Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

BMW Labs: ένα online εργαστήριο για υπηρεσίες ConnectedDrive. Το BMW Group είναι η παγκοσμίως πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων με δυνατότητα σύνδεσης στο IFTTT


Εκτός από τις καινοτόμες υπηρεσίες BMW ConnectedDrive, το BMW Group εξελίσσει συνεχώς πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες που επεκτείνουν τη συνδεσιμότητα των οχημάτων.
Η διαδικτυακή πύλη BMW Labs λειτούργησε στις 19 Ιανουαρίου 2016 και προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να δοκιμάζουν εκ των προτέρων νέες, υπό εξέλιξη υπηρεσίες. Έτσι συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση των μελλοντικών υπηρεσιών BMW ConnectedDrive.


BMW Labs και εξατομικευμένες λειτουργίες μέσω IFTTT .
Η πρώτη δυνατότητα ConnectedDrive που διατίθεται μέσω BMW Labs είναι η ενσωμάτωση της υπηρεσίας IFTTT σε οχήματα BMW. Το IFTTT είναι μία δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει τη σύνδεση εκατοντάδων διαδικτυακών εφαρμογών και έξυπνων συσκευών στο δίκτυο Internet of Things.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν προτάσεις γνωστές σαν “Recipes”, που τους επιτρέπουν να συνδυάζουν ελεύθερα “Triggers” (Διεγέρσεις) με σχετικά “Actions” (Ενέργειες). Μπορούν να επιλέγουν από 260 και πλέον διαφορετικές υπηρεσίες, όπως Twitter, Facebook, Google Drive, e-mail και SMS, και να συνδέονται με έξυπνες συσκευές smart-home όπως Hue, Nest και Netatmo. Με τα IFTTT Recipes οι χρήστες συνδέουν το αυτοκίνητό τους με τέτοιες υπηρεσίες ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Για παράδειγμα, τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού μπορούν να ανάβουν αυτόματα μόλις πλησιάζει η BMW τους. Επίσης μπορεί να ανοίγει η πόρτα του γκαράζ και να ενεργοποιείται το σύστημα θέρμανσης ή το A/C του σπιτιού. Η οικογένεια του χρήστη μπορεί να ενημερώνεται όταν πλησιάζει σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως για παράδειγμα για να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εάν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, η τοποθεσία μπορεί να αποθηκεύεται σαν link στο Google Maps για να υπενθυμίζει στον ιδιοκτήτη πού βρίσκεται.

Το BMW Group είναι ο παγκοσμίως πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει τέτοιες εξατομικευμένες λειτουργίες μέσω της υπηρεσίας IFTTT. Στο πλαίσιο αυτό, το Κανάλι BMW Labs διατίθεται τώρα στον ιστότοπο του IFTTT και μπορεί να ενεργοποιηθεί στο www.ifttt.com/bmwlabs. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν το δικό τους πακέτο Recipes μέσω της ιστοσελίδας ή των IFTTT εφαρμογών για κινητά.

Η επιλογή του widget BMW Labs που συνδέεται με την υπηρεσία γίνεται από το μενού της διαιρούμενης οθόνης BMW Control Display. Για χρήση του widget το αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει Σύστημα Πλοήγησης Professional και ConnectedDrive Services με BMW Online, και ο χρήστης χρειάζεται ένα λογαριασμό IFTTT. Οι πρώτες δοκιμές των BMW Labs και IFTTT έχουν πραγματοποιηθεί σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Αυστραλία μέσω της Αγγλικής έκδοσης beta.

Περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες διατίθεται στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του BMW Labs https://labs.bmw.com.#Evo ..... blue or black?
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016