Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Νέες BMW R nineT και R nineT Urban G/S

Οι νέες R nineT και R nineT Urban G / S : κομψή roadster με custom χαρακτήρα και αίσθηση boxer με κλασική enduro όψη.


Όταν η BMW Motorrad παρουσίασε την R nineT το 2013, ήταν ολοφάνερο ότι δεν επρόκειτο απλά για μία roadster βασισμένη στα κλασικά πρότυπα. Από την αρχή η R nineT συνδύαζε τη σχεδίαση κλασικής μοτοσικλέτας με σύγχρονη τεχνολογία και υψηλή ποιότητα κατασκευής, κάτι που είναι φανερό, για παράδειγμα, από το αλουμινένιο ρεζερβουάρ με τα βουρτσισμένα στο χέρι (hand-brushed) πλαϊνά. Από τα διάφορα εξαρτήματά της, αντικατοπρίζεται η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια που είχε δώσει η ομάδα κατασκευής της. Η νέα R nineT αποπνέει αυτόν το χειροποίητο χαρακτήρα ενώ παρουσιάζει και μία σειρά από βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Η νέα R nineT Urban G/S μπορεί να έχει διαφορετικό στυλ, προβάλλει όμως έναν αντίστοιχα κλασικό χαρακτήρα. Για περισσότερα από 35 χρόνια, τα αρχικά GS σε σχεδιασμό με τη BMW Motorrad έχουν γίνει συνώνυμα της αίσθησης ελευθερίας και του πάθους για την περιπέτεια, τόσο στο δρόμο όσο και εκτός. Η R nineT Urban G/S αντλεί γονίδια από την πρώτη θρυλική BMW R 80 G/S του 1980 και τα μεταφέρει στη σημερινή εποχή με σύγχρονη τεχνολογία, με τη μορφή μίας κλασικής, σε στυλ enduro BMW μοτοσικλέτας με boxer κινητήρα.

Και τα δύο νέα μοντέλα BMW Heritage φορούν το δυνατό αεροελαιόψυκτο boxer κινητήρα με χωρητικότητα 1170 cc και ισχύ 81 kW (110 hp) και κιβώτιο 6 σχέσεων. Και οι δύο εκδόσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ρύπων EU4. Το κλασικό τους στυλ αντικατοπτρίζεται στις εξατμίσεις από ανοξείδωτο ατσάλι με τις απολήξεις στην αριστερή πλευρά.

Πλαίσιο, κατάλληλο για customising .

Τα πλαίσια τους προσφέρουν μεγάλα περιθώρια μετατροπών στην εμφάνιση και στο χαρακτήρα των δύο boxer μοντέλων της BMW σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του αναβάτη. Για παράδειγμα ενδείκνυται για την τοποθέτηση διαφορετικού τύπου σέλας επιλέγοντας μία από τον κατάλογο αξεσουάρ της BMW Motorrad.

Το πλαίσιο της R nineT αποτελείται από τέσσερα μέρη όπως και πριν: το μπροστινό και το πίσω πλαίσιο, μία αφαιρούμενη ουρά και ένα αποσπώμενο υποπλαίσιο για το συνεπιβάτη. Το πλαίσιο της R nineT Urban G/S αποτελείται από τρία μέρη: το μπροστινό και το πίσω πλαίσιο με ενσωματωμένη ουρά και το υποπλαίσιο του συνεπιβάτη.

Η R nineT διαθέτει πλέον ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι και βελτιωμένη γεωμετρία ανάρτησης. Η R nineT Urban G / S φορά ανάρτηση σε στυλ enduro . 


Ένα ανεστραμμένο, τηλεσκοπικό πιρούνι υψηλής ποιότητας αναλαμβάνει, όπως και πριν, τον έλεγχο του μπροστινού τροχού στη νέα R nineT, όμως έχει επανασχεδιαστεί και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Με γνώμονα την ακόμη καλύτερη ακρίβεια του τιμονιού, τη σταθερότητα στις αλλαγές διεύθυνσης και την ουδετερότητα στις στροφές, η νέα έκδοση της R nineT έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά γεωμετρίας στην ανάρτηση. Η R nineT Urban G/S διαθέτει συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, ενώ πίσω χρησιμοποιεί το σύστημα BMW Paralever με μονό αμορτισέρ, όπως και η R nineT.

