Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

H Nissan στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

H Nissan στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
H Nissan στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Αρχής γενομένης από την Τελετή Αφής της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 21 Απριλίου, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε υποστηρίζει την Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, διαθέτοντας στόλο αυτοκινήτων Nissan, για τις μετακινήσεις τόσο των επισήμων όσο και της συνοδείας της Ολυμπιακής Φλόγας “Rio 2016”.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Rio 2016”, θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Γυμναστικής, όπου η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαρακάκης Α.Ε έχει την τιμή να τον υποστηρίζει στις μετακινήσεις του με ένα άκρως “personalized” JUKE, θα παραλάβει το Ολυμπιακό Φως από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, ενώ στη συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στον δεύτερο Λαμπαδηδρόμο, που είναι ο Βραζιλιάνος πρώην αθλητής του βόλεϊ Ζιοβάνι Γκάβιο.
Στη συνέχεια, η Ολυμπιακή φλόγα θα μετακινηθεί με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα :


Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται παραδοσιακά στην Αρχαία Ολυμπία και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Για πρώτη φορά έγινε το 1936, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου. Σύμφωνα με το τελετουργικό, την Αφή την κάνει η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Δία, στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί η Πρωθιέρεια ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα, ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλλοντας την επίκληση.