Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Τα BMW i3 στην υπηρεσία των Σωμάτων Ασφαλείας

Τα BMW i3 στην υπηρεσία των Σωμάτων Ασφαλείας
Τα BMW i3 στην υπηρεσία των Σωμάτων Ασφαλείας
Ισχυρό, ευέλικτο, συνδεδεμένο και το κυριότερο, με μηδενικούς ρύπους: Με τέτοια προσόντα, το ηλεκτρικό BMW i3 αποδεικνύει την αξία του σαν όχημα έκτακτης...
ανάγκης για την αστυνομία, τις ομάδες διάσωσης και την πυροσβεστική υπηρεσία. Η BMW προσφέρει το παγκοσμίως πρώτο premium, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με προαιρετικό εξοπλισμό πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αστική ηλεκτροκίνηση. Οι αρχές σε Βαυαρία, Μιλάνο, Λος Άντζελες και Λονδίνο έχουν εντάξει τα πρώτα BMW i3 στους σχετικούς στόλους τους. Εξάλλου, μία ειδική έκδοση χρησιμοποιείται για μεταφορές μετρητών με μηδενικούς ρύπους στη Βαρσοβία.

Η αρχιτεκτονική του BMW i3 είναι μελετημένη για ηλεκτρικά και plug-in μοντέλα. Κύρια χαρακτηριστικά είναι η καμπίνα επιβατών από CFRP και το αλουμινένιο πλαίσιο που εδράζει τα εξαρτήματα κίνησης και ανάρτησης. Με αυτή τη μέθοδο, δημιουργείται ένα 5θυρο αυτοκίνητο μήκους 4m με ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό αλλά και ευέλικτο, με μικρό κύκλο στροφής και ασφαλή συμπεριφορά. Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων και η άριστη σφαιρική ορατότητα δημιουργούν ιδανικές προϋποθέσεις για χρήση στην αστική κυκλοφορία. Ο ηλεκτροκινητήρας 125 kW/170 hp επιταχύνει το στάνταρ BMW i3 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ισχύος στο μικτό κύκλο: 12,9 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) από 0-100 km/h σε μόλις 7,2 δευτ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης παρέχει αυτονομία έως 160 km σε καθημερινή λειτουργία.

Ο ειδικός εξοπλισμός του BMW i3 είναι το αποτέλεσμα 50+ χρόνων εμπειρίας στον τομέα της εξέλιξης οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Επομένως, η BMW είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που μπορεί να προσφέρει μία πλήρως εξατομικευμένη γκάμα εργοστασιακού εξοπλισμού σαν όχημα των Σωμάτων Ασφαλείας. Ανάλογα με τη χρήση, τα οχήματα εφοδιάζονται με αντίστοιχα αυτοκόλλητα και μπάρες οροφής. Ένα ειδικό σύστημα σηματοδοσίας, μπροστά και πίσω φώτα και σειρήνες διασφαλίζουν την έγκαιρη προειδοποίηση των άλλων χρηστών του δρόμου όταν το BMW i3 βρίσκεται σε αποστολή έκτακτης ανάγκης. Η γκάμα εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης προεγκατάσταση για ψηφιακό ραδιόφωνο.

Επιπλέον, η μόνιμα εγκατεστημένη κάρτα SIM επιτρέπει τη χρήση τεχνολογίας ευφυούς δικτύωσης μέσα στο BMW i3 για να διευκολύνει το έργο των εργαζόμενων. Το σύστημα ConnectedRescue, που βασίζεται στο BMW Connected Drive, προσφέρει προαιρετικά τη δυνατότητα μετάδοσης από το κέντρο ελέγχου όλων των σημαντικών πληροφοριών του οχήματος – όπως διεύθυνση, αιτία αποστολής και υπεύθυνο επικοινωνίας – με τρόπο σαφή, ευανάγνωστο και φιλικό προς το χρήστη. Οι απεσταλμένες συντεταγμένες του προορισμού ή οι διευθύνσεις εισάγονται αυτόματα στο σύστημα πλοήγησης, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον μηχανική καταχώρηση. Με αυτό τον τρόπο καταργούνται τα όποια σφάλματα επικοινωνίας. Ο οδηγός μπορεί να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην κυκλοφορία την ώρα που η ομάδα ετοιμάζεται για την αποστολή. Έτσι αυξάνεται η ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα των ομάδων.

Το BMW i3 αναλαμβάνει και ασυνήθιστες αποστολές. Τελευταίο παράδειγμα είναι η Πολωνική Idea Bank, που χρησιμοποιεί το BMW i3 στη Βαρσοβία για μία ‘υπηρεσία παραλαβής’ που είναι πρωτοφανής στον τραπεζικό κλάδο. Ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να ζητάνε μέσω εφαρμογής τη χρήση του BMW i3 ως αυτοκινήτου ασφαλείας για να πληρώνουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους άνετα, άμεσα και μπροστά από την είσοδο του καταστήματός τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης BMW υπάρχουν στην ιστοσελίδα: www.bmw-behoerden.de

Σχετικά με τα οχήματα ασφαλείας BMW :
Πάνω από 50 χρόνια τώρα, η BMW εξελίσσει προηγμένα οχήματα ασφαλείας, σε συνεργασία με εθνικές και διεθνείς αρχές. Εναρμονισμένα με τις αντίστοιχες τοπικές νομοθεσίες και οδηγίες, όλα τα μοντέλα προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια, οικονομία και καινοτόμο τεχνολογία. Η χρήση ειδικού προαιρετικού εξοπλισμού λαμβάνεται υπόψη κατά τη διάρκεια της προϊοντικής εξέλιξης και η παραγωγή υλοποιείται παράλληλα με τα αντίστοιχα συμβατικά οχήματα. Το ConnectedRescue προσφέρεται αρχικά στη Γερμανία. www.connectedrescue.de
Σχετικά με τη BMW i :
Η BMW i είναι μάρκα του BMW Group και συμβολίζει τα οραματικά οχήματα και τις πρωτότυπες φιλοσοφίες, την προοδευτική σχεδίαση και μία νέα εκδοχή της έννοιας premium που προσδιορίζεται από τη βιωσιμότητα. Η BMW i εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο από το BMW i3 (ηλεκτρικό όχημα για μητροπολιτικές περιοχές) και το BMW i8 (σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος με την οικονομία καυσίμου ενός μικρού αυτοκινήτου) καθώς και μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα.


H Nissan στην Έκθεση Αυτοκίνηση FISIKON 2015 #NISSAN #Έκθεσηαυτοκινήτου