Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η θυγατρική του BMW Group Designworks σε συνεργασία με την John Deere απέσπασαν οκτώ κορυφαία βραβεία σχεδίασης

Η θυγατρική του BMW Group Designworks σε συνεργασία με την John Deere απέσπασαν οκτώ κορυφαία βραβεία σχεδίασης
Η πλέον των 20 χρόνων σχέση μεταξύ της θυγατρικής του BMW Group Designworks και της John Deere συνεχίζει να αποδίδει εξαιρετικούς καρπούς.
Το 2016, οι εταιρείες απέσπασαν οκτώ βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς σχεδίασης για μηχανήματα έργων και εξοπλισμό δασοκομίας της John Deere – αριθμό ρεκόρ στις συγκεκριμένες κατηγορίες της αγοράς. «Η σχεδίαση εξαιρετικά περίπλοκων μηχανημάτων απαιτεί άριστη γνώση της τεχνολογίας», δήλωσε ο Oliver Heilmer, πρόεδρος της Designworks. «Από το 1966 που υλοποιήσαμε το πρώτο μας project ‘H Crawler’ με την John Deere, θεμέλιος λίθος της επιτυχημένης συνεργασίας των δύο εταιρειών παραμένει η συνεχής ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μαζί με την καλλιέργεια μιας κοινής σχεδιαστικής κουλτούρας». Το 2016, διεθνείς επιτροπές ποιότητας και σχεδίασης αναγνώρισαν τα επιτεύγματα της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ Designworks και John Deere.

Red Dot Award

Στις αρχές του 2016, οι ερπυστριοφόρες μπουλντόζες 850K Crawler και 1050K Crawler της John Deere τιμήθηκαν με το Red Dot Award για την προϊοντική τους σχεδίαση, που προδίδει δύο βασικές αρετές αυτών των οχημάτων – τη στιβαρότητα και την αντοχή. Παράλληλα, η εμφάνισή τους αποτυπώνει τη γνώριμη βιομηχανική σχεδιαστική γλώσσα της John Deere. Στοιχεία όπως οι πολυεδρικές εξωτερικές επιφάνειες δημιουργούν μία τολμηρή, ρεαλιστική έκφραση. Αυτές οι κεκλιμένες επιφάνειες βελτιώνουν την ορατότητα του χειριστή – λεπίδα, πλαϊνό τμήμα, μηχάνημα – κάνοντας τη χρήση του μηχανήματος ευκολότερη και πιο αποδοτική. Η νέα σχεδίαση της καμπίνας δημιουργεί ένα πιο αθόρυβο και άνετο περιβάλλον σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, συμβάλλοντας στην αίσθηση ευεξίας όσων εργάζονται πολλές ώρες σε αυτά τα μηχανήματα σε μερικές από τις πιο κακοτράχαλες περιοχές του πλανήτη.

Good Design Award

Το Δεκέμβριο, οι εταιρείες έλαβαν περαιτέρω επιβεβαίωση των σχεδιαστικών επιτευγμάτων τους. Η επιτροπή του Good Design Award τίμησε πέντε προϊόντα της John Deere από ποικίλες προϊοντικές σειρές. Αυτές οι διακρίσεις επιβεβαίωσαν την υψηλή σχεδιαστική ποιότητα των 850K και 1050K Crawlers. Επιπλέον, το Ελαστικοφόρο Μηχάνημα Υλοτομίας 843L Wheeled Feller Buncher τιμήθηκε για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και των συνθηκών εργασίες σε σκληρές συνθήκες. Ο Φορτωτής – Εκσκαφέας 410L Backhoe Loader βραβεύτηκε για την αύξηση της παραγωγικότητας, την ευχρηστία και την άνεση. Τέλος ο Μεταφορέας Ξυλείας 848L Skidder έπεισε την επιτροπή με τις έξοχες επιδόσεις, την αντοχή και τις έξυπνες λύσεις στη μεταφορά ξυλείας. Το Good Design Award είναι από τους πιο έγκυρους, αναγνωρισμένους και παλαιότερους θεσμούς βραβείων σχεδίασης. Ιδρύθηκε το 1950 και τιμά τα καλύτερα επιτεύγματα στο χώρο της σχεδίασης.


iF Design Award

Το Ιανουάριο, η επιτροπή του iF ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της, επιλέγοντας το 1050K Crawler μεταξύ των νικητών. «Ανεξαρτήτως βιομηχανίας, καθώς ατενίζουμε το μέλλον, βλέπουμε περισσότερες τεχνολογικές και ψηφιακές προκλήσεις να ισορροπούν με μία απέριττη εμφάνιση», δήλωσε ο Oliver Heilmer. «Σαν τμήμα του BMW Group, έχουμε την πεποίθηση ότι η κορυφαία σχεδιαστική μας προσέγγιση μπορεί να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε μερικές από αυτές τις προκλήσεις. Μέσω συνεργασιών και ανταλλαγής τεχνογνωσιών από διαφορετικούς χώρους της βιομηχανίας μπορούμε να αναπτύξουμε ασυναγώνιστες προϊοντικές λύσεις – για πελάτες και τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε.

Designworks, Μία εταιρεία του BMW Group

Η Designworks είναι μία εταιρεία του BMW Group και δημιουργική σύμβουλος που ‘οδηγεί’ την καινοτομία πάνω από σαράντα χρόνια. Έχοντας εξαγοραστεί από το BMW Group το 1995, η Designworks επιτρέπει στη ‘μαμά-εταιρεία’ αλλά και σε διεθνώς διάσημους πελάτες εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτου να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους παρέχοντας σχεδιαστικές και δημιουργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Με στούντιο σε Λος Άντζελες, Μόναχο και Σαγκάη και πελάτες όπως οι BMW, MINI, Rolls Royce, HP, Microsoft, Corsair, Coca Cola, Embraer, Neil Pryde, Siemens Trains και Singapore Airlines, η Designworks έχει έντονη εμπλοκή σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.