Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

To BMW Connected στο Mondial de l’Automobile Paris 2016. Android, νέες συσκευές και νέες αγορές από τον Οκτώβριο

Ο προσωπικός, ψηφιακός σύντροφος BMW Connected ήδη περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες που βοηθούν τους χρήστες στις καθημερινές τους ανάγκες μετακίνησης.
Μέσω της ευέλικτης πλατφόρμας Open Mobility Cloud, συνδέει σημεία επαφής όπως smartphone και smartwatch με το αυτοκίνητο του χρήστη, ενσωματώνοντάς την προσωπική του ζωή. Και επειδή μπορεί να δημιουργεί ένα ευφυές BMW ID (ταυτότητα χρήστη) βάσει του ιστορικού διαδρομών του χρήστη, το BMW Connected υπόσχεται μία εξατομικευμένη εμπειρία με όλα τα διαθέσιμα σημεία επαφής. Στο Mondial de l’Automobile Paris 2016, το BMW Connected λανσάρει νέες υπηρεσίες, περισσότερες συσκευές και διαθεσιμότητα σε νέες χώρες.

Η ενημερωμένη έκδοση βελτιώνει τα επίπεδα άνεσης και συνδεσιμότητας. Όταν λανσαρίστηκε το Μάρτιο στις ΗΠΑ και τον Αύγουστο στην Ευρώπη, το BMW Connected αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο για χρήστες του Apple iPhone. Από τον Οκτώβριο, υποστηρίζονται και smartphones με λειτουργικό Android. Το ανανεωμένο BMW Connected καλύπτει επίσης το νέο Apple Watch Series 2. Οι πελάτες θα μπορούν να εμφανίζουν πληροφορίες όπως χρόνους οδήγησης με βάση την τρέχουσα κυκλοφορία, καθώς και χάρτη που απεικονίζει τον προορισμό πλοήγησης στο ρολόι, και να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες χωρίς να έχουν δίπλα τους το smartphone. Επιπλέον, με την ενσωμάτωση της Alexa, οι Γερμανοί και Βρετανοί χρήστες μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες του οχήματος από το σπίτι. Θα μπορούν για παράδειγμα, να κλειδώνουν τις πόρτες του οχήματος ή να ελέγχουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Με το BMW Connected, το ταξίδι ξεκινά πριν ο χρήστης μπει στο αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να τελειώσει όταν βρει χώρο στάθμευσης. Η λειτουργία ‘Last mile navigation’ προβάλλει στη συσκευή του κινητού τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες από το αυτοκίνητό τους μέχρι τον τελικό προορισμό. Με την αναβάθμιση του BMW Connected προσφέρεται και η λειτουργία ‘first mile navigation’– διαδρομή επιστροφής στο όχημα, που είναι προσβάσιμη μέσω του BMW Connected.

Με τη χρήση νέων φίλτρων, το BMW Connected προσαρμόζεται με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις προσωπικές ανάγκες. Για παράδειγμα, η αναζήτηση σταθμών φόρτισης για μοντέλα BMW i ή οχήματα με plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης βελτιώνεται βάσει κριτηρίων όπως μέθοδος φόρτισης, συμμετοχή στο δίκτυο Charge Now, και αποδεκτή μέθοδος πληρωμής. Σταθμοί φόρτισης που δεν πληρούν τα επιλεγμένα κριτήρια δεν εμφανίζονται. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες του οχήματος, όπως πίεση ελαστικών και στάθμη λαδιού κινητήρα.

Ο σχεδιασμός του νέου BMW Connected αυξάνει την ευκολία χρήσης με γραφικά που τονίζουν περισσότερο τις επιθυμητές πληροφορίες. Τέλος, το BMW Connected προσφέρει ένα πρόσθετο πρόγραμμα για αύξηση ζωής της μπαταρίας, με σκοπό τη βελτιωμένη αυτονομία λειτουργίας των συσκευών.

Το BMW Connected διατίθεται τώρα σε περισσότερες χώρες, και συγκεκριμένα σε έξι επιπλέον αγορές: Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ν. Αφρική, Μαλαισία και Σιγκαπούρη. Ενώ διατίθεται ήδη σε ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Πολωνία, Τσεχία και Λουξεμβούργο.

Η σύνδεση της Alexa στο BMW Connected μπορεί να εφαρμοστεί σε Αμερική, Γερμανία και Βρετανία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.