Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η Fiat στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Dubai 2015

Η Fiat στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Dubai 2015
Η Fiat στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Dubai 2015
Το νέο Fiat Tipo - Born to be a Sedan


Για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Dubai 2015 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Fiat παρουσιάζει το νέο compact sedan. Το Tipo σχεδιάστηκε στην Ιταλία, στο Centro Stile Fiat, και οι πωλήσεις του προγραμματίζονται για περισσότερες από 40 χώρες της περιοχής ΕΜΕΑ.

Το νέο Fiat Tipo, ένα αυτοκίνητο που γεννήθηκε για να είναι ένα σεντάν, έρχεται στον κόσμο ως ένας μοναδικός συνδυασμός άνεσης, αποτελεσματικότητας και τεχνολογίας που με την πρόσθετη πινελιά του ξεχωριστού ιταλικού ντιζάιν δημιουργεί ένα ποιοτικό όχημα με τις αναλογίες ενός καθαρού σεντάν.

Η FCA δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το μοντέλο, με το οποίο έχει ως στόχο να αυξήσει την παρουσία της στην περιοχή της ΕΜΕΑ, χάρη στην εξαιρετική ευρυχωρία του εσωτερικού αλλά και το ωφέλιμο φορτίο του, την πλήρη γκάμα εκδόσεων και το μοναδικό στιλ του.

Ιταλικό στιλ

To Fiat Tipo σχεδιάστηκε στην Ιταλία, στο Centro Stile Fiat και αναπτύχθηκε από κοινού με το Tofaş R&D, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και εξέλιξης της FCA, ενώ για τη δημιουργία του εργάστηκε μια ομάδα περισσότερων από 2.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της τριετούς εξέλιξής του.

Συχνά, τα σεντάν προκύπτουν από τα χατσμπακ μοντέλα με την προσθήκη ενός τρίτου όγκου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σχήματα που δεν έχουν πάντα συνοχή. Σε αντίθεση, το νέο Fiat Tipo γεννήθηκε για να είναι ένα σεντάν και έτσι διαθέτει μια σχεδιαστική φιλοσοφία που ενσωματώνει τα διάφορα μέρη του με γραμμές που ρέουν φυσικά και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σεντάν χωρίς συμβιβασμούς.

Το ξεχωριστό ιταλικό στιλ εκφράζεται επίσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου ο αρμονικά σχεδιασμένος τρίτος όγκος φιλοξενεί τα φωτιστικά σώματα.

Εμπρός, το σαγηνευτικό σχήμα του καπό του διαθέτει ένα κεντρικό "νεύρο" που εκτείνεται μέχρι την οροφή, δημιουργώντας μια αίσθηση συνέχειας. Αντίστοιχα, η «γρίλια» αποτελεί ένα ενιαίο στοιχείο μαζί με τα φωτιστικά σώματα. Διακοσμητικά από χρώμιο δημιουργούν ένα ξεχωριστό μοτίβο, πάνω στο οποίο εμφανίζεται το λογότυπο της Fiat.

Κορυφαία ευρυχωρία στην κατηγορία και ωφέλιμο φορτίο

Αποτελώντας ένα τέλειο πάντρεμα της ομορφιάς και της λειτουργικότητας, το νέο Fiat σεντάν συνδυάζει τους μεγάλους χώρους με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις: 4.54 μέτρα μήκος, 1.78 μέτρα πλάτος και 1.48 μέτρα ύψος, με μεταξόνιο 2.64 μέτρων, που τονίζει τον εξαιρετικό εσωτερικό χώρο του. Αυτό επιβεβαιώνεται από το μέγεθος του χώρου επιβατών, που είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες. Διαθέτει τον καλύτερο χώρο για τη θέση των ποδιών, στην κατηγορία του, χώρο αποσκευών 520 λίτρων και εξαιρετική εργονομία οδήγησης. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στη σωστή θέση, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να τα φτάσει εύκολα χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσει τους ώμους του από την πλάτη του καθίσματος.

Ανάλογα με την αγορά, θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε δύο κινητήρες βενζίνης (1.4 95hp και 1.6 110hp με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων) και δύο turbodiesel Multijet II κινητήρες (1.3 95hp, 1.6 120hp).

UconnectTM: Κορυφαία τεχνολογία

Όπως ταιριάζει σε ένα πραγματικό Fiat, το νέο Tipo διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή του οδηγού αλλά και των επιβατών. Απόδειξη αυτού είναι πολλά από τα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού του και η διαθεσιμότητα του συστήματος UconnectTM, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5'', σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

Νέο Fiat 500 και Fiat 500X στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Dubai 2015

Αστέρι του περιπτέρου θα είναι το νέο Fiat 500, με το οποίο η Fiat απάντα στις νέες προκλήσεις της αγοράς νέων, παραμένοντας όμως σταθερή στις ρίζες της.

Σχεδιασμένο από το Centro Stile της Fiat, το αυτοκίνητο έχει μια ανανεωμένη σχεδίαση στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, η οποία είναι σαφέστατα 500 και ακόμα περισσότερο ελκυστική. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (κλειστή και ανοιχτή), δεν έχει μεγαλώσει σε μέγεθος, αλλά διαθέτει περισσότερη τεχνολογία, και ιδέες προσωποποίησης: ένα όχημα-σύμβολο έχει εξελιχθεί και τα χαρακτηριστικά εκείνα που το έχουν αναγάγει σε αριστούργημα έχουν τελειοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Στο περίπτερο υπάρχει επίσης χώρος για το 500X, το νέο crossover της Fiat που κατασκευάζεται στην Ιταλία και πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Το Fiat 500X εξερευνά μια εντελώς νέα διάσταση του 500, όπου το στιλ, η ουσία και η made in Italy καταγωγή του καθορίζουν αυτό το άνετο, υψηλής απόδοσης αυτοκίνητο που είναι πάντα συνδεδεμένο με τον κόσμο.