Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Εντοπίστηκε το Τσέσνα που αγνοούνταν: Νεκροί οι πιλότοι


Εντοπίστηκε το Τσέσνα που αγνοούνταν: Νεκροί οι πιλότοι
Εντοπίστηκε το Τσέσνα που αγνοούνταν: Νεκροί οι πιλότοι
Τρία χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα.


Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς. Στην περιοχή σπεύδουν η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα -εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος -, ενώ τα ίχνη του χάθηκαν από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Ο Σωτήρης Αντωνόπουλος, εκτός από την εμπειρία του στα Super Puma, είχε και εμπειρία εκπαιδευτή, αλλά και πιλότου σε ελαφρού τύπου αεροσκάφη.

Το αεροσκάφος αερολέσχης απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα.

Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.

Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

'Αμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.