Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Μπαταρίες υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας για το BMW i3

Μπαταρίες υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας για το BMW i3
Μπαταρίες υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας για το BMW i3
Το BMW i3 (94 Ah) θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία του με ενεργειακή πυκνότητα 94 Ah, χωρητικότητα περίπου 33 kWh και ηλεκτρική αυτονομία 300 km σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC) σε συνδυασμό με τις διάσημες επιδόσεις BMW.


Με κατανάλωση μόλις 12,6 kWh/100 km (NEDC), είναι το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο με το χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής κατανάλωσης 3,15 EUR/100 km**, ή ακόμα χαμηλότερο. Η αυτονομία του νέου BMW i3 (94 Ah), με μία πλήρη φόρτιση μπαταρίας, με τα συστήματα A/C και θέρμανσης σε λειτουργία, έχει αυξηθεί στα 200 km σε καθημερινή χρήση. Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς απώλεια επιδόσεων και ευελιξίας: παρά την αισθητά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας, το BMW i3 (94 Ah) αγγίζει σχεδόν τις τιμές ρεκόρ που κατέχει το BMW i3 (60 Ah) στην κατηγορία compact ηλεκτρικών οχημάτων. Και τα δύο μοντέλα BMW i πετυχαίνουν την ιδανική ισορροπία απόδοσης και αυτονομίας. Από την εκκίνηση μέχρι τις ταχύτητες των επαρχιακών δρόμων, το BMW i3 (94 Ah) ανταγωνίζεται συμβατικά σπορ αυτοκίνητα με κινητήρα καύσης.

Η μπαταρία του BMW i3 αποτελείται από οκτώ σειρές με δώδεκα ενεργειακές κυψέλες στην κάθε σειρά και η χωρητικότητά της έχει αυξηθεί σημαντικά χωρίς μεταβολή στις εξωτερικές διαστάσεις. Βελτιστοποιώντας τα πακέτα εσωτερικά των κυψελών με περισσότερο ηλεκτρολύτη και προσαρμόζοντας το ενεργό υλικό, η BMW και η Samsung SDI κατάφεραν να αυξήσουν την πυκνότητα των κυψελών σε 94 Ah και τη συνολική ενέργεια της μπαταρίας σε 33 kWh από τα οποία 29 kWh μπορούν να χρησιμοποιούνται αποδοτικά. Η μπαταρία του νέου BMW i3 (60 Ah) προσφέρει 22 kWh (μικτές)/19 kWh (καθαρές).