Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Πώς είναι ένα εργοστάσιο αυτοκίνητων 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του

Πώς είναι ένα εργοστάσιο αυτοκίνητων 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του
Πώς είναι ένα εργοστάσιο αυτοκίνητων 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του

Δείτε φωτογραφίες από το τότε και το τώρα

Με τα ημιτελή αυτοκίνητα να παραμένουν σκονισμένα στη γραμμή παραγωγής και διάφορα χαρτιά να βρίσκονται διάσπαρτα στα άδεια γραφεία του εργοστασίου, οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail δείχνουν τι συμβαίνει 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Longbridge στο Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε μαζικά όταν η αυτοκινητοβιομηχανία MG Rover κατέρρευσε το 2005. Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο μένει εξ ολοκλήρου αχρησιμοποίητο κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι ιδιοκτήτες της MG Motor επιβεβαίωσαν, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ότι το εργοστάσιο West Midlands έχει σταματήσει εντελώς τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων μετά από σχεδόν έναν αιώνα παραγωγής. Οι εικόνες δείχνουν την πλήρη εγκατάλειψη μέσα στο κτήριο με τα ημιτελή αμαξώματα, ακόμη και τα προσωπικά αντικείμενα, να σκονίζονται στα άδεια γραφεία.

Οι εικόνες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις φωτογραφίες από τις «χρυσές» ημέρες του εργοστασίου στη δεκαετία του '80, όταν εκεί απασχολούνταν περίπου 25.000 εργαζόμενοι.

Ένας φωτογράφος, ο Dab Hand, δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλο «προνόμιο» να μπει και να δει το εργοστάσιο που άνοιξε τις πόρτες του το 1905. «Ήταν εντελώς ανέγγιχτο. Και να σκεφτεί κανείς ότι χιλιάδες άνθρωποι εργάζονταν εκεί και είναι σαν να έχει παγώσει ο χρόνος», είπε ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του.

Στις φωτογραφίες που τράβηξε φαίνονται κάποια μοντέλα που είχαν ξεκινήσει να παράγονται και έμειναν στη μέση και κάποια έχουν σκουριάσει. Μπορεί να δει κανείς αμαξώματα χωρίς ρόδες ή παράθυρα τα οποία φυσικά δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν ποτέ.

Ο φωτογράφος, επίσης, αναφέρει πως θεωρούσε ότι όλα θα είχαν διαλυθεί ή πωληθεί, αλλά τελικά είναι σαν να έκλεισε (το εργοστάσιο) μέσα σε μια μέρα και να έμειναν όλα εκεί, χωρίς να προλάβει κάποιος να κάνει κάτι. Μένουν απλά να θυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε ζωή σε όλους τους χώρους αυτού του κτηρίου...

Πηγή: Newsbeast.gr