Η R nineT διαθέτει πλέον ακτινωτές ζάντες με διαστάσεις 3,5 x 17 ίντσες εμπρός και 5,5 x 17 ίντσες πίσω, με ελαστικά 120/70 ZR 17 και 180/55 ZR 17 αντίστοιχα. Οι ακτινικές, 4-πίστονες, μονοκόμματες δαγκάνες φρένων εμπρός σε συνδυασμό με πλευστούς δίσκους και στάνταρ ABS εξασφαλίζουν δυνατό, σίγουρο φρενάρισμα.

Η R nineT Urban G/S φορά χυτές ζάντες από ελαφρύ κράμα αλουμινίου. Ο μεγάλος μπροστινός τροχός 19 ιντσών με ελαστικό 120/70 ZR 19 της χαρίζει εμφάνιση κλασικής enduro μοτοσικλέτας και συνδυάζεται ιδανικά με την πίσω ζάντα 17 ιντσών με ελαστικό 170/60 ZR 17. Η νέα boxer της BMW μπορεί να παραγγελθεί εξαρχής με τρακτερωτά off-road ελαστικά τα οποία συμβάλλουν περαιτέρω στο κλασικό στυλ της (βασικός εξοπλισμός: ελαστικά δρόμου), καθώς και με περίτεχνες, ακτινωτές ζάντες. Xάρη στις 4-πίστονες δαγκάνες, τα σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης, το δίσκο με διάμετρο 320 χιλιοστών και το ABS υψηλής απόδοσης, είναι εξασφαλισμένη η αποτελεσματική και σταθερή επιβράδυνση. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα ASC (Automatic Stability Control) για την πρόληψη του σπιναρίσματος του πίσω τροχού σε ολισθηρούς δρόμους.

Νέα R nineT : αυθεντική roadster με χειροποίητο χαρακτήρα και κατά παραγγελία εξατομικευμένα, εργοστασιακά χρώματα.

Στη νέα της έκδοση, η R nineT αποπνέει όπως πάντα ξεγνοιασιά και φινέτσα διαθέτοντας τις αναλογίες μίας κλασικής BMW roadster. Σε κάθε περίπτωση, η R nineT αποτελεί ένα κράμα κλασικών και μοντέρνων στοιχείων μοτοσικλετιστικής σχεδίασης, συνδυασμένων με υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Ενώ στην προηγούμενη R nineT το στροφόμετρο και το ταχύμετρο ήταν τέλεια ενσωματωμένα σε έναν πίνακα οργάνων με κλασική διάταξη, στο νέο σχέδιο τα δύο όργανα είναι ξεχωριστά, με το καθένα στο δικό του πλαίσιο, και ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Η νέα R nineT διατηρεί τον ίδιο χειροποίητο χαρακτήρα με πριν και πολυάριθμες λεπτομέρειες που θα αγαπήσουν οι θιασώτες της: μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το αλουμινένιο ρεζερβουάρ των 18 λίτρων με περίτεχνα βουρτσισμένες στο χέρι πλευρικές επιφάνειες, το αλουμινένιο καπάκι με την ανάγλυφη επιγραφή R nineT που ακολουθεί τον αυλό εισαγωγής στη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας, καθώς και άλλα στοιχεία.

Ενώ η προηγούμενη R nineT επεδείκνυε τον κλασικό χαρακτήρα της με άψογο στυλ χάρη στις αντιθέσεις του Blackstorm metallic χρώματος με τις ασημί και επιχρωμιωμένες επιφάνειες, η νέα R nineT προχωρά ένα βήμα μπροστά σ’ αυτόν τον τομέα: πέρα από το πλαίσιο και τον κινητήρα, σε μαύρο χρώμα είναι βαμμένο το ψαλίδι του Paralever και ο άξονας της μετάδοσης.

Δύο ιδιαίτεροι χρωματικοί συνδυασμοί ανώτερης ποιότητας διατίθενται για πρώτη φορά ως στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού στην R nineT. Με αυτόν τον τρόπο η BMW Motorrad περιλαμβάνει για πρώτη φορά χρωματικούς συνδυασμούς ως στοιχεία του customising της μοτοσικλέτας. Ο συνδυασμός “Blackstorm metallic / Vintage” τονίζει τη χειροποίητη ποιότητα του αλουμινένιου ρεζερβουάρ, το οποίο είναι βαμμένο σε “Blackstorm metallic / Silver” με τον αγωνιστικό αριθμό “21” σε κίτρινο φόντο. Ο τελευταίος είναι βαμμένος στο χέρι χαρίζοντας μία επιμελώς μεταχειρισμένη όψη στη μοτοσικλέτα. Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται με αλουμινένιο ‘κοκοβιό’ και μαξιλαράκι συνεπιβάτη.

