Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η νέα X-ADV και η CBR1000RR Fireblade, που γιορτάζει μία επέτειο 25 χρόνων κυριαρχούν στην οικογένεια των μοντέλων που παρουσιάζει η Honda στην EICMA για το 2017

Η νέα X-ADV και η CBR1000RR Fireblade, που γιορτάζει μία επέτειο 25 χρόνων κυριαρχούν στην οικογένεια των μοντέλων που παρουσιάζει η Honda στην EICMA για το 2017 

Η Honda ολοκλήρωσε την αποκάλυψη όλης της ανανεωμένης οικογένειας μοτοσυκλετών της για το 2017 με την παρουσίαση 2 νέων και 6 εκτενώς αναβαθμισμένων μοντέλων την παραμονή της έκθεσης EICMA στο Μιλάνο.


X-ADV

Η X-ADV είναι ένας νέος τύπος μοτοσυκλέτας, που συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Honda στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και προϊόντων που αναβαθμίζουν το lifestyle των πελατών. Συνδυάζει ένα σκληροτράχηλο στυλ SUV, με off-road γοητεία και προηγμένο εξοπλισμό, χάρη στο στιβαρό πλαίσιο, το ανεστραμμένο πιρούνι με τη μεγάλη διαδρομή, τις ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και ένα ροπάτο, δικύλινδρο κινητήρα 745cc που συνδυάζεται με Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη - Dual Clutch Transmission*.
Η X-ADV διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5 θέσεων, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα κράνος τύπου off-road, ‘χούφτες’, μεγάλη οθόνη LCD πολλαπλών λειτουργιών σε στυλ Rally, κεντρικό σταντ και σύστημα Honda Smart Key. Σχεδιασμένο στο R&D κέντρο της Honda στη Ρώμη, οι στυλιστικές γραμμές του αποτυπώνουν την ουσία της ελευθερίας σε δύο τροχούς σε μία συναρπαστική, νέα φόρμα.

CBR1000RR Fireblade

Η CBR1000RR Fireblade πλαισιώνει την αναβαθμισμένη έκδοση SP και τη νέα SP2 ολοκληρώνοντας την τριάδα των Fireblade, που σηματοδοτεί 25 χρόνια από τότε που η ένδοξη μοτοσυκλέτα επαναπροσδιόρισε τους κανόνες της κατηγορίας Super Sport. Η εμμονή της με την οδική συμπεριφορά και ευελιξία συνεχίζεται όπως επιτάσσει η φιλοσοφία του ‘Απόλυτου Ελέγχου’, ενώ το 90% των κύριων εξαρτημάτων να έχει ανανεωθεί. Σαν αποτέλεσμα, το βάρος μειώθηκε κατά 16kg και δεν υπερβαίνει τα 195kg, η καλύτερη τιμή της κατηγορίας. Σε συνδυασμό με αύξηση μέγιστης ισχύος κατά 8kW, βελτιώνει την αναλογία ισχύος / βάρους της νέας Fireblade κατά 14%, σε επίπεδο πρωτοφανές στην ιστορία της.
Για το 2017, η Fireblade προχωρά στο ‘Επόμενο Στάδιο Απόλυτου Ελέγχου’, με ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου που περιλαμβάνει νέο γυροσκοπικό σύστημα ABS, σύστημα Ελέγχου Ροπής της Honda (HSTC), σύστημα Ελέγχου Φρένου του Κινητήρα (SEB) και Σύστημα Επιλογής Ισχύος (PS). Όλες αυτές οι παράμετροι μπορούν να ρυθμίζονται με ακρίβεια με το Σύστημα Επιλογής Προγραμμάτων Οδήγησης (RMSS) που είναι εμπνευσμένο από τη έκδοση δρόμου RC213V-S του μοντέλου της Honda στο MotoGP.

