Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών και του αυτοκινήτου δημιούργησαν το 5G Automotive Association

Εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών και του αυτοκινήτου δημιούργησαν το 5G Automotive Association
Εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών και του αυτοκινήτου δημιούργησαν το 5G Automotive Association
Οι εταιρίες AUDI AG, BMW Group, Daimler AG, Ericsson, Huawei, Intel, Nokia και Qualcomm Incorporated, ανακοίνωσαν το δημιουργία του “5G Automotive Association”. Μέσω αυτού θα εξελίσσονται, δοκιμάζονται και προωθούνται λύσεις μετακίνησης. Παράλληλα θα υποστηρίζεται η τυποποίηση, ενώ θα επιταχυνθεί η εμπορική διαθεσιμότητα και διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των αναγκών συνδεδεμένων οχημάτων και οδικής ασφάλειας με εφαρμογές όπως συνδεδεμένη, αυτοματοποιημένη οδήγηση, καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες και ενσωμάτωση σε μικρές πόλεις και ευφυή μέσα μεταφοράς.

Με την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G και τη συνεχή εξέλιξη του LTE, που περιλαμβάνει επικοινωνία Cellular Vehicle-to-everything (C-V2X), οι τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT) συγκλίνουν προς το Internet of Things – IoΤ (το Internet των Πραγμάτων) και την ψηφιοποίηση των βιομηχανιών.

Από την εξέλιξη των σημερινών δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα προκύψει μία νέα γενιά που θα μπορεί να διαχειρίζεται πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, να συνδέει περισσότερες συσκευές, να μειώνει σημαντικά το λανθάνοντα χρόνο (latency) και να παρέχει νέα επίπεδα αξιοπιστίας. Για παράδειγμα, το 5G θα υποστηρίζει καλύτερα επικοινωνίες κρίσιμες για την ασφάλεια, επικοινωνίες του οχήματος προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνδεδεμένες λύσεις μετακίνησης.

Οι νέες λύσεις παρέχουν νέες τεχνολογικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις βιομηχανίες του αυτοκινήτου και του ICT, και τα μέλη θα συνεργαστούν στενά για να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες. Η Συμμαχία θα ασχοληθεί με τα κρίσιμα τεχνικά και ρυθμιστικά ζητήματα, αξιοποιώντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς και ενσωματώνοντας στις πλατφόρμες οχημάτων λύσεις συνδεσιμότητας, δικτύωσης και υπολογιστών.

Οι κύριες δραστηριότητές της περιλαμβάνουν:


  • Προσδιορισμό και εναρμόνιση περιπτώσεων χρήσης, τεχνικών απαιτήσεων και στρατηγικών εφαρμογής.
  • Υποστήριξη τυποποίησης και ρυθμιστικών φορέων, πιστοποίηση και διαδικασίες έγκρισης.
  • Ανάλυση απαιτήσεων της τεχνολογίας vehicle-to-everything, όπως ασύρματη συνδεσιμότητα, προστασία, ιδιωτικότητα, ταυτοποίηση, αρχιτεκτονικές κατανεμημένου υπολογιστικού νέφους και άλλα.
  • Διεξαγωγή κοινών projects καινοτομίας και εξέλιξης που οδηγούν σε ολοκληρωμένες λύσεις, δοκιμών διαλειτουργικότητας, πιλοτικών προγραμμάτων ευρείας κλίμακας και πειραμάτων.

Το 5G Automotive Association είναι μία παγκόσμια συμμαχία, ανοιχτή σε νέους συνεργάτες από το χώρο των βιομηχανιών αυτοκινήτου και ICT ή το ευρύτερο οικοσύστημα και την αλυσίδα αξιών για συστήματα οχημάτων και οδικών μεταφορών. Αρκετές εταιρίες έχουν ήδη εκφράσει την πλήρη στήριξή τους στο 5GAA και έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμπράξουν στο εγγύς μέλλον.

Ο Christoph Voigt διορίστηκε Πρόεδρος Δ.Σ. και ο Dino Flore αντίστοιχα Γενικός Διευθυντής. Η Συμμαχία θα υποστηρίξει και θα συνεργαστεί με εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες, όπως European Connected & Automated Driving Pre-Deployment Project.

Δηλώσεις :

Alfons Pfaller, Head of Infotainment Development, AUDI AG

«Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα διαμορφώσουν το μέλλον της ατομικής μετακίνησης και η επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα αναγάγει τη συνδεσιμότητα ‘car to x’ σε νέο επίπεδο. Το μυστικό για την επιτυχία είναι η δια-βιομηχανική συνεργασία. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το 5G Automotive Association όπου συνεργάζονται ειδικοί από όλα τα σχετικά πεδία».

Dr. Christoph Grote, Senior Vice President Electronics, BMW Group

«Υπολογίζουμε ότι το 5G θα γίνει το κυρίαρχο παγκόσμιο πρότυπο κινητής τηλεφωνίας της επόμενης δεκαετίας. Για τη βιομηχανία αυτοκινήτου είναι σημαντικό ότι το 5G ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής της ψηφιοποίησης και αυτόνομης οδήγησης. Με το 5G Automotive Association ιδρύσαμε ένα δια-βιομηχανικό φόρουμ που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε τη μελλοντική τεχνολογία 5G με κορυφαίες εταιρίες ICT. Σαν συνιδρυτές του 5G Automotive Association θα ήταν χαρά μας η προσέλευση και άλλων συνεργατών από τη βιομηχανία αυτοκινήτου, τις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ή διαχειριστές δικτύων κινητής τηλεφωνίας».

