Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

O Pedrosa κατέκτησε την πρώτη θέση στο Misano ενώ ο Marquez τερμάτισε στην τέταρτη θέση

O Pedrosa κατέκτησε την πρώτη θέση στο Misano ενώ ο Marquez τερμάτισε στην τέταρτη θέση
O Pedrosa κατέκτησε την πρώτη θέση στο Misano ενώ ο Marquez τερμάτισε στην τέταρτη θέση
Ο Dani Pedrosa , αναβάτης της Repsol Honda RC213V είναι ο μεγάλος νικητής του 14ου αγώνα του Πρωταθλήματος MotoGP που διοργανώθηκε στο San Marino. Ενός πρωταθλήματος με συνεχείς ...
εναλλαγές νικητών αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε οκτώ διαφορετικούς νικητές στους οκτώ τελευταίους αγώνες. Η νίκη αυτή είναι η 29η του Pedrosa στο Πρωτάθλημα του MotoGP και η 52η στην καριέρα του, καθώς επίσης και 120η για τη Honda στο MotoGP από το 2002.

Ο Marc Marquez στον ίδιο αγώνα κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να διατηρεί προβάδισμα 43 βαθμών στο Πρωτάθλημα των Αναβατών.

Η απόφαση του Dani Pedrosa να χρησιμοποιήσει τη μαλακή γόμα ελαστικών της Michelin στον εμπρός τροχό και τη μεσαία γόμα στον πίσω τροχό αποδείχτηκε ο ιδανικός συνδυασμός τόσο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά και του τρόπου οδήγησης του. Ο συνδυασμός αυτός του επέτρεψε να έχει ένα πολύ γρήγορο ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος και να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1’32.979. Ξεκινώντας από την 8η θέση στη γραμμή της εκκίνησης, βρέθηκε στην έκτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου, ενώ σταδιακά αύξησε το ρυθμό του και προσπέρασε διαδοχικά μέχρι τον 22ο γύρο τους Dovizioso, Viñales, Marquez, Lorenzo και τελικά το Rossi δημιουργώντας διαφορά 2,8 δευτερολέπτων με το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Marc Marquez είχε μία πολύ πιο δύσκολη ημέρα καθώς η απόφαση του να χρησιμοποιήσει τη σκληρή γόμα στο ελαστικό του εμπρός τροχού δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής κυρίως στα τελευταία 2/3 του αγώνα. Έτσι αρκέστηκε στην τέταρτη θέση στο βάθρο των νικητών γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να διατηρήσει προβάδισμα 43 βαθμών από τον Valentino Rossi

O Dani Pedrosa στον τερματισμό δήλωσε: «Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας στον οποίο κατάφερα να κρατήσω ένα πολύ καλό ρυθμό από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Το γεγονός αυτό με βοήθησε να κινηθώ γρήγορα στο τελευταίο μέρος του αγώνα και να προσπεράσω τους υπόλοιπους αναβάτες που βρίσκοντας μπροστά μου. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν ένα πολύ σπουδαία για μένα καθώς έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ με την ομάδα μου προκειμένου να βελτιώσουμε την απόδοση μας.»

Ο Marc Marquez δήλωσε: «Ο αγώνας στο Misano ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκος και η σημερινή δεν ήταν μία από τις καλές μου ημέρες. Ξεκίνησα έχοντας πολλές ελπίδες για την πρώτη θέση και ένιωθα πολύ δυνατός στους πρώτους γύρους. Με το πέρασμα της ώρας συνειδητοποίησα ότι είχα πρόβλημα με τον εμπρός τροχό. Όταν ο Dani με προσπέρασε προσπάθησα να τον ακολουθήσω αλλά σύντομα κατάλαβα ότι ήταν πολύ πιθανό να έχω ατύχημα και να χάσω τους πολύτιμους βαθμούς που μου προσέφερε η τέταρτη θέση. Στόχος μου τώρα είναι η πρώτη θέση στον επόμενο αγώνα στην Aragon την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.».

Αποτελέσματα 14ου αγώνα στο San Marino