Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Υπόθεση Μαυρίκου: Τα αναπάντητα ερωτήματα και η διαρροή καυσίμου στο Cayenne που «έπιασαν» οι κάμερες

αίτια ανάφλεξης της Porsche Cayenne
Υπόθεση Μαυρίκου: Τα αναπάντητα ερωτήματα και η διαρροή καυσίμου στο Cayenne που «έπιασαν» οι κάμερες
Στα αίτια ανάφλεξης της Porsche Cayenne στην Αττική Οδό, το απόγευμα της Πέμπτης, στρέφονται οι έρευνες των Αρχών, έπειτα και από την επίσημη ταυτοποίηση ότι ο νεκρός οδηγός ήταν ο 42χρονος εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Οι ερευνητές καλούνται τώρα να απαντήσουν στο «γιατί» της ανάφλεξης, καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν βρέθηκαν ενδείξεις για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ από τις κάμερες προκύπτει πώς υπήρξε διαρροή καυσίμου.
Από τη νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.
Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.
Σε ανάλογο χρονικό διάστημα, δε, αναμένονται και τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης στο μοιραίο τζιπ, την οποία ανέλαβε κρατικός εμπειρογνώμων. Το όχημα θα εξετάσει και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποια δολιοφθορά στα συστήματα τροφοδότησης, μηχανική βλάβη ή κάτι άλλο, που προκάλεσε την ανάφλεξη.
Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οδηγούνται στο συμπέρασμα του ατυχήματος.
Σημειώνεται ότι, από την πρώτη διερεύνηση που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, στην Αττική Οδό, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού. Έτσι, αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων.
Η οικογένεια του εκλπιπόντος, πάντως, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η οποία στρέφεται κατά αγνώστων δραστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.
Στην ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας Μαυρίκου επισημαίνεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος Πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός-εξεταστής ιχνών εργαλείων.


Πηγή: protothema.gr