Sajjad Khan, Director Digital Vehicle & Mobility, Daimler AG

«Το συνδεδεμένο αυτοκίνητο μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες, που κάνουν την καθημερινότητά τους ευκολότερη, αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια και επομένως δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία. Θεμελιώδης βάση είναι μία αξιόπιστη και ευρυζωνική τεχνολογία συνδεσιμότητας της οποίας τα πρότυπα έχουν παγκόσμια ισχύ. Μαζί με τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του "5G Automotive Association", εμείς ως Daimler AG έχουμε ένα κοινό σκοπό - να αναγάγουμε τη συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων σε νέα επίπεδα με βάση την επόμενη γενιά τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας».

Ulf Ewaldsson, Chief Technology Officer, Ericsson

«Η επιτυχία του 5G εξαρτάται από την δια-βιομηχανική εργασία σε νέα οικοσυστήματα για την ψηφιοποίηση των βιομηχανιών. Με τη δημιουργία της νέας Συμμαχίας θα εκμεταλλευτούμε την τελευταία τεχνολογία μας, 5G, και θα συνεργαστούμε με τη βιομηχανία αυτοκινήτου για να αναπτύξουμε μαζί λύσεις και να συμβάλλουμε στους τομείς των νομοθετικών ρυθμίσεων, πιστοποίησης και τυποποίησης. Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που είμαστε συνιδρυτές και θα συνεργαστούμε με κορυφαίες εταιρίες αυτοκινήτου διαμορφώνοντας τις λύσεις συνδεδεμένων αυτοκινήτων για το μέλλον».

Dr. Li Yingtao, President, 2012 Labs, Huawei

«Η δημιουργία αυτής της Συμμαχίας δείχνει καθαρά την ανάγκη μιας δια-τμηματικής συνεργασίας μεταξύ των βιομηχανιών κινητής τηλεφωνίας και αυτοκινήτου, για την καθιέρωση κοινής πλατφόρμας προκειμένου να ευθυγραμμιστούν χρονοδιαγράμματα, προτεραιότητες και οδικοί χάρτες λύσεων. Αυτό θα διευκολύνει τις παγκόσμιες δραστηριότητες νομοθετικών ρυθμίσεων, πιστοποίησης και τυποποίησης για αυτόνομη οδήγηση και υπηρεσίες μελλοντικών οχημάτων βασισμένες σε τεχνολογίες 5G».

Doug Davis, Senior Vice President and General Manager of the Internet of

Things Group , Intel

«Ο ηγετικός ρόλος της Intel στην εξέλιξη της τεχνολογίας 5G, η μακροπρόθεσμη δέσμευση σε ανοιχτά πρότυπα και η συνεργασία με τους ηγέτες της βιομηχανίας αυτοκινήτου θα επιταχύνει την υιοθέτηση του 5G στο χώρο της αυτοκίνησης και των μεταφορών. Χάρη στη συνεργασία με άλλους ηγέτες της βιομηχανίας, το 5G θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τις καινοτόμες εφαρμογές για την ασφάλεια, τις υπηρεσίες αυτοματοποιημένης οδήγησης, τις έξυπνες πόλεις και τις ευφυείς λύσεις μεταφορών όλο τον κόσμο».

Dr. Marc Rouanne, Chief Innovation & Operating Officer, Nokia

«Το 5G Automotive Association είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα συνεργασίας της Nokia με τη βιομηχανία αυτοκινήτου, προκειμένου το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό να γίνει πραγματικότητα και να ξεκινήσει μία νέα εποχή στην καινοτομία της αυτοκίνησης. Υπολογιστικό νέφος, τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών και δικτύωσης έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν το αυτοκίνητο σε μία συσκευή πλήρως συνδεδεμένη που θα φέρει την επανάσταση στην οδηγική εμπειρία και θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες μετακίνησης. Η Nokia είναι ενθουσιασμένη με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σε αυτή την προσπάθεια που θα μας βοηθήσει να σώσουμε ζωές, να βελτιώσουμε το περιβάλλον μας και να κάνουμε τα συστήματα μεταφορών μας πιο αποδοτικά».

Patrick Little, Senior Vice President and General Manager, Automotive,

Qualcomm Technologies , Inc .

Σαν συνιδρυτής της 5GAA Alliance, η Qualcomm Incorporated ανυπομονεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με παγκοσμίως κορυφαίους εταίρους μεταξύ των βιομηχανιών αυτοκινήτου και επικοινωνιών προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτιστοποίηση νέων τεχνολογιών του τομέα μεταφορών. Επί μία και πλέον δεκαετία, η Qualcomm Incorporated έχει δεσμευτεί στην ανάπτυξη της συνδεσιμότητας και υπολογιστικών λύσεων που βελτιώνουν την ασφάλεια, την μετακίνηση και την άνεση του κοινού στις μεταφορές. Οι τεχνολογίες LTE Advanced, Cellular Vehicle-to-Everything (C-V2X) και 5GNR θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της ασφάλειας και την υλοποίηση της αυτοματοποιημένης οδήγησης».