Ο δεύτερος, ειδικός χρωματικός συνδυασμός “Blueplanet metallic / Aluminium” δίνει έμφαση στον κλασικό μεν, εκλεπτυσμένο δε, χαρακτήρα της R nineT με μία πινελιά φρέσκου στυλ. Με βάση το γυμνό αλουμίνιο στο ρεζερβουάρ με τις εμφανείς ενώσεις και τον αλουμινένιο ‘κοκοβιό’, τα κεντρικά τμήματα, τόσο του ρεζερβουάρ όσο και του ‘κοκοβιού’, είναι βαμμένα σε Blueplanet metallic χρώμα με χρυσή λωρίδα για φινίρισμα. O Blueplanet metallic χρωματισμός επαναλαμβάνεται και στο μπροστινό φτερό.
R nineT Urban G / S : παραδοσιακά χρώματα και στυλ εμπνευσμένο από την πρώτη BMW R 80 G / S .


Με την πρώτη ματιά η R nineT Urban G/S είναι ίδια με την πρόγονό της, αναπαράγοντας μάλιστα τα χρώματά της με απαράλλαχτο σχεδόν τρόπο. Ακριβώς όπως 35 χρόνια πριν, το ρεζερβουάρ και το ανασηκωμένο μπροστινό φτερό είναι βαμμένα σε εντυπωσιακή απλή Lightwhite και συνδυάζονται με τη μάσκα του προβολέα που παραπέμπει απευθείας στις BMW G/S εκείνης της εποχής. Όπως και τότε, το ρεζερβουάρ της R nineT Urban G/S διαθέτει φινίρισμα σε δύο τόνους του μπλε ενώ η διθέσια σέλα είναι σε ανοιχτό κόκκινο – ένας χρωματικός συνδυασμός που προέρχεται από τα παραδοσιακά χρώματα της BMW Motorsport. Η αναφορά στο παρελθόν ενισχύεται από το μαύρο βαμμένο πλαίσιο.

Το ταμπλό αποτελείται από ένα στρογγυλό αναλογικό ταχύμετρο, φλας και μία οθόνη LCD δύο γραμμών που δένουν αρμονικά με τον προβολέα. Στοιχεία κορυφαίας ποιότητας και υψηλής λεπτομέρειας χαρακτηρίζουν την R nineT Urban G/S: σ’ αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται κάποια ‘σφυρήλατα’ εξαρτήματα αλουμινίου, όπως οι πλάκες του πιρουνιού και η πλάκα του τιμονιού από σωλήνα διπλής διατομής.

Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που χαρίζει κλασική enduro εμφάνιση στη μοτοσικλέτα είναι το διπλό φτερό μπροστά. Το ψηλό μπροστινό φτερό είναι βιδωμένο στην κάτω ‘γέφυρα’ του πιρουνιού, όπως σε μία γνήσια enduro ενώ το πίσω, χαμηλό φτεράκι βρίσκεται ακριβώς πάνω στον μπροστινό τροχό βιδωμένο στη ράβδο εξισορρόπησης του πιρουνιού.

Χαρακτηριστικά των νέων BMW R nineT και R nineT Urban G / S :

Ισχυρός, δικύλινδρος boxer κινητήρας 1170 cc με ισχύ 81 kW (110 hp) προδιαγραφών EU4.

Πλαίσιο κατάλληλο για customizing - επιτρέπει την εξατομίκευση σύμφωνα με προσωπικές προτιμήσεις.
R nineT με νέες ακτινωτές ζάντες. 

R nineT Urban G/S με ζάντες ελαφρού κράματος και τροχό 19-ιντσών εμπρός σε στυλ endurο. 

Δύο δίσκοι 320-χιλιοστών εμπρός. 

Στάνταρ ABS.

ASC (Automatic Stability Control) στον προαιρετικό εξοπλισμό.
Εξάτμιση 2 σε 1. 

Προηγμένες λεπτομέρειες όπως γέφυρες πιρουνιού από ‘σφυρήλατο’ αλουμίνιο με διάφανη, ανοδιωμένη επίστρωση. 

R nineT με κλασική roadster σχεδίαση σε Blackstorm metallic σε συνδυασμό με μαύρο πλαίσιο και άξονα μετάδοσης.
R nineT Urban G/S παραπέμπει στον enduro χαρακτήρα της πρώτης R 80 G/S του 1980. 

R nineT Urban G/S σε λευκό μη μεταλλικό Lightwhite χρώμα με φινίρισμα ρεζερβουάρ σε δύο τόνους του μπλε και σέλα σε ανοιχτό κόκκινο που παραπέμπουν στα κλασικά χρώματα της BMW Motorsport.