CRF250L και CRF250 Rally

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της νέας CRF1000L Africa Twin, η οικογένεια off-road CRF της Honda αποκτά νέο μέλος για το 2017.
Κάθε CRF εμπεριέχει την υπόσχεση της περιπέτειας, αλλά και των ξεχωριστών εμπειριών που αρχίζουν εκεί που σταματά η άσφαλτος. Η CRF250L υλοποιεί αυτή την υπόσχεση για κάθε αναβάτη. Για το 2017, πληροί τώρα τις προδιαγραφές Euro 4 και είναι ισχυρότερη χάρη στη νέα πεταλούδα γκαζιού και τα αναβαθμισμένα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής. Η νέα σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τα καθαρόαιμα motocross μοντέλα R, και για το 2017 εφοδιάζεται επίσης με ABS κατ’ επιλογή.
Η οικογένεια CRF έχει τώρα ένα εντελώς νέο μέλος, εμπνευσμένο από την αγωνιστική CRF450 Rally – την CRF250 Rally, που προσφέρει ακόμα περισσότερες επιδόσεις off-road, με ένα ρεζερβουάρ 10 L, μεγάλο εμπρός δισκόφρενο, αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών και μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Το Dakar στυλ – με χούφτες και ψηλή ζελατίνα – παρέχουν μεγάλη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα η CRF250 Rally να μπορεί να κάνει από το γύρο του τετραγώνου μέχρι το γύρο του κόσμου.

CB650F και CBR650F

Η 4-κύλινδρη γυμνή CB650F συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Honda στις στυλάτες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού με μία άριστη ισορροπία κινητήριας ισχύος και κρατήματος. Για το 2017, μετά από μία σειρά αναβαθμίσεων γίνεται πιο σκληρή και ακριβής, με πιο επιθετική διάθεση streetfighter.
Νέο σύστημα διαχείρισης ροής εισαγωγής και εξαγωγής αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 3 kw, οι πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης διασφαλίζουν καλύτερες ρεπρίζ στις μεσαίες στροφές. Ο ήχος του κινητήρα είναι ισχυρότερος και πιο διαπεραστικός, ενώ το νέο πιρούνι της Showa με διπλές βαλβίδες συμπίεσης και επαναφοράς (Dual Bending Valve), τα αναβαθμισμένα φρένα και μία θέση οδήγησης που έχει μετακινηθεί ελαφρώς προς τα εμπρός βελτιώνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Το νέο γυμνό στυλ και οι δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές αφήνουν τον κινητήρα ορατό σε κοινή θέα, ενώ προβολείς και πίσω φώτα LED προσθέτουν ακόμα περισσότερη τεχνική ποιότητα.
Επίσης αναβαθμισμένη για το 2017, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο Super Sport στυλ, είναι η CBR650F. Το ανασχεδιασμένο φέρινγκ βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση. Το στυλ είναι πιο επιθετικό και συμπαγές με συνολική εμφάνιση και αίσθηση που παραπέμπουν στη νέα CBR1000RR Fireblade 2017.
Μοιράζεται τα ίδια στοιχεία αναβάθμισης επιδόσεων με την CB650F, από τα ανανεωμένα φρένα, το εμπρός πιρούνι της Showa με διπλές βαλβίδες συμπίεσης και επαναφοράς (Dual Bending Valve), προβολείς και πίσω φώτα LED μέχρι έναν ισχυρότερο κινητήρα – με ακόμα πιο απολαυστικό ήχο.

Vision, Forza 125 και SH125i

Τρία σημαντικά μοντέλα καθημερινής χρήσης της Honda έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά για το 2017.

Το Vision ωφελείται τώρα από τη χρήση του eSP της Honda – αναβαθμισμένος κινητήρας Smart Power – που βελτιώνει την απόδοση ροπής και ισχύος σε όλες τις στροφές. Το μεγαλύτερο πάτωμα, η νέα θέση των μαρσπιέ και οι νέες χειρολαβές βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης, ενώ τα φρένα και η ανάρτηση έχουν επίσης αναβαθμιστεί. Μία εκ βάθρων ανανέωση χαρίζει στο Vision πιο σύγχρονη εμφάνιση.

