Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

All Weather ελαστικό που συνδυάζει τα πάντα: Michelin Crossclimate

Michelin Crossclimate
All Weather ελαστικό που συνδυάζει τα πάντα: Michelin Crossclimate
Michelin Crossclimate

Οι πρώτες σκέψεις για ένα All Weather ελαστικό που θα συνδυάζει τα πάντα και ειδικά τις καλές επιδόσεις τους χειμερινούς μήνες σε βροχή και χιόνι, είναι ότι θα είναι πολύ μαλακό και ότι το καλοκαίρι θα «υστερεί» έναντι των «Θερινών» ανταγωνιστών του.


Παρόλα αυτά, επέλεξα τα Crossclimate 225/50-17” για το Octavia Scout, ένα all around αυτοκίνητο, τα οποία τοποθετήθηκαν την αρχή της άνοιξης που θεωρητικά αρχίζουν οι ζέστες. Έγιναν μερικά γρήγορα ταξίδια στην Εθνική οδό με φορτίο και χωρίς και η αρχική μου εντύπωση άρχισε να αλλάζει από τα πρώτα χιλιόμετρα! Το Crossclimate συμπεριφέρεται άψογα στις μεγάλες ταχύτητες, σε ζέστη και σε φορτίο, ενώ υπό πίεση στις στροφές υπέδειξε εντυπωσιακό κράτημα! Σε ανεβοκατέβασμα στο Δομοκό αισθανόμασταν απόλυτη ασφάλεια, ακόμη και πέρα από τα όρια, όπου το γλίστρημα ερχόταν πολύ προοδευτικά και προειδοποιούσε.

Η χρήση του Scout όμως δεν περιορίζεται μόνο στο ασφάλτινο οδικό δίκτυο, όπου τα Michelin κέρδισαν με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή μας, αλλά «γράφει» και πολλά χιλιόμετρα εκτός δρόμου, σε εκδρομές και αναζητήσεις «άγονων» διαδρομών σε βουνά και στην νησιωτική χώρα. Εκεί φάνηκε αμέσως η διαφορά με ένα συμβατικό ελαστικό, καθώς σε συνδυασμό με την επιλεκτική τετρακίνηση σου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα ελαστικό τουλάχιστον 50-50%, κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Όμως, ποτέ δεν μας προβλημάτισε στην άμμο, στο σκληρό χώμα ή στην λίγη λάσπη, καθάριζε εύκολα και δεν μπούκωνε, σπίναρε ελάχιστα και έδινε εμπιστοσύνη στην τιμόνευση.

Ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης και με μεγάλες ταχύτητες, τα Crossclimate ποτέ δεν υπερθερμάνθηκαν, ενώ μετά από 8.000 χιλιόμετρα σε κάθε έδαφος, το πέλμα τους παραμένει αμετάβλητο με ελάχιστο ίχνος φθοράς.

Ειλικρινά περιμένω με αγωνία τους χειμερινούς μήνες, όπου το Scout θα βρεθεί στο στοιχείο του, στα χιονοδρομικά, και εκεί θα κλιθούν τα Crossclimate να ξεδιπλώσουν τον πραγματικό τους εαυτό και να δικαιώσουν την επιλογή μου ώστε να μην χρησιμοποιώ ένα δεύτερο set 205/60-16” με χιονολάστιχα που διαθέτω για το Skoda.

Δ. Αθανασουλόπουλος


www.michelin.gr