Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το BMW Group στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης των 100 πιο Βιώσιμων Εταιριών της Corporate Knights

Το BMW Group στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης των 100 πιο Βιώσιμων Εταιριών της Corporate Knights
Το BMW Group στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης των 100 πιο Βιώσιμων Εταιριών της Corporate Knights
Συνολικά 4.353 εταιρίες σε όλο τον κόσμο με αγοραία κεφαλαιοποίηση πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια αξιολογήθηκαν για το 2016.
Στη συνέχεια, οι 100 πιο επιτυχημένες μπήκαν στη λίστα με τις λεγόμενες 100 πιο βιώσιμες εταιρίες παγκοσμίως για το 2016. Το BMW Group συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, διασφαλίζοντας την πρώτη θέση.

«Η βιωσιμότητα αποτελεί τμήμα της ταυτότητάς μας. Έχουμε πετύχει πολλά και έχουμε θέσει περαιτέρω στόχους για το μέλλον. Ασφαλώς μία πρώτη θέση σε κατατάξεις του είδους δεν είναι πρωταρχική μας προτεραιότητα – αλλά επιβεβαιώνει την απήχηση των δραστηριοτήτων μας και ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

Η Corporate Knights αξιολογεί τις εταιρίες βάσει διαφόρων δεικτών βιωσιμότητας, όπως απόδοση παραγωγικών πόρων, επαγγελματική ασφάλεια και επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη.

Ο Toby Heaps, CEO της Corporate Knights, δήλωσε: «Το BMW Group κατατάσσεται Νο.1 στον κόσμο για την εξαιρετικά αποδοτική χρήση νερού, ενέργειας και την έλλειψη αποβλήτων».

Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της φιλοσοφίας και της εταιρικής στρατηγικής του BMW Group. Το 2001, το BMW Group δεσμεύτηκε στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και στη Διακήρυξη για Καθαρότερη Παραγωγή. Ήταν επίσης η πρώτη εταιρία στην αυτοκινητοβιομηχανία που διόρισε διαχειριστή περιβαλλοντικών υποθέσεων το 1973. Σήμερα, το Συμβούλιο Βιωσιμότητας, που αποτελείται από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσδιορίζει τη στρατηγική ευθυγράμμιση μέσω δεσμευτικών στόχων.

Το BMW Group υιοθετεί μία ολιστική προσέγγιση, εφαρμόζοντας τη βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών. Πέρα από τη μείωση των εκπομπών CO2, η στρατηγική του επικεντρώνεται επίσης στη συνεχή βελτίωση σε τομείς όπως η εταιρική περιβαλλοντική προστασία, η βιωσιμότητα της αλυσίδας αξιών, ο προσανατολισμός των εργαζομένων και η κοινωνική δέσμευση.

Το BMW Group δεν εστιάζει μόνο σε οχήματα όπως τα BMW i3 ή BMW i8: Οι υπηρεσίες μετακίνησης και οι σύγχρονες προσφορές κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing) αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στις αστικές περιοχές. Σήμερα, πάνω από το 50% των αποθεμάτων ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει το BMW Group σε όλο τον κόσμο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Στη Λειψία, το BMW Group χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια: Τέσσερις ανεμογεννήτριες που τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο στα μέσα του 2013 παρέχουν τώρα ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά για την παραγωγή των BMW i3 και BMW i8. Το εργοστάσιο στην Αμερική στο Spartanburg (Νότια Καρολίνα), χρησιμοποιεί μεθάνιο από γειτονικό χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας και θερμότητας για την παραγωγή. Στο εργοστάσιο στο Rosslyn (Ν. Αφρική), το BMW Group λειτουργεί μονάδα συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού που χρησιμοποιεί βιοαέριο. Το αέριο προέρχεται από απόβλητα προϊόντων που δημιουργούνται σε φάρμες βοοειδών και πουλερικών. Το 2015, το BMW Group έγινε επίσης ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη που έχει επιστρατεύσει ένα ηλεκτρικό φορτηγό 40 τόνων για τη μεταφορά υλικών σε δημόσιους δρόμους.