Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η Google επεκτείνει το πρόγραμμα δοκιμών αυτο-οδήγησης στα ολοκαίνουργια υβριδικά minivan Chrysler Pacifica

Η Google επεκτείνει το πρόγραμμα δοκιμών αυτο-οδήγησης στα ολοκαίνουργια υβριδικά minivan Chrysler Pacifica


  • Οι μηχανικοί της FCA θα εργαστούν μαζί με τους μηχανικούς της Google προκειμένου να ενσωματώσουν στο όχημα την τεχνολογία αυτο-οδήγησης
  • Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους δρόμους μας πιο ασφαλείς και τη μεταφορά πιο προσιτή για εκατομμύρια ανθρώπους

Οι Google Self-Driving Car Project και FCA ανακοίνωσαν μια πρωτοπόρα συνεργασία, μέσω της οποίας θα ενσωματώσουν την τεχνολογία αυτο-οδήγησης της Google στα ολοκαίνουργια υβριδικά minivan Chrysler Pacifica με σκοπό να επεκτείνει η Google το υφιστάμενο πρόγραμμα δοκιμών αυτο-οδήγησης. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη άμεση συνεργασία της Google με μια αυτοκινητοβιομηχανία για να ενσωματώσει το δικό της σύστημα αυτο-οδήγησης σε ένα επιβατικό όχημα, συμπεριλαμβάνοντας τους αισθητήρες και το λογισμικό της.

Τα υβριδικά minivan Chrysler Pacifica θα χρησιμοποιηθούν αργότερα μέσα στη χρονιά για τις δοκιμές αυτο-οδήγησης της Google, υπερδιπλασιάζοντας τον προς δοκιμή τρέχοντα στόλο των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων Google. Οι αρμοδιότητες των μηχανικών θα κατανεμηθούν με βάση την αντίστοιχη τεχνογνωσία της κάθε εταιρείας. Η FCA αρχικά θα σχεδιάσει και θα παρασκευάσει περίπου 100 οχήματα ειδικά κατασκευασμένα για την τεχνολογία αυτο-οδήγησης της Google. Η Google θα ενσωματώσει σειρά αισθητήρων και υπολογιστών στους οποίους θα στηριχθούν τα οχήματα για την αυτόνομη πλοήγηση στους δρόμους.

Μέρος των ομάδων μηχανολόγων των δύο εταιρειών θα εγκατασταθεί σε ειδικό χώρο στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν με σκοπό την επιτάχυνση της σχεδίασης, του ελέγχου και της κατασκευής των αυτο-οδηγούμενων Chrysler Pacifica.

"Η FCA διαθέτει μια έξυπνη και έμπειρη ομάδα μηχανικών και το υβριδικό minivan Chrysler Pacifica είναι το κατάλληλο για την τεχνολογία της αυτο-οδήγησης της Google," δήλωσε ο John Krafcik, Διευθύνων Σύμβουλος της Google Self-Driving Car Project. "Η δυνατότητα να συνεργαστούμε στενά με τους μηχανικούς της FCA θα επιταχύνει τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη ενός πλήρως αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου που θα κάνει τους δρόμους μας πιο ασφαλείς και τους καθημερινούς προορισμούς προσβάσιμους για όσους δεν μπορούν να οδηγήσουν."

Τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα θα έχουν τη δυνατότητα να προλαμβάνουν μερικά από τα 33.000 θανάσιμα τροχαία ατυχήματα που καταγράφονται κάθε χρόνο στους δρόμους των Η.Π.Α., το 94% των οποίων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την FCA και την Google να κατανοήσουν καλύτερα τι χρειάζεται για να φέρουν στον κόσμο αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα.

«Δουλεύοντας με την Google η FCA έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο για να επιταχύνει τον ρυθμό καινοτομιών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας," δήλωσε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της FCA. "Η εμπειρία που θα αποκτήσουν οι δυο εταιρίες θα είναι θεμελιώδης για τις τεχνολογικές λύσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες θα ωφελήσουν τελικά τους καταναλωτές"