Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η BMW Motorsport ανακοίνωσε λεπτομέρειες του αγωνιστικού της προγράμματος για το 2016 - συνεχίζει με τους ίδιους οδηγούς και τις ίδιες ομάδες στο DTM

Η BMW Motorsport ανακοίνωσε λεπτομέρειες του αγωνιστικού της προγράμματος για το 2016
Η BMW Motorsport ανακοίνωσε λεπτομέρειες του αγωνιστικού της προγράμματος για το 2016
Με την ευκαιρία της ανασκόπησης της σεζόν στο BMW Museum στο Μόναχο, η BMW Motorsport παρουσίασε το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2016. Παράλληλα με τη συμμετοχή της στο DTM, ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο της επόμενης...
χρονιάς είναι το ντεμπούτο των BMW M6 GT3 και BMW M6 GTLM. Το νέο όπλο της BMW θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη σκληρή αγωνιστική σκηνή των GT, καθώς και τις ομάδες και τους κατασκευαστές στη Β. Αμερική στα πλαίσια του IMSA Weather Tech SportsCar Championship (WTSCC). Η BMW M6 GT3 θα δώσει το αγωνιστικό παρών σε Ασία και Αυστραλία.

Ενώ οι ομάδες της BMW Sports Trophy σε όλο τον κόσμο για μία ακόμα φορά θα δίνουν μάχες για νίκες, τίτλους και βαθμούς σε πρωταθλήματα Οδηγών και Ομάδων, το αναδιαρθρωμένο πρόγραμμα BMW Motorsport Junior μπαίνει στην τρίτη χρονιά του. Ο Πρεσβευτής Μάρκας BMW Alessandro Zanardi (IT) έχει ένα μεγαλεπήβολο στόχο για το 2016: τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Rio de Janeiro (BR).

«Σίγουρα έχουμε μπροστά μας μία συναρπαστική αγωνιστική σεζόν για το 2016», δήλωσε ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Το ένα είναι ότι η BMW γίνεται 100 ετών και εμφανώς αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες που θα σηματοδοτήσουν την επέτειό της. Επιπλέον, μετά από πολλούς μήνες εντατικών δοκιμών, ανυπομονούμε να δούμε τις BMW M6 GT3 και BMW M6 GTLM να κάνουν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο. Είμαι σίγουρος ότι εμείς, οι πελάτες και οι φίλοι μας θα βιώσουν απολαυστικές στιγμές με αυτά τα αυτοκίνητα. Με γνώμονα αυτό, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που καλωσορίζω την ROWE Racing στην οικογένεια BMW, σαν μία νέα ομάδα υπεύθυνη για το πρόγραμμα της BMW M6 GT3. Διανύοντας πλέον την 5η σεζόν μας στο DTM από τότε που επιστρέψαμε στο πρωτάθλημα, εμπιστευόμαστε απόλυτα τους οδηγούς και τις ομάδες τους. Το σύνθημά μας για το 2016 είναι ‘Never change a winning team’, και ευελπιστούμε να πετύχουμε περισσότερες νίκες και τίτλους.

Λεπτομερής παρουσίαση του προγράμματος BMW Motorsport για το 2016.

DTM: “Never change a winning team.”
Το 2015, η BMW ανέκαμψε από ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν και κέρδισε τον τίτλο των κατασκευαστών στο DTM, χάρη στο εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα και τις βελτιωμένες επιδόσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Και οι τέσσερις ομάδες της BMW DTM και πέντε διαφορετικοί οδηγοί σημείωσαν αγωνιστικές νίκες. Σαν αποτέλεσμα, η BMW Motorsport πέτυχε το στόχο που είχε θέσει πριν από τη σεζόν: να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα με τη BMW M4 DTM σε σχέση με το 2014. Για τη συνέχιση της επιτυχημένης καριέρας της στο DTM, όπου η BMW έχει κερδίσει επτά από 12 διαθέσιμους τίτλους από το 2012, η BMW Motorsport εμπιστεύεται τις ίδιες τέσσερις ομάδες και τους οκτώ οδηγούς από το 2015. Marco Wittmann (DE), Maxime Martin (BE), Bruno Spengler (CA), Timo Glock (DE), Augusto Farfus (BR), Tom Blomqvist (GB), António Félix da Costa (PT) και Martin Tomczyk (DE) θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι το 2016. Με τις οκτώ BMW M4 DTMs θα τρέξουν οι ομάδες RMG, MTEK, RBM και Schnitzer.

WTSCC : Δοκιμασμένες ομάδες και οδηγοί για το ντεμπούτο του νέου αυτοκινήτου.
Δύο εκδόσεις της BMW M6 θα κάνουν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC): στην κατηγορία GTLM, η BMW M6 GTLM θα δώσει το παρών μέσω της BMW Team RLL, που συμμετέχει στην όγδοη σεζόν της με τη BMW Motorsport. Οι στάνταρ οδηγοί παραμένουν ίδιοι από το 2015. Οι Bill Auberlen (US), Dirk Werner (DE), John Edwards (US) και Lucas Luhr (DE) συνθέτουν ένα εντυπωσιακό κουαρτέτο. Αυτοί θα πλαισιωθούν από τους οδηγούς της BMW στο DTM Farfus και Spengler, καθώς και τον Graham Rahal (US), στο Daytona 24 Hours. Νέος στην ομάδα είναι ο Kuno Wittmer (CA), ο οποίος κέρδισε τον τίτλο των Οδηγών στην κατηγορία GTLM το 2014 και θα τρέξει φέτος σε Daytona (US), Sebring (US) και Road Atlanta (US). Η Turner Motorsport θα κατεβάσει δύο BMW M6 GT3 στην κατηγορία GTD. Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW Jens Klingmann (DE) θα αγωνιστεί ολόκληρη τη σεζόν με την ομάδα Will Turner’s (US). Η ομάδα οδηγών της Turner Motorsport θα ενισχυθεί στους αγώνες αντοχής με τον Jesse Krohn (FI) της BMW Motorsport. Η ομάδα οδηγών για τη Daytona θα περιλαμβάνει επίσης τους οδηγούς της BMW στο DTM Wittmann και Martin.

