Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Ψηφιακό lifestyle: το MINI Connected αναβαθμίζεται με μία εφαρμογή ψηφιακού βοηθού

Ψηφιακό lifestyle: το MINI Connected αναβαθμίζεται με μία εφαρμογή ψηφιακού βοηθού
Με το λανσάρισμα της νέας γενιάς MINI Connected η ευφυής συνδεσιμότητα οχήματος, οδηγού και εξωτερικού κόσμου αποκτά μία νέα διάσταση. Με την τεχνολογική του αναβάθμιση, το MINI ...
Connected - πέρα από τις γνωστές λειτουργίες ψυχαγωγίας – προσφέρει τώρα τη δυνατότητα σχεδιασμού μετακινήσεων ακόμα και εκτός του αυτοκινήτου, στο πνεύμα μιας ολοκληρωμένης φιλοσοφίας. Βασισμένο στην ευέλικτη πλατφόρμα Open Mobility Cloud, το MINI Connected ενσωματώνει το αυτοκίνητο ομαλά στην ψηφιακή ζωή του οδηγού του MINI μέσω του Apple iPhone. Μελλοντικά θα ενσωματώνεται και μέσω smartphones με λειτουργικό σύστημα Android.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή από το Apple App Store από τις 3 Νοεμβρίου 2016. Στην καρδιά του MINI Connected βρίσκεται μία πρωτοποριακή φιλοσοφία διαχείρισης ταξιδιού. Χρησιμοποιεί μία μόνιμη σύνδεση μεταξύ του ΜΙΝΙ και του iPhone για προγραμματισμό των προσωπικών μετακινήσεων του πελάτη. Επομένως, το MINI Connected λειτουργεί σαν προσωπικός βοηθός στο ταξίδι που διευκολύνει τον καθημερινό προγραμματισμό των ραντεβού και την προώθηση των προορισμών μέσα στο όχημα. Με αυτό τον τρόπο, αναβαθμίζονται τα επίπεδα άνεσης και ευκολίας για διασκεδαστική οδήγηση χωρίς στρες ενώ επιτυγχάνεται ακριβή άφιξη στον προορισμό.

Η πρώτη έκδοση του MINI Connected, που λανσαρίστηκε σαν εφαρμογή με την παρουσίαση του νέου MINI Countryman, αναθέτει στον προσωπικό βοηθό του ταξιδιού ποικίλα καθήκοντα. Η πρόσβαση στο ημερολόγιο του χρήστη και στις υπενθυμίσεις ραντεβού, η αναζήτηση νέων ή πρόσφατων προορισμών και ο προσδιορισμός της ιδανικής ώρας αναχώρησης για ένα ταξίδι γίνονται από την τεχνολογία διαχείρισης ταξιδιού του MINI Connected. Όπως και το BMW Connected, ο ψηφιακός βοηθός του ταξιδιού υποστηρίζεται από την ευέλικτη πλατφόρμα (Open Mobility Cloud) που πέρα από το ίδιο το αυτοκίνητο μπορεί να ενσωματώσει και τις συσκευές αφής του οδηγού, ανάλογα με τις επιλογές και τη γενιά ΜΙΝΙ – μέσω Bluetooth ή σύνδεσης USB.

Το MINI Connected γνωρίζει τα ραντεβού, τους προορισμούς και τον αναμενόμενο χρόνο του ταξιδιού.

Οι νέες λειτουργίες του MINI Connected λαμβάνουν υπόψη ότι το ταξίδι ξεκινά πολύ πριν ο οδηγός μπει στο αυτοκίνητο και ότι η οδήγηση είναι πιο απολαυστική όταν μπορεί να αποφευχθεί το στρες, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η κουραστική αναζήτηση της κατάλληλης διαδρομής. Διευθύνσεις και ραντεβού που οι οδηγοί έχουν αποθηκεύσει στα ημερολόγιά τους αποτελούν τη βάση του προσωπικού σχεδιασμού του ταξιδιού και το MINI Connected τα αποκτά αυτόματα. Το MINI Connected λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα τοποθεσία και τον προορισμό, και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους ώστε να προσδιορίσει την ιδανική ώρα αναχώρησης – και στέλνει στο smartphone του χρήστη έγκαιρη ειδοποίηση.

Το MINI Connected ενεργοποιεί το σύστημα πλοήγησης και δείχνει το δρόμο.

Μόλις δημιουργηθεί η σύνδεση μεταξύ του αυτοκινήτου και της συσκευής του χρήστη, οι καταχωρήσεις του ημερολογίου συγχρονίζονται αυτόματα και το σύστημα πλοήγησης ενεργοποιείται. Επομένως, η καθοδήγηση διαδρομής μπορεί να ξεκινήσει αμέσως και χωρίς να χρειάζεται εκ νέου εισαγωγή του προορισμού. Επίσης, το MINI Connected προσφέρει τη δυνατότητα προώθησης τοποθεσιών και σημείων ενδιαφέροντος από άλλες εφαρμογές μέσα στο αυτοκίνητο ως προορισμούς του συστήματος πλοήγησης, μαζί με την επιθυμητή ώρα άφιξης.

Το MINI Connected μαθαίνει εύκολα.

Το MINI Connected μπορεί να αποθηκεύει τοποθεσίες τις οποίες ο χρήστης επισκέπτεται συχνά ως αγαπημένους προορισμούς και να αναγνωρίζει τακτικές διαδρομές – όπως η καθημερινή διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά – ώστε να ενημερώνει τον οδηγό έγκαιρα για ασυνήθιστες καθυστερήσεις κατά μήκος της διαδρομής. Οι πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου βοηθούν επίσης στον προγραμματισμό του ταξιδιού. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί το MINI Connected στη συσκευή του για να ελέγξει την ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του MINI και την εκτιμώμενη αυτονομία με βάση αυτό το αποτέλεσμα, ώστε να προγραμματίσει τις όποιες απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό. Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 έχει μία ειδική λειτουργία για το υβριδικό μοντέλο - πλέον της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της στάθμης του ρεζερβουάρ καυσίμου – εμφανίζει τη διαθέσιμη αυτονομία μόνο με ηλεκτρική λειτουργία και τη συνολική αυτονομία.

Το MINI Connected διατίθεται ήδη δωρεάν για downloading από το Apple App Store στις εξής χώρες: ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Μαλαισία, Νέα Ζηλανδία, Ν. Αφρική, Βραζιλία και Σιγκαπούρη.

Με την πάροδο του χρόνου, θα υπάρξουν τακτικές αναβαθμίσεις με περισσότερα χαρακτηριστικά που θα βελτιώνουν την εμπειρία ταξιδιού των πελατών MINI.