Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Οι Αθανασούλας - Ζακχαίος στο Ράλλυ Monte Carlo

Οι Αθανασούλας - Ζακχαίος στο Ράλλυ Monte Carlo
Οι Αθανασούλας - Ζακχαίος στο Ράλλυ Monte Carlo

Στο Ράλλυ Monte Carlo, με το οποίο ξεκινά το WRC το 2016, θα λάβουν μέρος οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος.
Ο αγώνας διεξάγεται από 21 έως 24 Ιανουαρίου και το Ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί με το γνωστό μας από το πρόσφατο Ράλλυ Ακρόπολις, Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia.


Καθοριστική συμβολή στην όλη προσπάθεια έχει το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Lascaris Foundation το οποίο στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού πληρώματος.
Το ελληνικό πλήρωμα, με το νούμερο 47 στις πόρτες, θα βρεθεί στον ιδιαίτερο από πλευράς συνθηκών αγώνα του Πριγκιπάτου του Μονακό, στο πλαίσιο της κατηγορίας WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 πληρώματα συνολικά, ενώ στην κατηγορία WRC2 θα συναγωνιστούν 16 πληρώματα από 10 χώρες.
Η συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και έχει δηλωθεί στο WRC2, με δικαίωμα συγκομιδής βαθμών. Χορηγός της προσπάθειας είναι το Lascaris Foundation, που έχει δώσει και το όνομά του στην ομάδα, την Lascaris Foundation Team Greece.

Για τη συμμετοχή στον αγώνα, και όχι μόνο, ο Λάμπρος Αθανασούλας σημειώνει: «Η ανανέωση της ευγενικής χορηγίας του Lascaris Foundation, εν μέσω ενός δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στην χώρα μας, αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμάς. Μετά την επιτυχία μας στο Ράλι Ακρόπολις ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις με το ίδρυμα, με στόχο να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα αγώνων εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού, που θα προέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα. Έχουμε ήδη καταλήξει στο Monte Carlo και μένει να επιβεβαιωθούν ακόμα κάποιοι αγώνες στη συνέχεια.
Tο Monte είναι ένας αγώνας θρύλος. Μαζί με το Ακρόπολις, τη Φιλανδία και το Ράλι Μ. Βρετανίας είναι οι αγώνες όπου κάθε οδηγός θέλει να αγωνιστεί. Στόχος μας είναι κατά κύριο λόγο να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις ειδικές συνθήκες του αγώνα (χιόνι, πάγος, βρεγμένη άσφαλτος) και φυσικά να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τερματισμό, κάτι που από μόνο του θα αποτελέσει επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο Νίκος και εγώ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων που θα συμμετάσχει το πλήρωμα το 2016 είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.wrc.com


#Evo ..... blue or black?
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016