24ωροι αγώνες: Νέα ομάδα και έμπειροι οδηγοί.
Το 2016, οι 24ωροι αγώνες στο Nürburgring (DE) και το Spa-Francorchamps (BE) για μία φορά ακόμα θεωρούνται τα highlights της Ευρωπαϊκής σεζόν των αγώνων αντοχής. Η δεύτερη θέση στο Nordschleife και η νίκη στο Spa με τη BMW Z4 GT3 το 2015 έχουν αυξήσει την ανυπομονησία εν όψει του ντεμπούτου της BMW M6 GT3 σε αυτούς τους δύο κλασικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Όπως τα προηγούμενα χρόνια, η BMW Sports Trophy Team Schubert θα αγωνιστεί στο Nürburgring με εργοστασιακή υποστήριξη της BMW Motorsport. Η ROWE Racing προσχωρεί στην οικογένεια BMW σαν μία νέα ομάδα εργοστασιακής υποστήριξης και στους δύο αγώνες αντοχής. Η ομάδα από το St. Ingbert (DE) έχει πλούσια εμπειρία από αγώνες GT και αντοχής, και έχει υψηλές φιλοδοξίες για τη BMW από τον πρώτο κιόλας αγώνα του 2016 με τη BMW M6 GT3. Η ROWE Racing θα τρέξει στους 24-ωρους αγώνες του Nürburgring και του Spa-Francorchamps, καθώς και σε όλη τη σεζόν του Blancpain GT Series. Όπως συνηθίζεται, η BMW Motorsport θα φέρει πολλούς από τους κορυφαίους οδηγούς της στους 24ωρους αγώνες, Αυτοί που θα ενισχύουν τις εργοστασιακές ομάδες το 2016 είναι οι οδηγοί του DTM Martin Tomczyk, Augusto Farfus, Marco Wittmann και Maxime Martin, του WTSCC Dirk Werner και Lucas Luhr, καθώς και οι Jörg Müller (DE), Jens Klingmann, Alexander Sims (GB), Richard Westbrook (GB), Nick Catsburg (NL) και ο νέος στην οικογένεια Philipp Eng (AT).

BMW Customer Racing : αγωνιστική δράση σε όλο τον κόσμο με αυτοκίνητα BMW .
Η νέα BMW M6 GT3 δεν θα τρέξει μόνο στους 24ωρους αγώνες αλλά και σε πολυάριθμα πρωταθλήματα GT σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι τα ADAC GT Masters, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, VLN Endurance Championship, Blancpain GT Series, Asian Le Mans Series, International GT Open, Australian GT και Japanese Super GT Championship. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα έχει παρουσία σε τέσσερις ηπείρους το 2016, με τις υπάρχουσες ομάδες πελάτων της BMW Z4 GT3 και νέες ομάδες πελατών. Η BMW M235i Racing ξεκινά την τρίτη σεζόν της με ένα ολοκληρωμένο πακέτο αναβάθμισης. Οι συμμετέχοντες στο BMW M235i Racing Cup θα επωφεληθούν από την πιο ομαλή συμπεριφορά στον πίσω άξονα το 2016, χάρη σε μία πίσω πτέρυγα και τη σφαιρική ανάρτηση. Άλλες αναβαθμίσεις, όπως το σύστημα πέδησης, θα μειώσουν τα λειτουργικά κόστη. Επομένως, η κατηγορία BMW M235i Racing Cup διατηρεί την εξέχουσα θέση της στο πρόγραμμα BMW Sports Trophy στο μέλλον.

Πρόγραμμα BMW Motorsport Junior : με το βλέμμα στο μέλλον.
Η νέα φιλοσοφία του προγράμματος BMW Motorsport Junior έχει αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια, αναδεικνύοντας δύο πολλά υποσχόμενους νικητές, τους Jesse Krohn (FI) και Louis Delétraz (CH), τους οποίους η BMW Motorsport θα συνεχίσει να υποστηρίζει στα επόμενα βήματα της καριέρας τους. Το 2016, μία νέα κατηγορία ταλαντούχων νεαρών οδηγών θα έχει την ευκαιρία να λάβει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, αφενός για αγωνιστικά αυτοκίνητα, αφετέρου για καλή φυσική και πνευματική κατάσταση και εκπαίδευση σε προσομοιωτή.

Alessandro Zanardi : Πλήρως αφοσιωμένος στους Παραολυμπιακούς.
Ο Πρεσβευτής της BMW, Alessandro Zanardi (IT) θα εστιάσει αποκλειστικά τις προσπάθειές του στην υπεράσπιση των χρυσών μεταλλίων του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Rio de Janeiro. Είναι αποφασισμένος να επαναλάβει την επιτυχία που σημείωσε με το χειρήλατο ποδήλατό του στο Λονδίνο το 2012. Λόγω του φόρτου προπονήσεων τους προσεχείς μήνες, ο Zanardi δεν θα συμμετάσχει σε συγκεκριμένα αγωνιστικά projects.


#GTR
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015