Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Νέο Volkswagen Passat 4MOTION

Νέο Volkswagen Passat 4MOTION
Νέο Volkswagen Passat 4MOTION 
Το νέο Passat 8ης γενιάς τιμήθηκε με την ανώτατη Ευρωπαϊκή διάκριση του «Car of the Year 2015».
Αυτό το βραβείο αποτελεί την επιβεβαίωση της ανωτερότητας του Passat όσον αφορά την τεχνολογία, την ποιότητα, την άνεση και την ασφάλεια. Οι νέες τετρακίνητες εκδόσεις, έρχονται να υπερτονίσουν τους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Μάλιστα, το νέο Passat είναι το μοναδικό αυτοκίνητο (sedan ή station-wagon) που διαθέτει τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα χαμηλού κυβισμού. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρεται και με τον κινητήρα 1.4 TSI 150PS, ο οποίος διαθέτει σύστημα ACT (με απενεργοποίηση κυλίνδρων).

Τεχνολογία 4MOTION. Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION χρησιμοποιεί ένα πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς. Ενεργοποιείται ακόμη και πριν κάποιος τροχός ολισθήσει μέσω της προηγμένης λειτουργίας Pre-Condition Control (πρότερος έλεγχος των εκάστοτε συνθηκών οδήγησης). Αυτό εξαλείφει σχεδόν εξ ολοκλήρου κάθε απώλεια πρόσφυσης. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, η κίνηση μεταδίδεται κατά κύριο λόγο στον εμπρός άξονα και έτσι εξοικονομείται καύσιμο. Εάν κριθεί απαραίτητο, σχεδόν το 100% της διαθέσιμης ροπής κίνησης μπορεί να μεταφερθεί στον πίσω άξονα. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα 4MOTION παραμένει ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης, καθώς ο πίσω άξονας είναι πάντα διαθέσιμος και ενεργοποιείται άμεσα σε οποιαδήποτε τάση ολίσθησης ή σε έντονες πλευρικές επιταχύνσεις κατά την γρήγορη οδήγηση.
Το νέο Passat 8ης γενιάς

EDL και XDS σε όλους τους τροχούς. Εκτός από τον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex που κατανέμει την ροπή κατά τον διαμήκη άξονα, δύο συστήματα EDL (ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού), δηλαδή ένα σε κάθε άξονα, κατανέμουν την ροπή στους τροχούς (εγκάρσια). Έτσι, εάν ένας τροχός αρχίσει να ολισθαίνει μεταφέρουν την ροπή κίνησης στον απέναντι τροχό, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Τα νέα Passat 4MOTION είναι επίσης εξοπλισμένα με το νέο σύστημα XDS+ και στους δύο άξονες, το οποίο κατά τη διάρκεια γρήγορης στροφής επιβραδύνει τους εσωτερικούς τροχούς που τείνουν να ολισθήσουν, εξαλείφοντας την υποστροφή ή υπερστροφή, και προσφέροντας έτσι μεγάλη ακρίβεια στην κατευθυντικότητα.
Σε τεχνικούς όρους, το XDS+ είναι μια λειτουργική επέκταση των ηλεκτρονικού κλειδώματος διαφορικού EDL το οποίο λειτουργεί σε μεγάλες ταχύτητες.
Το νέο Passat 8ης γενιάς

Διαθέσιμες εκδόσεις

Οι εκδόσεις 4MOTION του νέου Passat είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα με τους παρακάτω συνδυασμούς κινητήρων και στις ακόλουθες τιμές:Με λίγα λόγια:
 Tο Passat 4MOTION είναι το μοναδικό αυτοκίνητο (sedan ή wagon) που συνδυάζει τετρακίνηση με κινητήρα χαμηλού κυβισμού 1.400cc
 Οι τετρακίνητες εκδόσεις, υπερτονίζουν τους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας
 Το 2.0 BiTDI 240PS DSG 4MOTION αποτελεί το ισχυρότερο 2λιτρο Diesel της κατηγορίας του

Το νέο Passat 8ης γενιάς
Τέλεια δουλειά...
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016