Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο έγινε μετά από έκρηξη σε κινητό;

Η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο έγινε μετά από έκρηξη σε κινητό;
Η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο έγινε μετά από έκρηξη σε κινητό;

Μια νέα θεωρία σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο διατυπώθηκε από Γάλλους ερευνητές, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες σχετικά με την συντριβή, η οποία είχε κοστίσει τη ζωή σε 66 άτομα.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Telegraph, οι Γάλλοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η πτώση του αεροσκάφους ήταν αποτέλεσμα έκρηξης στο κινητό ή το tablet του συγκυβερνήτη, η οποία στην συνέχεια προκάλεσε φωτιά.

Οι κάμερες της Telegraph κατέγραψαν μάλιστα σε video το σημείο όπου είχε τοποθετήσει ο συγκυβερνήτης το tablet του και το κινητό του. Οι γαλλικές Αρχές σημειώνουν πως η φωτιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση των μπαταριών λιθίου.Ορισμένοι εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν κατευθείαν την εν λόγω θεωρία, ενώ εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσον είναι εύκολο να είχαν τοποθετηθεί τα κινητά και τα tablets στο ταμπλό.

Τα μαύρα κουτιά πάντως έχουν δείξει ότι η πτώση προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι εικόνες απ’ τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου Charles de Gaulle δείχνουν ξεκάθαρα πού είχαν τοποθετηθεί το κινητό και το tablet.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι ειδικοί επισημαίνουν πως κανονικά οι πιλότοι δεν τοποθετούν μπροστά στο ταμπλό τις συσκευές τους καθώς είναι πιθανό να καταλήξουν απλά πάνω τους ή να υπερθερμανθούν οι μπαταρίες τους.
Via: iPop