Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Renault: Έρευνα για πιθανό σκάνδαλο - "Βουτιά" 10% στη μετοχή

Renault: Έρευνα για πιθανό σκάνδαλο - "Βουτιά" 10% στη μετοχή
Renault: Έρευνα για πιθανό σκάνδαλο - "Βουτιά" 10% στη μετοχή
Κατακόρυφη πτώση 10,3% γνώρισαν οι μετοχές της Renault, μετά την αποκάλυψη του γαλλικού ...
πρακτορείου ότι οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για πιθανές παραβιάσεις στις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να αποδείξουν την πιθανή απάτη.
Η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ελέγχεται από οικονομικούς εισαγγελείς της Γαλλίας. "Η Renault συνεργάζεται πλήρως με τις γαλλικές αρχές" ανακοίνωσε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα στελέχη των γαλλικών αρχών επισκέφτηκαν τη Renault στις 7 Ιανουαρίου με στόχο να προβούν σε ελέγχους στους κινητήρες των αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι έλεγχοι αυτοί και η εξέλιξη της ιστορίας να είναι ίδια με το σκάνδαλο που ξέσπασε λίγους μήνες πριν με τη Volkswagen, το οποίο ανατάραξε τις αγορές διεθνώς και προκάλεσε την ανάκληση 11 εκατ. οχημάτων.
Η Renault υποχωρούσε κατά 17% στα € 71,94 στις 14:32 στο Παρίσι, μετά την υποχώρησή της ακόμη και στα € 67, γεγονός που "εξαφανίζει" αφανίζοντας € 5,8 δισ. της αγοραστικής της αξίας.
Η Peugeot υποχωρεί κατά 5,2%, η Fiat κατά 8,9% και η Daimler AG κατά 3,9%

Πηγή: Capital.gr

#Ford #Focus #ST
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016