμούς, το Όσλο έχει περίπου 600.000 κατοίκους, με 350.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται εκτός κέντρου.
Πηγή Tromaktiko


Αυτά είναι!
Posted by Autocarnet on Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015