Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

H BFGoodrich® ανακοινώνει την επιστροφή της στο Ράλι Dakar ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών

H BFGoodrich® ανακοινώνει την επιστροφή της στο Ράλι Dakar ως Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών
H BFGoodrich® ανακοινώνει την επιστροφή της στο Ράλι Dakar ως Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών
Η BFGoodrich, που κατασκεύασε το πρώτο ράντιαλ ελαστικό παντός εδάφους το 1976 και έχει αποδείξει την αξία της με νίκες σε αγώνες off-road σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο αγώνα Ράλι Dakar 2017 ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών.

Με την έναρξη του Ράλι Dakar στην Asunción της Παραγουάης τον Ιανουάριο τα ελαστικά της BFGoodrich θα εξοπλίζουν τα οχήματα του αγώνα, για πρώτη φορά σε μεγάλη κλίμακα από το 2012.

Επιπλέον, η BFGoodrich θα διαθέσει την κινητή μονάδα σέρβις BFGoodrich Dakar Service Center για συνεχή τεχνική υποστήριξη 24/7 των αγωνιζόμενων. Το σκληροτράχηλο έδαφος και τα απρόβλεπτα στοιχεία που συναντούν οι οδηγοί μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, οδηγώντας μέσα από τρεις χώρες, είναι ακριβώς το πεδίο εφαρμογών που ψάχνει η BFGoodrich.

O Διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού για Michelin και BFGoorich, Pascal Couasnon δήλωσε: “H BFGoodrich έχει μία μακρά παράδοση στους αγώνες και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την διεθνή δραστηριοποίησή της στους χωμάτινους αγώνες με την επίσημη επιστροφή στο Dakar Rally. Οι αγώνες ράλι Cross Country αποτελούν μία ξεχωριστή πρόκληση και αυτός ο αγώνας διακρίνεται για τα πιο πολύπλοκα εδάφη στον πλανήτη. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε όλες τις τεχνικές πληροφορίες που συγκεντρώνουμε από τέτοιου είδους αγώνες σε όλο τον κόσμο για να εξελίξουμε καινούργιες τεχνολογίες και βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα μας καθώς τα χρησιμοποιούμε στις σκληρότερες συνθήκες στη Γη.”

Τα ελαστικά BFGoodrich που θα χρησιμοποιηθούν στο Ράλι Dakar 2017 έχουν δοκιμαστεί σε όλο τον πλανήτη:
BFGoodrich All-Terrain KDR2: Ένα αγωνιστικό ελαστικό ειδικά κατασκευασμένο για αγώνες ράλι τύπου cross country. Διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το BFGoodrich Baja T/A® KR2, αλλά είναι πιο ελαφρύ και με νέο σκάλισμα πέλματος, για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις των ελαφρύτερων οχημάτων ως προς το κράτημα. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για την Peugeot και την Toyota Gazoo Racing Team στο Dakar.


BFGoodrich All-Terrain KDR: Παρόμοιο με το KDR2, αυτό το ελαστικό παρέχει πρόσφυση σε όλα τα είδη των τερέν και παράλληλα δίνει άνεση στην οδήγηση και σταθερότητα κατά την επιβράδυνση. Το ελαστικό είναι σχεδιασμένο να αντέχει στην άσκηση δυνάμεων στα πλευρά του, στοιχείο που συναντάει κανείς στα οχήματα με τετρακίνηση όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες Toyota/Overdrive, Mini X-Raid και Mini ALL4.

BFGoodrich Baja T/2 KR2: Το ελαστικό που κυριάρχησε στις ερήμους της Baja υποστηρίζει επίσης τους αγωνιζόμενους των buggie (με κίνηση στους δύο τροχούς) στο Dakar. Το πέλμα του είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για μέγιστη ελκτική πρόσφυση στο μαλακό χώμα, πολύ καλή προστασία από ζημιές στα πλευρά, σταθερότητα στην επιβράδυνση και καλές επιδόσεις στις στροφές.


Η εταιρεία θα εξοπλίσει περίπου 300 αγωνιστικά οχήματα στο Dakar με ελαστικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να αντεπεξέλθουν στις καταπονήσεις.

Αυτή η εμπειρία μεταφέρεται από τα αγωνιστικά ελαστικά της BFGoodrich στα ελαστικά εμπορίου όπως το All-Terrain T/A® KO2 που είναι σχεδιασμένο για μεγάλη αντοχή στο χρόνο και πολύ καλή ελκτική πρόσφυση.

www.bfgoodrich.com