Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Ανάβαση Διονύσου 2017: Χρονομετρημένες Δοκιμές το Σάββατο, σήμερα ο αγώνας

Ανάβαση Διονύσου 2017:
Ανάβαση Διονύσου 2017
Το πρόγραμμα του Σαββάτου 29 Απριλίου αποτέλεσε την πρόγευση ενόψει του κυρίως μέρους του αγώνα, που διεξάγεται σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου!


Η πολυαναμενόμενη στιγμή της διεξαγωγής της Ανάβασης Διονύσου, που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων ως ο 2ος γύρος του θεσμού και διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) έφτασε, καθώς ήχοι αγωνιστικών αυτοκινήτων πλημμύρισαν τη διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων από την Ανατολή Νέας Μάκρης μέχρι τον Άγιο Πέτρο Διονύσου.

Η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε τις Χρονομετρημένες Δοκιμές του αγώνα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι 96 εκκινούντες οδηγοί είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη διαδρομή της Ανάβασης σε αγωνιστικό ρυθμό, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τις τελευταίες ρυθμίσεις στα αυτοκίνητά τους, ενόψει του αυριανού αγώνα. Ορισμένες άτυχες στιγμές οδηγών, που οφείλονταν είτε σε μηχανικές βλάβες είτε σε εξόδους, αντιμετωπίστηκαν από την Οργάνωση με ταχύτητα και απώτερο στόχο, τη μικρότερη δυνατή χρονοτριβή προκειμένου να τηρηθεί το πρόγραμμα της ημέρας.

Παρά το γεγονός ότι η ημέρα ήταν αφιερωμένη στις Χρονομετρημένες Δοκιμές, οι θεατές που βρέθηκαν στη διαδρομή για να απολαύσουν τα περάσματα των οδηγών ήταν πολλοί, με τον αριθμό τους να αφήνει υποσχέσεις για πολύ μεγάλη προσέλευση αύριο, στον αγώνα. Μπορεί η διαδικασία των δοκιμών του Σαββάτου να μην έχει κάποια σημασία ως προς την κατάταξη της Κυριακής αλλά να χρησιμεύει στους οδηγούς ως ημέρα "προπόνησης", ωστόσο οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τους θεατές που βρέθηκαν στο βουνό και έδειξαν πως αύριο οι μάχες για τη νίκη θα είναι μεγάλες και το θέαμα, εντυπωσιακό. Για την ιστορία, τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη σημείωσε με διαφορά ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta WRC της Κατηγορίας Formula Saloon, αν και όπως προαναφέραμε οι σημερινοί χρόνοι δεν προσμετρούν στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Η Ανάβαση Διονύσου 2017 κορυφώνεται σήμερα,  Κυριακή 30 Απριλίου, με τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν και την έκβαση του τελικού αποτελέσματος στις Ομάδες και Κλάσεις. Το πρώτο αυτοκίνητο ξεκίνησε την διαδρομή στις 10:00.

Οι προσπάθειες για τη διοργάνωση ενός άρτιου αγώνα δε θα είχαν τον ίδιο αντίκτυπο, δίχως τη μεγάλη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.Μ.Α.) είναι Συνδιοργανωτής του γεγονότος, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, ενώ παράλληλα έχει την υποστήριξη της Κοινότητας Νέας Μάκρης και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δήμου Μαραθώνα. Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Ανάβαση Διονύσου θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Streaming από το διαδικτυακό κανάλι Sportal TV, το οποίο έχει προσφέρει και το Trailer του αγώνα, όντας ταυτόχρονα Χορηγός Επικοινωνίας.

Την Κυριακή 30 Απριλίου, οι δρόμοι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μας οδηγούν στο Διόνυσο!


Αποτελέσματα της ημέρας, μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα του Επίσημου Χρονομέτρη του αγώνα (http://www.sportstiming.gr/live/results/auto/uh/DIONYS17/), όπου θα μεταδίδονται σε ζωντανό χρόνο και τα αποτελέσματα της Κυριακής.


Ανάβαση Διονύσου - Ιστορία

Ανάβαση Διονύσου - Trailer


Live-Timing: www.sportstiming.gr
Ιστοσελίδα: http://www.ellada-racingclub.gr/