Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

“Residual Value Giants” 2016: δύο νίκες και κορυφαίες θέσεις για τη MINI

Δύο νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση για την premium Βρετανική μάρκα στην τελευταία έρευνα που αναδεικνύει τα μοντέλα με την καλύτερη αξία μεταπώλησης στη Γερμανική αγορά. Το “Focus Online” δημοσιεύει την τρέχουσα λίστα κατάταξης.

Για μία φορά ακόμα, αρκετά μοντέλα της Βρετανικής premium μάρκας βρέθηκαν σε κορυφαίες θέσεις της λίστας “2016 Residual Value Giants” που δημοσιεύτηκε από το “Focus Online”. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει το μοναδικό συνδυασμό διασκεδαστικής οδήγησης, εκφραστικής σχεδίασης και premium ποιότητας που προσφέρουν τα οχήματα MINI. Δύο νίκες κατηγορίας καθώς και μία δεύτερη και μία τρίτη θέση υποδηλώνουν μία εξαιρετική αξία μεταπώλησης. Το 3θυρο MINI One στην κατηγορία Compact Car και το MINI One D Countryman στην κατηγορία Mini SUV αναδείχτηκαν πρώτα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους στην αξία μεταπώλησης. Στην κατηγορία cabrio, στη δεύτερη θέση επικράτησε το MINI Cooper Cabrio, ενώ το MINI One Cabrio κατατάχθηκε τρίτο.

Η τρέχουσα κατάταξη "Resale Value Giants" σε συνολικά 16 κατηγορίες οχημάτων βασίζεται σε αναλύσεις του ινστιτούτου έρευνας αγοράς Bähr & Fess Forecasts όπου εξετάζεται η σταθερότητα της αξίας των σημερινών νέων αυτοκινήτων με ορίζοντα τετραετίας. Πέραν της αξιολόγησης βάσει ειδικών κριτηρίων όπως τιμή αγοράς, χαρακτηριστικά οχήματος, κύρος μάρκας και επιδόσεις/σκορ σε συγκριτικές δοκιμών και έρευνες πελατών, οι ειδικοί βασίζουν τις προβλέψεις τους και σε γενικούς παράγοντες όπως η ποιότητα του ανταγωνισμού στην κατηγορία και οι ευρύτερες εξελίξεις στην αγορά αυτοκινήτου.

Μετά την πρόσφατη επιτυχία τους, το 3θυρο MINI One 3 (75 kW/102 hp, κατανάλωση: 4,8 – 4,7 l/100 km) και το MINI One D Countryman (66 kW/90 hp, κατανάλωση: 4,2 l/100 km) αναμένεται να απολαύσουν υψηλή ζήτηση στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων. Σύμφωνα με προβλέψεις των ειδικών της αγοράς, η αξία μεταπώλησής τους θα φτάνει το 59,5 και 57% αντίστοιχα της τρέχουσας τιμής αγοράς τους μετά από τέσσερα χρόνια. Το MINI Cooper Cabrio (100 kW/136 hp, κατανάλωση: 5,1 – 4,9 l/100 km) που κατατάχθηκε δεύτερο στην κατηγορία του ομοίως πέτυχε ομοίως πέτυχε μια εξαιρετική πρόβλεψη αξίας μεταπώλησης της τάξεως του 56,5 %.

Η σύγκριση της αξίας μεταπώλησης αποτελεί καθοριστικό κριτήριο για τους υποψήφιους πελάτες στην απόφαση αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου: άλλωστε η απώλεια της αξίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας κόστους. Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς MINI, το αυτοκίνητο τους, εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση υπόσχεται και ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο διατήρησης της αξίας. Επί σειρά ετών, μοντέλα της Βρετανικής premium μάρκας διαπρέπουν στις λίστες με τους πρωταθλητές αξίας μεταπώλησης, κοινώς "Resale Value Giants".