Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

MiniGP Cup 2016: O αγώνας των ρεκόρ!!!

MiniGP Cup 2016
MiniGP Cup 2016:  O αγώνας των ρεκόρ!!!
Με έναν συγκλονιστικό αγώνα, γεμάτο ένταση, σκληρό συναγωνισμό και ιδιαίτερα ανεβασμένο αγωνιστικό επίπεδο, ξεκίνησε το φετινό MiniGP Cup.


Στο φιλόξενο Kartodromo, στις Αφίδνες, με άψογες συνθήκες (ο καιρός πάντως έκανε και αυτός την έκπληξη…) και σε αμιγώς αθλητική ατμόσφαιρα, οι λιλιπούτειοι και έφηβοι πρωταγωνιστές του μοναδικού αναπτυξιακού θεσμού έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους υποσχόμενοι πολλά περισσότερα για την συνέχεια.
Μπορεί η 3ετής μονομαχία των Νότη Παπαπαύλου – Δημήτρη Καρακώστα να πήρε μια μικρή αναβολή λόγω τεχνικών προβλημάτων για τον Παπαπαύλου, ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) «κατάφερε» (!) να κάνει «ντέρμπι το ματς» στην κατηγορία MiniGP καθυστερώντας πολύ στην εκκίνηση αφήνοντας τον άρτι αφιχθέντα στην «μεγάλη» νεανική κατηγορία Παναγιώτη Γκιζίνο (ΑΡΗΣ, Rav) μόνο του μπροστά. Ο Καρακώστας όμως έκανε ότι ήξερε και δεν ήξερε, και σπάζοντας το απόλυτο ρεκόρ της πίστας (σημείωσε 52.237’’) έφτασε τον Γκιζίνο τέσσερις γύρους πριν το τερματισμό και πέρασε μπροστά για να στεφθεί νικητής δυο γύρους νωρίτερα αφού οι στάλες της βροχής που ήδη έπεφταν πύκνωσαν ανησυχητικά.
Σε κοινό αγώνα με τους μεγάλους και οι αθλητές της MiniGP 1 με τον πάντα άψογο στις εκκινήσεις και ανεβασμένο Νίκο Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) να πετάγεται μπροστά έχοντας τον Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda, ταχύτερος στις δοκιμές) στον τροχό του να πιέζει και να περνάει μπροστά πριν την μέση του αγώνα. Ο Ελευθεριάδης προσπάθησε και ακολούθησε για λίγο αλλά ο Περιστεράς κατέβαζε σταθερά τον χρόνο γύρου (έκανε νέο ρεκόρ MiniGP 1 με 54,649’’) καλύπτοντας μεγάλο μέρος της διαφοράς του με τον Γκιζίνο και φυσικά κατέκτησε την πρώτη νίκη στην πολύ σύντομη καριέρα του. Αισθητή η απουσία (και εδώ) του Χρήστου Παπανικολάου που αναρρώνει από έναν μικρό τραυματισμό.
Ιδιαίτερα ανεβασμένος από ην χειμερινή-εαρινή προετοιμασία του, ο Σπύρος Φουρθιώτης από την Κω (Ομάδα 65, Blata) έκανε την έκπληξη και πήρε την pole position στην κατηγορία KidGP αλλά ο περσινός κυπελλούχος Βασίλης Παντελεάκης (ΑΡΗΣ, Blata) έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής. Οδηγώντας ταχύτατα (νέο ρεκόρ γύρου, 58,252’’) και, κυρίως, χωρίς λάθη κρατήθηκε μπροστά από τον Φουρθιώτη που καιροφυλακτούσε και πίεζε για να συνεχίσει το σερί των νικών που έχει από πέρισυ.

Στα «μεγάλα παιδιά» (Open PitBikes) ο Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) ζευγάρωσε τις νίκες του αφού ο πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) εμφανίστηκε, εκτάκτως, χωρίς προετοιμασία για διεκδίκηση νίκης μένοντας 2ος. Τρίτος ο επανεμφανισθείς Νίκος Γεωργόπουλος (ΛΕΜΟΤ, Honda) και 4ος ο έτερος πρωταθλητής ταχύτητας, ο Αλέξης Παπαγεωργίου που επίσης εμφανίσθηκε έκτακτα για την χαρά της συμμετοχής σε ένα «ωραίο αγώνα» όπως δήλωσε αλλά αντιμετώπισε προβλήματα με την πίσω ανάρτηση. Ενθουσιώδης αλλά άτυχος ο Χαλκιδαίος rookie Γιώργος Τσότζολας (ΑΜΛΕΧ, IMR) o οποίος έπεσε στον 5ο γύρο.
H, όπως πάντα, χαρούμενη, ζωντανή ατμόσφαιρα στις απονομές του MiniGP Cup πήρε ακόμα περισσότερο χρώμα από τα πρωτότυπα έπαθλα που πρόσφερε η Blu Café και την ζωντάνια των φρέσκων, ελληνικών χυμών της «Οικογένειας Χριστοδούλου».

Επόμενο, ραντεβού, πάλι στο Kartodromo, στις 3 Ιουλίου.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Γκαζή για τις κρυστάλλινες φωτό, τον αεικίνητο Θεοδόση Τζαβάρα για τα πανέμορφα βιντεοπλάνα και τον Δημήτρη Γεράρδη για την συναρπαστική συναρμογή τους.

Πλήρη αποτελέσματα στο cronotech.gr, βίντεο, βαθμολογίες, στοιχεία, πρόγραμμα, κανονισμούς κλπ στο mιnigp.gr