Το Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία premium σκούτερ 125, το Forza 125, έχει premium προδιαγραφές και επιδόσεις αναβαθμισμένες με τη χρήση του συστήματος Honda Smart Key, την πιο προοδευτική πίσω ανάρτηση και τα νέα ελαστικά Michelin City Grip.

SH125i με μεγάλους τροχούς και επίπεδο πάτωμα – Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία σκούτερ 125 το 2016** – που υιοθετεί το σύστημα Honda Smart Key για το 2017. Μία νέα σχεδίαση και προβολέας και πίσω φως LED προσδίδουν μία ακόμα πιο σπορ, κομψή εμφάνιση και η πρακτικότητα είναι βελτιωμένη, με πρίζα φόρτισης και αυξημένο αποθηκευτικό χώρο.

Νέες αποχρώσεις και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro 4

Εκτός από αυτά τα νέα και αναβαθμισμένα μοντέλα, αρκετές από τις πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες της Honda θα διατίθενται σε νέες αποχρώσεις. Όλη η οικογένια μοτοσυκλετών της Honda για το 2017 πληροί τις αυστηρές, νέες προδιαγραφές Euro 4, σύμφωνα με τις οποίες τα επιτρεπόμενα όρια για τις εκπομπές ρύπων όπως μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες και οξείδια του αζώτου είναι σχεδόν τα μισά συγκριτικά με τα πρότυπα Euro 3.

CRF1000L Africa Twin – Νέα απόχρωση Candy Prominence Red για τη μοτοσυκλέτα περιπέτειας της Honda που ‘Πηγαίνει Παντού’ με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 10.000 μονάδες από το 2016 που επέστρεψε στην αγορά.

VFR1200X Crosstourer – Νέες Pearl Glare White και Candy Prominence Red για τη πολυτελή σπορ μοτοσικλέτα τουρισμού/περιπέτειας με V4 κινητήρα.

VFR800X Crossunner – Νέες αποχρώσεις Matte Ballistic Black Metallic και Candy Prominence Red για την crossover μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού με προηγμένο εξοπλισμό και ισχύ V4.

VFR800F – Νέα Digital Silver Metallic για την πρώτη μοτοσυκλέτα Σπορ Τουρισμού.

Integra, NC750X και NC750S – Και τα τρία New Concept μοντέλα της Honda θα διατίθενται σε Candy Prominence Red για το 2017.

CB500X – Νέες Sword Silver Metallic, Nitric Orange και Candy Rosy Red για τη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα περιπέτειας για αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας A2. Πληροί επίσης τις προδιαγραφές Euro 4 για το 2017, όπως οι CBR500R και CB500F.

SH300i – Νέες Lucent Silver Metallic και Pearl Splendor Red για τη ναυαρχίδα της γκάμας των σκούτερ SH με πωλήσεις ενός εκατομμυρίου, και εκδόσεις SE Matte Pearl White και Matte Black με λωρίδες στους τροχούς και χρωμιωμένο λογότυπο SH (red chrome).

SH Mode 125 – Νέες Matte Techno Silver Metallic και Candy Nobel Red για την κομψή, ελαφριά, προσιτή SH Mode 125.

MSX125 και CB125 – δύο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες πόλης αναβαθμίζονται με ABS και φρένα CBS αντίστοιχα σύμφωνα με τις προδιαγραφές Euro 4.

* Πάνω από 60.000 πελάτες έχουν αγοράσει μία μοτοσυκλέτα εξοπλισμένη με DCT από το 2010 που πρωτοπαρουσιάστηκε. Το 2016, το 51% των πελατών έχει επιλέξει την έκδοση DCT μοντέλων που διατίθενται προαιρετικά.
** Πάνω από 14.000 μονάδες έχουν πουληθεί από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο.
Σημείωση: Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://hondanews.eu/eu/en/motorcycles/home