Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το όχημα υδρογόνου του Πανεπιστημίου Κρήτης στο… Λονδίνο – Πάει σε νέο διαγωνισμό

Το όχημα υδρογόνου του Πανεπιστημίου Κρήτης στο… Λονδίνο – Πάει σε νέο διαγωνισμό
Έτοιμη για μία ακόμα διάκριση είναι η ομάδα TUCer του Πανεπιστημίου Κρήτης με το νέο όχημα πόλης με καύσιμο το υδρογόνο να αποτελεί φαβορί για τον διαγωνισμό του Λονδίνου.


Πρόκειται για το όχημα «Σπύρος Λούης» το οποίο θα διαγωνιστεί στην κατηγορία στην κατηγορία Urban Concept – Hydrogen (οχήματα πόλης με καύσιμο το υδρογόνο) με σκοπό να διακριθεί και να παραμείνει στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο διαγωνισμός

Η ομάδα TUCer θα συμμετάσχει, και φέτος, για ένατη φορά στο διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο ( 30/6 – 3/7 ). Στο διαγωνισμό αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερες από 200 ομάδες , από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Η ομάδα TUCer

Η ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing)είναι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων από το 2007
. Υποστηρίζεται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης στα οποία γίνεται εξολοκλήρου κάθε κατασκευή. Αποτελείται από φοιτητές, μόνιμο προσωπικό και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα οχήματα καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων αλλά αποτελούν και αντικείμενο έρευνας με στόχο τη συνεχή εξέλιξη και τη βελτίωση των επιδόσεών τους. Το Μάιο του 2008 συμμετείχε για πρώτη φορά στο διεθνή Μαραθώνιο οικονομίας της Shell. Φέτος στοχεύει στην ένατη συμμετοχή της στο διαγωνισμό και παραμένει το μόνο ελληνικό ΑΕΙ που συμμετέχει στην μεγάλη κατηγορία αστικών οχημάτων (Urban Concept). Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την κίνηση οχημάτων, με στόχο την μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.