Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Paris Mondial de l’Automobile 2016: Η Suzuki στο Παρίσι

Η Suzuki στο Παρίσι
Η Suzuki στο Παρίσι
Τρεις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις πραγματοποίησε η Suzuki στην Paris Mondial de l’Automobile 2016.


Την Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, εκεί που χτυπά η καρδιά της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αυτοκίνησης, επέλεξε η Suzuki για να πραγματοποιήσει τρεις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.

Δεσπόζουσα σημασία είχε η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του compact crossover IGNIS, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει τη λαμπρή παράδοση της εταιρείας σε μια κατηγορία που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Η παρουσίαση του ανανεωμένου Suzuki S-CROSS, του οποίου η παραγωγή και οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει, έδωσε παλμό, με τη νέα σκληροτράχηλη, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη εμφάνιση που ξεχωρίζει.

Παράλληλα, και σε πλήρη αρμονία με την τεράστια ιστορική κληρονομιά της Suzuki στα τετρακίνητα εκτός δρόμου οχήματα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα κατεύθυνση της τετρακίνησης ALLGRIP.

Το νέο IGNIS
Το νέο παγκόσμιο compact crossover της Suzuki έφτασε και στην Ευρώπη, με γνωστό όνομα που τόσο έχει αγαπηθεί από το κοινό, αλλά εντελώς νέα εμφάνιση και τεχνολογία.

Το νέο IGNIS συνδυάζει τη χαρακτηριστική γεμάτη στυλ εξωτερική εμφάνιση, με την πολυχρηστικότητα, προκειμένου να παρουσιαστεί στους δρόμους ως ένα γνήσιο Suzuki, που δίχως αμφιβολία μεταφέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν τους προκατόχους του, φέρνοντας ταυτόχρονα έναν πραγματικό αέρα αλλαγής στην κατηγορία.

Θα διατίθεται συνολικά με 14 χρώματα αμαξώματος, εκ των οποίων τα τρία (Flame Orange Pearl Metallic, Neon Blue Metallic και Helios Gold Pearl Metallic) είναι εντελώς νέα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής διχρωμίας σε πέντε συνδυασμούς χρωμάτων με μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό του νέου IGNIS, εκτός από τον μοντέρνο σχεδιασμό και τους φρέσκους χρωματικούς συνδυασμούς, οι επιβαίνοντες επωφελούνται από την ευρυχωρία της καμπίνας, την απρόσκοπτη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και τον χώρο αποσκευών των 267 λίτρων. Το IGNIS θα εφοδιάζεται και με σύστημα Smartphone Linkage Display Audio (SLDA) που επιτρέπει τη σύνδεση με το τηλέφωνό σας, μέσω Bluetooth® ή καλωδίου USB, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηχοσύστημα, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης.

Εφοδιασμένο με τη νέα γενιά ελαφρού και άκαμπτου αμαξώματος TECT της Suzuki, που σε συνδυασμό με τη νέα ανάρτηση εξασφαλίζουν άριστη οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια, το νέο IGNIS παίρνει κίνηση από τον εξελιγμένο βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET που έχει απόδοση 90 ίππων και 120 Nm ροπής, συνδυάζοντας επιδόσεις για κίνηση εντός και εκτός πόλης, με άριστη οικονομία και περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο ή κιβώτιο αυτόματης αλλαγής σχέσεων (Auto Gear Shift), ενώ δε θα μπορούσε να απουσιάζει το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το νέο IGNIS θα προσφέρεται σε εκδόσεις 4x2 με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και 4x4 με το εξελιγμένο σύστημα ALLGRIP AUTO, που μεταδίδει αυτόματα ροπή και στους πίσω τροχούς όταν ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης.

Εκτός από την τετρακίνηση και την τεχνολογία αμαξώματος Total Effective Control Technology (TECT), ο εξοπλισμός του νέου IGNIS περιλαμβάνει ESP®, εμπρός, πλευρικούς και αερόσακους τύπου «κουρτίνας», καθώς και δύο μικροκάμερες που «διαβάζουν» το δρόμο συνεχώς δίνοντας τη δυνατότητα υιοθέτησης μιας σειράς επιπλέον λειτουργιών ασφάλειας, όπως το σύστημα Dual Camera Brake Support (DCBS) που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο αν διαγνωστεί η ύπαρξη εμποδίου και το σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας, που ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση ανίχνευσης ανεπιθύμητης αλλαγής λωρίδας ή εκτροπής του αυτοκινήτου.

Οι πωλήσεις του νέου IGNIS θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2017.

Το S-CROSS Facelift
Η ανανεωμένη έκδοση του Suzuki S-CROSS, η διάθεση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει στην ελληνική αγορά, έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα ρωμαλέα εικόνα, που ενσαρκώνει τέλεια το χαρακτήρα ενός σύγχρονου SUV.

Την ίδια στιγμή, η οδηγική εμπειρία, η απόδοση και η οικονομία καυσίμου, αναβαθμίστηκαν σε νέο επίπεδο χάρη στην παρουσία των δύο καινούριων βενζινοκινητήρων άμεσου ψεκασμού BOOSTERJET της Suzuki, στα 1.0 και 1.4 λίτρα, που εξασφαλίζουν την άριστη ισορροπία δυναμικής συμπεριφοράς και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Σειρά ALLGRIP
Ένα ακόμα σημαντικό βήμα κάνει η Suzuki στην ένδοξη «τετρακίνητη» ιστορία της, με τη Σειρά ALLGRIP, κάτω από τη στέγη της οποίας θα περιλαμβάνονται πλέον όλα τα είδη τετρακίνησης της εταιρείας.

Η κατηγορία ALLGRIP AUTO, περιλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης με συνεκτικό συμπλέκτη, που μεταφέρει ροπή αυτόματα στους πίσω τροχούς όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός, προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κίνηση του οχήματος σε κάθε είδους επιφάνεια. Το νέο IGNIS εφοδιάζεται με τετρακίνηση ALLGRIP AUTO.

ALLGRIP SELECT, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση της Suzuki, που καλύπτει κάθε είδους οδήγηση, κάθε είδους έδαφος και κάθε επιθυμία, μέσα από τις τέσσερεις διαφορετικές οδηγικές λειτουργίες που διαθέτει (Auto, Sport, Snow, Lock). Τα VITARA και S-CROSS εφοδιάζονται με τετρακίνηση ALLGRIP SELECT.

Η κατηγορία ALLGRIP PRO, στην οποία ανήκουν τα σκληροτράχηλα συστήματα τετρακίνησης κατ’ επιλογήν με δυνατότητα υποπολλαπλασιαμού των σχέσεων, που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη κίνηση του οχήματος ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Το Suzuki JIMNY διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP PRO.