Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

To BMW Group επεκτείνει την επιτυχημένη φιλοσοφία της BMW i Ventures και επιταχύνει τη συνεργασία με start-up επιχειρήσεις

To BMW Group επεκτείνει την επιτυχημένη φιλοσοφία της BMW i Ventures και επιταχύνει τη συνεργασία με start-up επιχειρήσεις
Μόναχο /Mountain View. Το BMW Group επεκτείνει την επιτυχημένη φιλοσοφία που διέπει την επενδυτική του εταιρεία και δημιουργεί ένα επενδυτικό κεφάλαιο έως 500 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στη BMW i Ventures να κάνει επενδύσεις σε ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογών, όπως αυτόνομη οδήγηση και ψηφιοποίηση, ώστε να διασφαλίσει συνεχή πρόσβαση στις τεχνολογίες του μέλλοντος. Η BMW i Ventures ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2011 με αρχικό επενδυτικό κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα μετακινεί την έδρα της στη Silicon Valley, τον κύριο κόμβο για start-ups στις ΗΠΑ. Με ένα υψηλό επίπεδο αυτονομίας, η εταιρεία επενδύσεων θα είναι σε θέση να λαμβάνει ταχείες αποφάσεις επενδύσεων και να δημιουργεί συνεργασίες με επιτυχημένες και πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδύσεις σε start-ups έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά υποσχόμενες, τόσο από στρατηγικής όσο και από οικονομικής απόψεως και δημιουργούν βιώσιμη αξία για το BMW Group. Η εταιρεία BMW i Ventures που αποτελεί τμήμα της BMW i, την οποία και προάγει σε αιχμή του δόρατος της καινοτομίας στο BMW Group και διασφαλίζει τη σταθερότητα της εταιρείας ως πρωτοπόρου της τεχνολογίας. Με την επέκταση της BMW i Ventures, το BMW Group κάνει τώρα το επόμενο λογικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της Strategy Number ONE > NEXT.

«Στην εποχή μας, όλο και περισσότερες καινοτομίες προέρχονται από το χώρο των start-up επιχειρήσεων. Τα επενδυτικά κεφάλαια μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτές σε αρχικό στάδιο. Για να το πετύχουμε, προσφέρουμε άμεσα στη BMW i Ventures ένα ευρύτερο πεδίο δράσης, ενώ θα επεκτείνουμε την εμπλοκή μας σε Ευρώπη και Ασία καθώς και στη νέα έδρα μας στη Silicon Valley», εξήγησε ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce και Aftersales. Επιπλέον ανέφερε: «Το πνεύμα ριζοσπαστικής δημιουργικότητας και ιδεο-κεντρικής ανταλλαγής που χαρακτηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα καρποφόρο για έναν ηγέτη της καινοτομίας όπως η BMW.

Η επενδυτική προσέγγιση του BMW Group βασίζεται στην ανταλλαγή δύο κατευθύνσεων:

Από έξω προς τα μέσα: Μειοψηφικά πακέτα μετοχών από τη BMW i Ventures στις καλύτερες, πιο καινοτόμες start-ups προσφέρουν στο BMW Group εξωτερική πρόσβαση σε καινοτομίες, εδραιώνοντάς την ως πρωτοπόρο τεχνολογίας.

Από μέσα προς τα έξω: Η BMW i Ventures παρέχει όχι μόνο οικονομική υποστήριξη σε start-ups, αλλά και εσωτερικούς πόρους ή ‘έξυπνα κεφάλαια’, όπως τεχνογνωσία και πρόσβαση στο δίκτυο ενός καθιερωμένου, παγκόσμιου παίκτη.

«Η μετακίνηση του μέλλοντος και η βιομηχανία μας ακολουθούν τη ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογικών αλλαγών. Όσοι επιθυμούν να πετύχουν πρέπει να δώσουν μορφή σε αυτή την αλλαγή και να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες ιδέες,» σύμφωνα με τον Klaus Fr ö hlich, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Εξέλιξη. «Με τη BMW i Ventures έχουμε πρόσβαση σε πρωτοπόρους από όλους τους τομείς και τις καινοτομίες τους. Οι εταίροι μας ωφελούνται καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία μας που απορρέει από μία παρουσία 100 χρόνων στο χώρο της παραγωγής οχημάτων και τη διαχείριση περίπλοκων θεμάτων και διαδικασιών. Μαζί, μπορούμε να επιταχύνουμε το ρυθμό αλλαγής και ανάπτυξης», συνέχισε ο Fröhlich.

