Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Ασφαλείς οι κάμερες στα κράνη σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Ασφαλείς οι κάμερες στα κράνη σύμφωνα με βρετανική έρευνα
Ασφαλείς οι κάμερες στα κράνη σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Οι κάμερες που εφαρμόζουν με βεντούζα ή αυτοκόλλητη βάση στα μοτοσικλετιστικά κράνη, θεωρούνταν επικίνδυνες μέχρι πρότινος. Ωστόσο μια νέα έρευνα, αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Πολλοί ισχυρίζονταν, μάλλον αυθαίρετα, ότι μια action cam προσαρμοσμένη σε ένα κράνος υποβαθμίζει την ασφάλεια που αυτό προσφέρει και δημιουργεί νέους κινδύνους σε περίπτωση πτώσης. Αυτής της άποψης υπέρμαχος ήταν και η FIM, που είχε απαγορέψει την στερέωση αυτών, σε όλες τις εκδηλώσεις που τελούσαν υπό την αιγίδα της.

Το Ινστιτούτο Κυκλοφοριακών και Μεταφορικών Ερευνών της Βρετανίας όμως, διεξήγαγε για λογαριασμό του BBC έρευνα σχετικά με το θέμα και το πόρισμα αυτής ήταν ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος από την στερέωση καμερών στα κράνη. Το Ινστιτούτο έκανε τις δοκιμές του στα πιο ευπαθή, σε σχέση με τα μοτοσικλετιστικά, κράνη αναρρίχησης και τελικά αποδείχθηκε ότι καμία βάση κάμερας δεν μπορούσε να προκαλέσει διάτρηση στο κέλυφος του κράνους ή να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, χρειάζονται επιπρόσθετες δοκιμές για να καταλήξουν σε ένα οριστικό συμπέρασμα.

Πηγή: mototriti.gr