Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού: Ηλεκτρικό Opel Ampera-e με αυτονομία πάνω από 500 km !

Ηλεκτρικό Opel Ampera-e
Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού: Ηλεκτρικό Opel Ampera-e με αυτονομία πάνω από 500 km !
Η Opel ανατρέπει τα δεδομένα της ηλεκτρικής μετακίνησης στο φετινό Παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου με το ηλεκτρικό της όχημα μπαταρίας Ampera-e, ένα μοντέλο που κυριολεκτικά ‘ηλεκτρίζει’. Με αυτονομία πάνω από 500 km (ηλεκτρική αυτονομία στον κύκλο NEDC σε km: >500, προκαταρκτικές τιμές), ξεπερνά τώρα τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του στην κατηγορία κατά τουλάχιστον 200 km στο δρόμο.


«Με το νέο Ampera-e, συνεχίζουμε τη μεγαλύτερη προϊοντική επέλαση στην ιστορία της εταιρίας μας» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το Ampera-e με την εντυπωσιακή αυτονομία του αποδεικνύει ότι η ηλεκτρική μετακίνηση είναι απόλυτα εφικτή στην καθημερινότητα και ταυτόχρονα άκρως απολαυστική.»

Ενώ ο κύκλος NEDC είναι σημαντικός για τη δημιουργία συγκρίσιμων δεδομένων, εν τούτοις δεν αντικατοπτρίζει την καθημερινή πραγματικότητα. Σε πραγματικές συνθήκες, παράγοντες όπως τα χαρακτηριστικά του δρόμου, οι καιρικές συνθήκες, το οδηγικό στυλ ή το πρόσθετο φορτίο επηρεάζουν την αυτονομία. Γι’ αυτό η Opel δοκίμασε το Ampera-e κατά προσέγγιση σύμφωνα με το προφίλ ταχύτητας που ορίζει ο κύκλος WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) (Συντομευμένη διαδικασία δοκιμών). Τα αποτελέσματα του WLTP προσεγγίζουν περισσότερο τα πραγματικά οδηγικά δεδομένα. Το Opel Ampera-e επέδειξε τα διαπιστευτήριά του και εδώ: Με βάση τη δοκιμή εξέλιξης, οι μηχανικοί υπολογίζουν ότι η συνδυασμένη αυτονομία του κύκλου WLTP υπερβαίνει τα 380 km. Όπως είναι φυσικό, η αυτονομία σε καθημερινή χρήση μεταβάλλεται και εξαρτάται από το προσωπικό οδηγικό στυλ και εξωγενείς παράγοντες.

Εκτός από την ξεγνοιασιά σε μεγάλα ταξίδια, το Ampera-e προσφέρει επίσης το δυναμισμό ενός σπορ αυτοκινήτου. Οι επιδόσεις του ηλεκτροκινητήρα ισοδυναμούν με 150 kW/204 hp (PS) για άνετη εκκίνηση από στάση ή είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, δύο από τα δυνατά σημεία του Opel Ampera-e. Το συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 στα 50 km/h σε 3,2 δευτ. Και καθώς οι μεγάλες μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh είναι έξυπνα ενσωματωμένες στο κάτω τμήμα του αμαξώματος, το αυτοκίνητο προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών επιπέδου 5θυρου συμπαγούς μοντέλου. Επιπλέον, το Ampera-e διαθέτει εξαιρετική ψηφιακή συνδεσιμότητα χάρη στο Opel OnStar και την ενσωμάτωση smartphone.

«Το Ampera-e μας δεν θεωρείται οικολογική πολυτέλεια, ούτε κάποιο ‘παιχνίδι’ ή απλά ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Η Opel αποδεικνύει ότι η ηλεκτρική μετακίνηση είναι προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό με τη βοήθεια καινοτόμου τεχνολογίας – η Opel εκδημοκρατίζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το Ampera-e,» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl‑Thomas Neumann.