Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η GM εξετάζει την πώληση της Opel στην Peugeot

Η GM εξετάζει την πώληση της Opel στην Peugeot
Η GM εξετάζει την πώληση της Opel στην Peugeot
H General Motors είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση της θυγατρικής της στην Ευρώπη, Opel, στη γαλλική PSA (Peugeot-Citroen), επιβεβαίωσε η Handelsblatt μετά την ανάδειξη του θέματος από το πρακτορείο Ρόιτερς.


Εκπρόσωπος της Peugeot δήλωσε στη Handelsblatt ότι οι δύο εταιρείες είναι σε συνομιλίες «για την εξαγορά της Opel». Η συμφωνία, στην οποία περιλαμβάνεται και η Vauxhall, «θα μπορούσε να ανακοινωθεί σε λίγες μέρες», δήλωσαν πηγές στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η PSA επιβεβαίωσε ότι «μαζί με τη General Motors εξετάζει διάφορες στρατηγικές πρωτοβουλίες οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς της Opel». Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία».

Μια ενδεχόμενη συμφωνία θα άλλαζε σημαντικά την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Ένα γκρουπ Peugeot-Opel θα ξεπερνούσε με ευκολία τη Renault ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη με ένα συνδυασμένο μερίδιο αγοράς γύρω στο 15%. Το Volkswagen Group παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος της ευρωπαϊκής αγοράς με ένα μερίδιο που φτάνει το 23%.

Στο άκουσμα της είδησης οι μετοχές της PSA ανέβηκαν κατά 5%. Ωστόσο, στη Γερμανία ετοιμάζονται αντιδράσεις. Το συμβούλιο εργαζομένων της Opel δεν συμπεριλήφθηκε, όπως οφειλόταν, στις διαβουλεύσεις για μια πιθανή πώληση, έγραψε το περιοδικό Spiegel.

Μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου IG Metal, το συμβούλιο εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε για την «κατάφωρη παραβίαση όλων των γερμανικών και ευρωπαϊκών νόμων περί συνδιαχείρισης».

Οποιοδήποτε ενδεχόμενο κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία και τη Γαλλία θα συναντούσε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία.

Πηγή: ΕΡΤ