Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Επιτυχίες για το BMW i3 στο Hi-Tech EKO Mobility Rally 2016

Επιτυχίες για το BMW i3 στο Hi-Tech EKO Mobility Rally 2016
Επιτυχίες για το BMW i3 στο Hi-Tech EKO Mobility Rally 2016
Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν οι συμμετοχές του BMW Group Hellas, στον αγώνα “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2016”, o οποίος πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 στην Αττική και προσμετρά στο θεσμό του Κυπέλλου Εναλλακτικών Ενεργειών (Alternative Energies Cup) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (F.I.A.).

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν οι συμμετοχές του BMW Group Hellas, στον αγώνα “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2016”, o οποίος πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 στην Αττική και προσμετρά στο θεσμό του Κυπέλλου Εναλλακτικών Ενεργειών (Alternative Energies Cup) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (F.I.A.).
Το BMW Group Hellas συμμετείχε στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ΙΙΙΑ) με δύο BMW i3 BEV και στην κατηγορία των αυτοκινήτων εναλλακτικών καυσίμων (VII) με ένα BMW i3 REx.
Στον αγώνα ακρίβειας ταχύτητας (regularity) o οποίος προσμετρά στο Κύπελλο Εναλλακτικών Ενεργειών της F.I.A. οι Αντώνης Αδάναλης – BMW i Manager (οδηγός) και Παρασκευή Λουκάκη (συνοδηγός) κατέκτησαν τη 2η θέση στη Γενική Κατάταξη (με 55 βαθμούς ποινής) πίσω από τους Ιταλούς παγκόσμιους πρωταθλητές Nicola Ventura (οδηγός) και Guido Guerrini (συνοδηγός) με Renault Zoe και 33 βαθμούς ποινής.
Στο διαγωνισμό οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στο σκέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα (102 χλμ.) οι Μάνος Δρακωτός – MINI Manager (οδηγός) και Παρασκευή Μπασκάκη - BMW Sales Manager (συνοδηγός) κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης! Η μέση κατανάλωση του BMW i3 BEV για τη συνολική διαδρομή, ήταν 10,3 kWh (7,7 kWh/1000 kg, με βάση τη μεθοδολογία μέτρησης του αγώνα).
2οι στην κατάταξη του διαγωνισμού οικονομίας βρέθηκαν οι Αντώνης Αδάναλης (οδηγός) και Παρασκευή Λουκάκη (συνοδηγός) με κατανάλωση ενέργειας για όλο το πρώτο σκέλος του αγώνα, 12,1 kWh (9,0 kWh/1000 kg, με βάση τη μεθοδολογία του αγώνα).
Ο φετινός 2ήμερος αγώνας κάλυψε συνολικά 182,2 χλμ., από τα οποία τα 23 χλμ. αφορούσαν σε 3 Ειδικές Διαδρομές και 7 χλμ. σε δύο υπερ-ειδικές διαδρομές.
Δύο ακόμα BMW i3 BEV συμμετείχαν στο φετινό αγώνα στην κατηγορία των Ηλεκτρικών Οχημάτων (συμμετοχές της BMW Σπανός ΑΕ – Επίσημου Αντιπρόσωπου BMW i). Η συμμετοχή με πλήρωμα τους Γιώργο Σπανό (οδηγός) και Μάνο Λαγουδάκη (συνοδηγός) κατέκτησε την 3η θέση της Γενικής Κατάταξης στον αγώνα ακρίβειας ταχύτητας (με 1921 βαθμούς ποινής) και παράλληλα την 3η θέση στο διαγωνισμό οικονομικής οδήγησης (με μέση κατανάλωση 13,2 kWh – 9,8 kWh/1000 kg, με βάση τη μεθοδολογία μέτρησης του αγώνα).
Τέλος, η τρίτη συμμετοχή του BMW Group Hellas με ένα BMW i3 REx συμμετείχε στην κατηγορία VII, που εντάσσονται τα οχήματα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα. Το BMW i3 με πλήρωμα τους Γ. Κατσαμπάνη (οδηγό) και Ε. Σπυροπούλου (συνοδηγό) με το σύστημα επέκτασης αυτονομίας (Range Extender) κατάφερε να καλύψει στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του αγώνα απόσταση 350 χλμ., καταναλώνοντας το 93% της χωρητικότητας της μπαταρίας και 4,33 λίτρα βενζίνης. Η μέση κατανάλωση ανά 100 χλμ., ήταν συνεπώς 9 kWh και 1,2 λίτρα βενζίνης και το συνολικό κόστος μόλις 3,4€ (περίπου όσο 3 λίτρα diesel).
Το Hi-Tech ΕΚΟ Μοbility Rally, διοργανώθηκε για 10η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα (για την κατηγορία IIIA των Ηλεκτρικών Οχημάτων ήταν η 3η συνεχής χρονιά) από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) που αποτελεί τον αναγνωρισμένο από την F.I.A. και τον Εθνικό Φορέα Ανάπτυξης του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με Ηλεκτρικά, Υβριδικά και Εναλλακτικών Καυσίμων αυτοκίνητα.
O φετινός αγώνας της κατηγορίας IIIA (Ηλεκτρικά Οχήματα) πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των Δήμων Αθήνας, Πετρούπολης, Αλίμου και Ηλιούπολης, έχοντας εκκίνηση και τερματισμό στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, κ. Γιώργος Καραμέρος.
Οι απονομή των επάθλων στους νικητές, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Τιτάνια, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το Hi-Tech EKO Mobility Rally, καθώς και τα αποτελέσματα του αγώνα, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. www.heliev.gr, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα:
http://www.ecomobilityrally.com
Πληροφορίες για το Κύπελλο Εναλλακτικών Ενεργειών (Alternative Energies Cup) της F.I.A., θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου http://www.fia.com/events/alternative-energies-cup/season-2016/alternative-energies-cup

Σχετικά με τη BMW i :
Η BMW i είναι μάρκα του BMW Group και συμβολίζει τα οραματικά οχήματα και τις πρωτότυπες φιλοσοφίες, την προοδευτική σχεδίαση και μία νέα εκδοχή της έννοιας premium που προσδιορίζεται από τη βιωσιμότητα. Η BMW i εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο από το BMW i3 (ηλεκτρικό όχημα για μητροπολιτικές περιοχές) και το BMW i8 (σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος με την οικονομία καυσίμου ενός μικρού αυτοκινήτου) καθώς και μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα.