Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Scoop – Dacia Duster 2 (2017)

Scoop – Dacia Duster
Το Dacia Duster, το Γάλλο-ρουμάνικο SUV γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την έναρξη του, αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την επέκταση της γκάμας Dacia,...
από την έναρξη του Logan το 2005. Urban, sedan, station wagon, minivan, SUV και MPV, η Dacia “μιλά” στο κοινό μέσω απλών οχημάτων, όχι απλοϊκών, σε προσιτές τιμές, και πάνω από όλα αξιόπιστων.

Το Duster SUV έχει συμβάλλει στα μέγιστα στην επιτυχία της ρουμάνικης μάρκας χαμηλού κόστους του ομίλου Renault, με την Dacia σήμερα να είναι η 5η μεγαλύτερη εταιρία σε πωλήσεις στη Γαλλία, ακριβώς πίσω από την Volkswagen. Παγκοσμίως, περισσότερα από ένα εκατομμύριο Duster έχουν δοθεί από την έναρξη του μοντέλου. Η κότα με τα χρυσά αυγά από την Ρουμανία δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί “με οποιοδήποτε τρόπο”, και θα ανανεώσει τον τρέχον crossover της το 2017.
Scoop – Dacia Duster

Το Duster, εκτός από τις εγγενείς ιδιότητες του, είναι κατά κύριο λόγο επιτυχής, λόγο τιμής. Για να αξιοποιηθεί αυτή η κατάκτηση (τιμή), η δεύτερη γενιά θα παραμείνει στην τρέχουσα πλατφόρμα, δοκιμασμένη και αξιόπιστη.

Τεχνικά, οι entry-level εκδόσεις των diesel της Renault θα ανανεωθούν. Δεν μπορούμε να φανταστούμε, όμως, την εμφάνιση ενός υβριδικού σύνολου, το οποίο θα είναι ασυμβίβαστο με την τιμή-στόχο της Dacia. Η αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου θα εξελιχθεί περαιτέρω, με την εμφάνιση μιας 7-θέσιας έκδοσης, σύμφωνα με κάποιες φήμες.

Η τρέχουσα γενιά 5-θέσεων έχει 4,32 m μήκος, μπορεί να αναμένεται περίπου να φτάσει τα 4,50 m στο νέο Duster 2. Διαθέσιμο με κίνηση στους 2 και στους 4 τροχούς, το Γάλλο-ρουμάνικο SUV θα εφοδιαστεί επίσης από το νέο κιβώτιο ταχυτήτων της εταιρίας, Easy-R, που μπήκε πρόσφατα στα Logan και Sandero. To πολύ ακριβό, EDC κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Renault, είναι μάλλον αδύνατο να εισέλθει στα αυτοκίνητα Dacia.

Αν και δεν περιμένουμε μια ξαφνική επαναστατική αλλαγή στην σχεδίαση της νέας γενιάς, το γαλλικό auto-moto.com μας δίνει την δική του εκδοχή, επηρεασμένη από το πρόσφατο πρωτότυπο αυτοκίνητο που αποκαλύφθηκε από την Datsun (Go-Cross SUV), δείχνοντας ίσως το προς τα που τείνει το μελλοντικό στυλ του Duster.

Όταν κάποιες τεχνικές πληροφορίες διαρρεύσουν σχετικά με το νέο Datsun, ίσως μπορεί κάποιες από αυτές να είναι κοινές με το μελλοντικό Duster 2.
Πηγή: Renaultnews.gr