Στο μέλλον, η BMW i Ventures θα λειτουργεί ανεξάρτητα και σε όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση δύο εταίρων - Ulrich Quay και Uwe Higgen – και θα αναφέρεται για τις δραστηριότητές της σε ένα Συντονιστικό Συμβούλιο του BMW Group, που θα αποτελείται από τρία μέλη του Δ.Σ. και τον υπεύθυνο Εταιρικού Σχεδιασμού και Προϊοντικής Στρατηγικής. Αυτό θα προσφέρει στη BMW i Ventures σημαντική αυτονομία και θα της επιτρέψει να λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις γρήγορα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

«Οι δραστηριότητές μας είναι πολυδιάστατες και επεκτείνονται πέραν της παραγωγής αυτοκινήτων. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να εξερευνήσουμε νέες τάσεις και να επενδύσουμε σε υποσχόμενους παράγοντες καινοτομίας», δήλωσε ο Dr . Friedrich Eichiner, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Οικονομικών.

Οι προηγούμενες δραστηριότητες της BMW i Ventures – υπηρεσίες μετακίνησης και ηλεκτρική μετακίνηση – θα επεκταθούν για να καλύψουν όλο το φάσμα καινοτομίας του BMW Group, σε όλους τους τομείς της στρατηγικής Strategy Number ONE > NEXT, ακόμα και εκτός της παραδοσιακής αλυσίδας αξιών του αυτοκινήτου. Θέματα στα οποία θα εστιάσει μελλοντικά θα είναι “Τεχνολογικές Λύσεις και Ψηφιακή Τεχνολογία Οχημάτων”, “Μετακίνηση και Ψηφιακές Υπηρεσίες”, “Εμπειρία Πελάτη” και “Προηγμένη Τεχνολογία Παραγωγής”.

Η BMW i Ventures ιδρύθηκε στη Ν. Υόρκη το 2011 υπό την BMW i, μαζί με υπηρεσίες μετακίνησης, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανασχεδιασμού του BMW Group. Από τότε που δημιουργήθηκε, η BMW i Ventures έχει ολοκληρώσει πάνω από 15 επιτυχημένες επενδύσεις σε διάφορες επιχειρήσεις start-up σχετικές με τη μετακίνηση.

Από το 2014, για παράδειγμα, η BMW i Ventures έχει διατηρήσει ένα μερίδιο μειοψηφίας στην τεχνολογική start-up RideCell με έδρα στο San Francisco. Από φέτος τον Απρίλιο, ως συστημικός εταίρος της ReachNow, της υπηρεσίας premium car-sharing του BMW Group, η RideCell είναι υπεύθυνη για την πλατφόρμα IT και όλες τις διεπαφές πελατών που χρησιμοποιούνται για κρατήσεις και τιμολογήσεις.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η Chargepoint , με έδρα στο Campbell, California, που είναι μία ακόμα από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της BMW i Ventures. Η Chargepoint, με περισσότερα από 31.000 σημεία φόρτισης, συνεργάζεται επιτυχώς με την ChargeNow, την υπηρεσία του BMW Group που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε ένα σταθερά αυξανόμενο δίκτυο δημοσίων σταθμών φόρτισης. Σε ένα κοινό συνεργασίας με τη BMW και μία ακόμα εταιρεία, η Chargepoint έχει εγκαταστήσει επίσης 95 σταθμούς ταχείας φόρτισης στην Ανατολική και Δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Η πιο πρόσφατη επένδυση της BMW i Ventures, στην εταιρεία Carbon 3 D που εδρεύει στη Silicon Valley, αντανακλά των διευρυμένο πεδίο ενδιαφέροντος της επενδυτικής εταιρείας. Χάρη σε αυτό, το BMW Group θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει την τεχνογνωσία του στον τομέα των τεχνολογιών προσθετικής κατασκευής.