Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το νέο Citroen C3 WRC στο Monte Carlo

Το νέο Citroen C3 WRC στο Monte Carlo
Το νέο Citroen C3 WRC στο Monte Carlo

Επιστρέφει στις ρίζες της, στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Η Citroen επιστρέφει στις ρίζες της, στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι που είναι στο DNA της, έχοντας μάθει να πρωταγωνιστεί, κάτι που αποδεικνύεται από τους 8 τίτλους κατασκευαστών που έχει κατακτήσει.

Το νέο Citroen C3 που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της γαλλικής φίρμας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, αναμένεται να δείξει τις ικανότητές του από τον πρώτο αγώνα, που ξεκινά σήμερα στο Monte Carlo.

Νέοι κανονισμοί που έχουν σκοπό τον υψηλό ανταγωνισμό και το θέαμα στις ειδικές διαδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στο C3 WRC να επιστρέψει δυναμικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, στοχεύοντας στην κατάκτηση τίτλων.

Η τελική έκδοση για το WRC είναι πλήρως συμβατή με τους κανονισμούς της FIA WRC. Το πλάτος του έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, όπως και το μπροστινό και το πίσω αεροδυναμικό σπόιλερ. Το κινητήριο σύνολο είναι 1.600 κ. εκ. turbo και με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η τελική έκδοση πληρεί τις παρακάτω προδιαγραφές:


  • Iσχύς του κινητήρα περίπου 380bhp,
  • Διευρυμένη, εντυπωσιακή πίσω αεροτομή,
  • Το αυτοκίνητο είναι 25κιλά ελαφρύτερο,
  • Το διαφορικό είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο.
  • Το νέο C3 WRC έχει δοκιμαστεί για πάνω από 10.000 χλμ σε όλες τις συνθήκες από τους οδηγούς της αγωνιστικής ομάδας, που είναι οι Κρις Μικ και Στεφάν Λεφέβρ.

Πηγή: Newsbeast.gr