Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Opel Astra Sports Tourer - Γρήγορο, ισχυρό, αποδοτικό: τελευταία γενιά turbo κινητήρων έως 200 hp

Opel Astra Sports Tourer
Αθλητικό, κομψό, εμπνευσμένο: σχεδίαση του μελλοντικού station wagon bestseller
Το νέο Astra Sports Tourer εντυπωσιάζει με την αθλητική του εμφάνιση. Όπως το πεντάθυρο αδερφάκι του, προάγει τη φιλοσοφία της Opel ‘Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά της Γερμανική Ακρίβεια’ στο επόμενο επίπεδο:
αποδοτικό, ελαφρύ, δυναμικό. Η νέας σχεδίασης διπλή χρωμιωμένη μπάρα στη μάσκα φέρει το σήμα Blitz, ενώ οι εμπρός προβολείς συγχωνεύονται με τη μάσκα, σχηματίζοντας ένα ενιαίο οπτικό σύνολο. Το Sports Tourer επεκτείνει και άλλο τις δυναμικές γραμμές του 5-θυρου. Η ελαφρώς αψιδωτή καμπύλη της οροφής χαρίζει στο station wagon αίσθηση μεγαλύτερου μήκους – μία εντύπωση που επιτείνεται από τη διαιρούμενη κολόνα C. Η πίσω όψη συνδυάζει υψηλή λειτουργικότητα με σπορ, κομψή σχεδίαση. Το Astra Sports Tourer έχει ένα σταθερό, στιβαρό και ασφαλές στήσιμο – οι μυώδεις θόλοι των πίσω τροχών και τα διαιρούμενα πίσω φωτιστικά σώματα ενισχύουν αυτή την αίσθηση.

Η τελευταία γενιά Sports Tourer έχει τις ίδιες διαστάσεις με το απερχόμενο μοντέλο, με μήκος 4.702 mm, πλάτος 1.871 mm (με εξωτερικούς καθρέπτες αναδιπλωμένους) και ύψος 1.499 mm – ωστόσο, προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Ο οδηγός απολαμβάνει +26 mm στον περιοχή της κεφαλής, και οι πίσω επιβάτες +28 mm περισσότερο χώρο στην περιοχή των ποδιών – δύο πειστικές βελτιώσεις για αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στο ταξίδι. Επιπλέον, το νέο Astra Sports Tourer μπορεί τώρα να μεταφέρει φορτία έως 1.630 L χάρη στην αποδοτική διάταξη χώρων του.

Η Opel προσφέρει μία εξαιρετικά πρακτική καινοτομία για το νέο Astra Sports Tourer, που θα βοηθά σε καθημερινή βάση: για πρώτη φορά, η πίσω πόρτα θα μπορεί να ανοίγει χωρίς άγγιγμα ή τηλεχειρισμό. Σε συνδυασμό με το σύστημα “Keyless Open” μία ελαφριά κλωτσιά κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για να ανοίξει η πίσω πόρτα. Μία ακόμα κλωτσιά κάτω από τον προφυλακτήρα θα κλείσει την πόρτα. Το έξυπνο σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει οποιοδήποτε εμπόδιο και σταματά το μηχανισμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίγει με ένα διακόπτη στην πλευρά της πόρτας του οδηγού ή μέσω του τηλεχειριστηρίου του κλειδιού.

Για αύξηση του χώρου αποσκευών τo νέο Astra Sports Tourer διατίθεται με προαιρετικά, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/20/40 που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στη διάταξη χώρων. Επιπλέον, η προϊοντική γκάμα FlexOrganizer με πλαϊνές ράγες, διαχωριστικά δίχτυα και πολυάριθμες επιλογές πρόσδεσης διατίθεται προαιρετικά για τη μεταφορά όλων των φορτίων με ασφάλεια και τάξη.

Κάθε στοιχείο Each Sports Tourer σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρακτικότητα και την απόδοση. Αυτό είναι ορατό όχι μόνο στην αποδοτική αξιοποίηση του χώρου αλλά κυρίως στο βάρος. Οι συμπαγείς διαστάσεις και το ελαφρύ κέλυφος του αμαξώματος βοήθησαν το station wagon να χάσει μέχρι 200 kg. Ατσάλια υψηλής και υπερυψηλής αντοχής, αλλαγές στους εμπρός και πίσω άξονες σε συνδυασμό με μία νέα μέθοδο παραγωγής έπαιξαν ρόλο στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η βασική έκδοση Astra Sports Tourer ζυγίζει 1.263 kg (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού) και επομένως είναι 130 kg ελαφρύτερη από το εφάμιλλο απερχόμενο μοντέλο. Αυτό εμφανώς έχει θετική επίδραση στην ευελιξία, την οδηγική άνεση, την κατανάλωση και το κόστος.

