Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Ford

Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Ford
Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Ford
Το νέο GT είναι ένα υπεραυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για εξαιρετικές επιδόσεις

Αποδίδοντας υψηλότερη ισχύ από οποιοδήποτε κινητήρα παραγωγής EcoBoost μέχρι σήμερα, το νέο Ford GT συνδυάζει μεγάλη ιπποδύναμη με εντυπωσιακή αεροδυναμική, προηγμένη δυναμική συμπεριφορά και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 347 χλμ/ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι είναι το ταχύτερο Ford παραγωγής μέχρι σήμερα.

Πέρα από την τελική ταχύτητα, το νέο υπεραυτοκίνητο της Ford είναι σχεδιασμένο για εξαιρετικές επιδόσεις στην πίστα που τιμούν την αγωνιστική κληρονομιά του. Στη δοκιμή εξέλιξης του 2016, με όλα τα ανταγωνιστικά μοντέλα προετοιμασμένα για πίστα με νέα υγρά, καινούργια ελαστικά και βέλτιστες ρυθμίσεις ανάρτησης, σε ίδιες συνθήκες και με τον ίδιο οδηγό στο τιμόνι, το Ford GT ήταν ταχύτερο από τις McLaren 675LT και Ferrari 458 Speciale στο Calabogie Motorsports Park στον Καναδά:

Ford GT: 2:09.8

McLaren 675LT: 2:10.8

Ferrari 458 Speciale: 2:12.9

Μετρημένο με τα στάνταρ της SAE (Society of Automotive Engineers) αποδίδει 647 ίππους 75,9 χγρμ ροπής στην Αμερικανική έκδοση. Ο νέος, πανίσχυρος V6 3.5λτ της Ford αποδίδει την υψηλότερη ιπποδύναμη από οποιονδήποτε κινητήρα παραγωγής EcoBoost στην ιστορία, κάνοντας το Ford GT το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών με το σήμα του Μπλε Οβάλ, προσφέροντας το 90% της μέγιστης ροπής από τις 3.500 rpm. Context-view-V-Max-Mode-GT-Cluster

Το απόβαρο του Ford GT είναι κάτω από 1.400 κιλά, αριθμός που το τοποθετεί ανάμεσα σε δύο κορυφαίους ανταγωνιστές, τη McLaren 675LT και τη Ferrari 488. Η αναλογία ισχύος / βάρους του Ford GT είναι 2.14 κιλά ανά ίππο στην Αμερικανική έκδοση.

Τα ενεργά δυναμικά συστήματα (για την ανάρτηση και την αεροδυναμική) είναι σχεδιασμένα για να κάνουν το αυτοκίνητο να κινείται με βέλτιστη αεροδυναμική πίεση, αντίσταση και ισορροπία σε οποιαδήποτε ταχύτητα, δημιουργώντας ένα ταχύτερο σύνολο ανεξάρτητα από τις ικανότητες του οδηγού.

Το Ford GT, έχει αποδείξει τις ικανότητές τους, σημειώνοντας νίκες στην κατηγορία του στο Le Mans και σε πολλές ακόμα πίστες στους αγώνες IMSA και WEC την περσινή σεζόν. Το Ford GT παραγωγής μοιράζεται πολλά με την αγωνιστική έκδοση υψηλών επιδόσεων, και με προηγμένα χαρακτηριστικά αεροδυναμικής ανάρτησης προάγει τις επιδόσεις σε νέα ύψη.Πηγή: Newsbeast.gr