Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το Nissan X-TRAIL είναι το πιο αγαπημένο SUV στον κόσμο σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Jato Dynamics

Το Nissan X-TRAIL είναι το πιο αγαπημένο SUV στον κόσμο
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων οχημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα ο διεθνής οργανισμός Jato Dynamics, 766.729 αγοραστές σε 52 χώρες, πήραν πέρυσι για νέο αυτοκίνητο τους το Nissan Χ-TRAIL. Επιπλέον, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2016, το Nissan Χ-TRAIL ήταν το πέμπτο πιο δημοφιλές όχημα στον κόσμο, το περασμένο έτος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan Χ-TRAIL είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη, την Κίνα και στις ΗΠΑ, όπου μάλιστα στην τελευταία είναι γνωστό με την ονομασία Nissan Rogue.

Σύμφωνα με τα εσωτερικά αρχεία πωλήσεων της Nissan, περισσότερα από 795.000 Χ-TRAIL / Rogue πωλήθηκαν το 2016, σε όλες τις χώρες όπου το μοντέλο διατίθεται προς πώληση.

Αναλύοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων, η Jato Dynamics έχει ξεχωρίσει τη Nissan ως “προπομπό” στην καμπύλη της αγοράς SUV που αποτελεί και την πιο δημοφιλή κατηγορία επιβατικών οχημάτων. Συγκεκριμένα, το 2016, τα SUV (ανεξαρτήτως μεγέθους) αντιπροσώπευαν το 28,8% ή 24,2 εκατομμύρια οχήματα, της παγκόσμιας αγοράς των 84.240.000 οχημάτων.

Η JATO Dynamics αναφέρει επίσης ότι ενώ τα SUV έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος οχήματος, το Χ-TRAIL είναι ένα από τα δύο SUV που έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους ταχύτερα από την συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο πωλήσεων οχημάτων.

Δημιουργώντας την κατηγορία των crossovers πρώτα με το QASHQAI, στη συνέχεια με το JUKE και κατόπιν με τις τελευταίες εκδόσεις του Χ-TRAIL, η Nissan έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των SUV. Με αυτά τα μοντέλα, η Nissan συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την άνεση των επιβατών και τις επιδόσεις, προσφέροντας παράλληλα χώρους, ψηλή θέση οδήγησης, αλλά και την χρηστικότητα ενός SUV.