Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η BMW Αγγλίας λανσάρει μία μοναδική online πλατφόρμα πωλήσεων

Η BMW Αγγλίας λανσάρει μία μοναδική online πλατφόρμα πωλήσεων
Η BMW Αγγλίας λανσάρει μία μοναδική online πλατφόρμα πωλήσεων
Φάρνμπορο/Μόναχο. Η BMW Αγγλίας έχει λανσάρει μία μοναδική ολοκληρωμένη online υπηρεσία, όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν, να χρηματοδοτούν και να αγοράζουν το αυτοκίνητό τους online. Με λίγα κλικ, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες BMW μπορούν να ...
δημιουργούν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, να κανονίζουν ένα test drive αν είναι απαραίτητο, να επιλέγουν πρόγραμμα χρηματοδότησης, μέθοδο πληρωμής, και να λαμβάνουν μια εκτίμηση για την αξία του μεταχειρισμένου τους αυτοκινήτου πριν την οριστικοποίηση της ημερομηνίας παράδοσης – όλα online, κάθε μέρα και όλο το 24ωρο.

Ο Dr. Ian Robertson, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ BMW και των Καναλιών Πωλήσεων του BMW Group, δήλωσε: «Είμαστε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει δυνατότητα ψηφιακών πωλήσεων για όλη την προϊοντική γκάμα και ολοκληρωμένη διαδικασία αγοράς ή leasing online. Τώρα, οι Βρετανοί πελάτες μπορούν να κάνουν τα πάντα από το σπίτι. Η ενσωμάτωση του BMW Genius μέσω live chat και της υπηρεσίας μηνυμάτων Εμπόρου, όπου ο πελάτης απολαμβάνει εξατομικευμένη υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο, κάνει το σύστημα μοναδικό και νέο σημείο αναφοράς στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Σκοπός του BMW Retail Online είναι να προσφέρει στους εμπόρους περισσότερα κανάλια και ευκαιρίες επικοινωνίας με υποψήφιους πελάτες και να προσαρμόζεται με επιτυχία στις αλλαγές των αγοραστικών τάσεων και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αν και η διαδικασία αγοράς μπορεί να γίνεται αποκλειστικά online, ο έμπορος παραμένει στην καρδιά της διαδικασίας και ελέγχει την πώληση. Επιπλέον, πολλοί πελάτες εκτιμούν την ύπαρξη προσωπικής, ανθρώπινης καθοδήγησης σε αρκετά στάδια της διαδικασίας. Δυνατότητες συνομιλίας πολλαπλών καναλιών (webchat, τηλέφωνο ή email) διαμορφώνουν την εκθεσιακή εμπειρία BMW Genius και προσφέρονται από 8 π.μ. έως 10 μ.μ.

Πριν επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο, το BMW Retail Online δοκιμάστηκε με εννέα Βρετανούς εμπόρους στην Αγγλία και αποδείχτηκε τόσο επιτυχημένο, ώστε το 95% των Βρετανών Εμπόρων BMW αποφάσισε να προσφέρει αυτή την υπηρεσία στους πελάτες τους. Διατίθεται στο www.bmw.co.uk.

Ο Nigel Hurley, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Sytner Group BMW, του οποίου η μονάδα λιανικής συμμετείχε στη δοκιμή, δήλωσε: «Αυτή είναι εξαιρετική είδηση για τους εμπόρους. Εντάσσεται στην όλο και πιο πελατοκεντρική πολιτική μας και κάνει τη ζωή ευκολότερη για τον πελάτη. Το βλέπουμε να γίνεται όλο και πιο σημαντικό κανάλι στο μέλλον».

Το online ταξίδι ξεκινά με το προαιρετικό εργαλείο “Find your BMW”, όπου τέσσερις απλές ερωτήσεις βοηθάνε τους πελάτες να βρίσκουν το ιδανικό τους μοντέλο. Αυτό οδηγεί στη διαμόρφωση του οχήματος (configurator) στο bmw.co.uk, προσφέροντας στους πελάτες έναν ολοκληρωμένο αλλά απλό τρόπο για να συνθέσουν το όχημα της αρεσκείας τους. Με ένα κλικ στην επιλογή “Buy your BMW” ο πελάτης επιλέγει έναν έμπορο, έχει δυνατότητα επιλογής ενός υπάρχοντος οχήματος με ταχύτερη ημερομηνία παράδοσης, πριν αποφασίσει για την επιθυμητή μέθοδο χρηματοδότησης. Ο πελάτης, μπορεί στη συνέχεια να οριστικοποιήσει την αγορά με τον έμπορο της επιλογής του στο Retailer Online showroom.

Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με τις γενικές αγοραστικές τάσεις για όλα τα είδη αγαθών που διακινούνται όλο το περισσότερο μέσω web. Το online παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να φτάσει τα 2,5 τρισ. δολάρια μέχρι το 2020. Αυτή η τάση αντανακλάται στη βιομηχανία αυτοκινήτου, με το 97% των αγοραστών να διερευνά την αγορά του αυτοκινήτου του online και τους πελάτες να επισκέπτονται τώρα το κατάστημα ενός εμπόρου κατά μέσο όρο μόλις 1,4 φορές πριν την ολοκλήρωση της αγοράς. Το 1998, ο μέσος αριθμός επισκέψεων ανά αγορά ήταν τέσσερις. Έρευνας της βιομηχανίας αποκαλύπτει επίσης ότι σχεδόν οι μισοί από όλους τους αγοραστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αγοράς online.