Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Φανταστική νίκη για τον Marquez στην Αργεντινή, o Pedrosa στην 3η θέση του βάθρου των νικητών

Φανταστική νίκη για τον Marquez στην Αργεντινή, o Pedrosa στην 3η θέση του βάθρου των νικητών
Ο Marc Marquez, Repsol Honda Team πραγματοποίησε μία φοβερή νίκη στο 2ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, Grand Premio Motul de la Republic Argentina που πραγματοποιήθηκε στo “The Tarmas de Rio Hondo Circuit”, ενώ ο δεύτερος οδηγός της ομάδας Dani Pedrosa ανέβηκε και αυτός στον 3ο σκαλί του βάθρου των νικητών.


Ο Marquez πέρασε στην 1η θέση στους πρώτους γύρους του αγώνα προσπερνώντας τον Rossi και τον Dovizioso. Στο συγκεκριμένο αγώνα όλοι οι οδηγοί πραγματοποίησαν υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας από τον 9ο έως τον 11ο γύρο λόγω οδηγίας από τη διοργανώτρια αρχή. Με τη 2η μοτοσυκλέτα ο Marquez κατάφερε να πραγματοποιήσει πολύ γρήγορους γύρους, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει την πρώτη θέση με 7,6 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Dani Pedrosa χωρίς να είναι τόσο γρήγορος όσο θα ήθελε είχε μια σταθερή διαφορά με το group των πρώτων αναβατών, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την 3η θέση στο βάθρο των νικητών μετά τις διαδοχικές πτώσεις των Dovizioso και Iannone. Μετά τη νίκη αυτή ο Marc Marquez να βρέθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς και ο Dani Pedrosa στην 3η θέση με 27 βαθμούς.

Στο τέλος του αγώνα ο Marc Marquez δήλωσε:
"Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη, επειδή είχαμε εργαστεί πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Κατάρ και εδώ. Είναι μια ιδιαίτερη νίκη, όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη του έτους, αλλά και επειδή με την ομάδα είχαμε προγραμματίσει με τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή της μοτοσυκλέτας, καθώς ήξερα ότι το 2ο σκέλος του αγώνα θα ήταν και το πιο καθοριστικό. Μετά την αλλαγή της μοτοσυκλέτας μου πραγματοποίησα πολύ καλούς γύρους και κατάφερα να κρατήσω τη διαφορά μέχρι το τέλος."

Ο Dani Pedrosa που τερμάτισε στην 3η θέση δήλωσε:
"Στην εκκίνηση έχασα πολλές θέσεις στην προσπάθεια μου να αποφύγω έναν άλλον αναβάτη, γεγονός που με υποχρέωσε να αλλάξω γραμμή. Δυστυχώς ο ρυθμός μου δεν ήταν ο καλύτερος αλλά τελικά αυτή μάλλον είναι η πιο τυχερή ημέρα της αγωνιστικής μου καρριέρας. Σημασία έχει να κοιτάζουμε μπροστά και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα. "