Η γκάμα κινητήρων με ισχύ από 70 kW/95 hp έως 147 kW/200 hp συμβάλει σε προαναφερθείσες αρετές. Το Sports Tourer θα αντλεί ισχύ μόνο από κινητήρες τελευταίας γενιάς. Οι κινητήρες diesel και βενζίνης με κυβισμό από 1.0 - 1.6 lit συνδυάζουν υψηλή απόδοση με έξοχη απόκριση και πολιτισμένη λειτουργία.

Ο νέος 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο IAA είναι ο κορυφαίος της γκάμας για το Astra Sports Tourer. Ο θάλαμος καύσης του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα άμεσου ψεκασμού 147 kW/200 hp μπορεί να αντέξει πίεση 130 bar και αποδίδει εντυπωσιακή ροπή 300 Nm ( με overboost). Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εξαιρετικά αθόρυβη και ομαλή λειτουργία σε όλο το εύρος στροφών. Για να το πετύχουν οι μηχανικοί έκαναν αρκετές βελτιστοποιήσεις στα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, μεταξύ άλλων απομονώνοντας το κάλυμμα εκκεντροφόρων από την κυλινδροκεφαλή μέσω ειδικών συνδέσμων και ενός ειδικού συστήματος στεγανοποίησης. Παρά τον άμεσο ψεκασμό και την εστιασμένη καύση, οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου συγκριτικά με το προηγούμενο κινητήρα. Λόγω αυτών των μέτρων ακουστικού σχεδιασμού, ο πελάτης θα εκτιμήσει την αθόρυβη και ομαλή λειτουργία στο ρελαντί, απολαμβάνοντας μία ευχάριστη χροιά ήχου ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες, στροφές και φορτία.

Εκτός από τον υπερσύγχρονο, πρωτοποριακό κινητήρα του, το νέο Astra Sports Tourer θέτει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, τα συστήματα infotainment και την άνεση. Το ευφυές σύστημα φωτισμού intelligent IntelliLux LED® matrix light του νέου Astra είναι μία ακόμα απόλυτη καινοτομία στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων. Αυτή επιτρέπει συνεχή οδήγηση εκτός πόλης με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας φώτων και αυτόματα απενεργοποιεί ατομικές LED όταν ανιχνεύεται προπορευόμενο ή επερχόμενο όχημα. Η περιοχή γύρω από την πηγή του φωτός καλύπτεται και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου παραμένει πολύ φωτεινό. Επομένως, το επαναστατικό σύστημα αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια για όλους τους χρήστες των δρόμων, αλλά και την άνεση του οδηγού του Astra Sports Tourer όταν οδηγεί τη νύχτα. Πολυάριθμα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης που βασίζονται στην τελευταία γενιά της εμπρός κάμερας Opel Eye προσφέρουν στον οδηγό περαιτέρω βοήθεια – από το εκτενέστερο και ακριβέστερο Traffic Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης) που αποκτά τώρα Lane Keep assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης), που προσφέρει ακόμα και ενεργές διορθώσεις διεύθυνσης, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μέχρι το Forward Collision Alert (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης) με Collision Imminent Braking (Φρενάρισμα λόγω Επικείμενης Σύγκρουσης), που μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο ακόμα και σε ταχύτητες κάτω των 40 km/h.

Μέσα στην καμπίνα, προσφέρεται κάτι ακόμα μοναδικό στην κατηγορία των συμπαγών: η υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar λειτουργεί σαν ‘φύλακας άγγελος’ για τον οδηγό και τους επιβάτες. Επιπλέον, θα λανσαριστούν δύο νέα συστήματα IntelliLink. Η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Εξάλλου, τα νέα premium εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από τον AGR παρέχουν πρόσθετη άνεση με ρύθμιση πλάτους, λειτουργία μασάζ και μνήμης και εξαερισμό. Οι πίσω επιβάτες θα μπορούν προαιρετικά να απολαμβάνουν ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό άνεσης με τα δύο εξωτερικά θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Κατά παράδοση, το Astra Sports Tourer έχει μερίδιο περίπου 30 % επί των πωλήσεων του Astra στην Ευρώπη. Κύριοι πελάτες είναι οδηγοί εταιρικών οχημάτων με οικογένειες που επιθυμούν να συνδυάζουν πρακτικές λύσεις χώρου φόρτωσης με υψηλή άνεση στο ταξίδι. Οι μεγαλύτερες αγορές για το station wagon είναι Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία.
Το νέο MINI Cabrio (specs+photos) #BMW #MINI