Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το BMW Group κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα πωλήσεων Μαρτίου και 1ου τριμήνου στην ιστορία του

Το BMW Group κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα πωλήσεων Μαρτίου και 1ου τριμήνου στην ιστορία του
Το BMW Group πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις μηνός Μαρτίου στην ιστορία του με 254.862 μονάδες, άνοδος 5,9% από πέρσι. Ρεκόρ πωλήσεων 1ου τριμήνου πέτυχαν και οι τρεις premium μάρκες του BMW Group, BMW, MINI και Rolls-Royce, αύξηση 5,3%. Συνολικά 587.237 οχήματα παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο από την αρχή της χρονιάς.


«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τη χρονιά, με την οικογένεια μοντέλων X και τη BMW Σειρά 7 να ‘οδηγούν’ την άνοδο», σχολίασε ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκας BMW. Συνέχισε δηλώνοντας: «Ο Μάρτιος ήταν ο πρώτος πλήρης μήνας πωλήσεων για τη νέα BMW Σειρά 5 και τα σχόλια των πελατών γι’ αυτό το εξαιρετικό μοντέλο είναι ήδη πολύ θετικά. Τα ηλεκτρικά μοντέλα μας συνεχίζουν δυναμικά, με πωλήσεις σχεδόν 20.000 μονάδων το πρώτο τρίμηνο, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την επίτευξη του στόχου των 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων φέτος. Καθώς ξεκινάμε τη μεγαλύτερη προϊοντική επίθεση στην ιστορία της εταιρείας, είμαι πεπεισμένος ότι το 2017 θα είναι μία ακόμα χρονιά ρεκόρ για το BMW Group που θα ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία του στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Η μάρκα BMW κατέγραψε το καλύτερο 1ο τρίμηνο στην ιστορία της, ξεπερνώντας το μισό εκατομμύριο για πρώτη φορά σε τόσο αρχικό στάδιο της χρονιάς. Οι παγκόσμιες πωλήσεις BMW ανήλθαν στις 503.445 μονάδες, αύξηση 5,2% έναντι της ίδιας περιόδου πέρσι. Οι πωλήσεις οχημάτων μάρκας BMW το Μάρτιο, ανήλθαν στις 212.093, αύξηση 5,3% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι. Πολλά μοντέλα της γκάμας συνέβαλαν σε αυτή την άνοδο: το Μάρτιο, οι παραδόσεις της BMW X1 αυξήθηκαν κατά 21,0% (26.759), της BMW X5 σημείωσαν άνοδο 20,7% (17.678) ενώ οι πωλήσεις της ναυαρχίδας BMW Σειράς 7 απογειώθηκαν κατά 74,8% (7.134). Η BMW Σειρά 5, με πρώτο πλήρη μήνα πωλήσεων για τη νέα γενιά του sedan το Μάρτιο στις περισσότερες αγορές, σημείωσε περίπου 35.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Με μία ευρεία γκάμα premium ηλεκτρικών οχημάτων, η δημοτικότητα των μοντέλων BMW i και BMW iPerformance του BMW Group συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία. Από την αρχή της χρονιάς, σχεδόν 20.000 ηλεκτρικά οχήματα έχουν δοθεί σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, διπλάσιος αριθμός συγκριτικά με πέρσι την ίδια εποχή. Η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το 1ο τρίμηνο ξεπέρασε τις 24.000 μονάδες συνολικά. Η Σκανδιναβία παραμένει ισχυρή στις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων. Μέχρι τις αρχές Απριλίου, πάνω από 10.000 BMW i3 είχαν διατεθεί στη Νορβηγία από τότε που λανσαρίστηκε το μοντέλο. Το Μάρτιο, λανσαρίστηκε επίσης η plug-in υβριδική BMW 530e iPerformance στις περισσότερες αγορές. Αυτό το μοντέλο αναμένεται να ‘οδηγήσει’ την άνοδο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, όπως και το plug-in υβριδικό MINI Cooper S E Countryman ALL4, οι παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Η MINI πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων Μαρτίου με 42.447 συνολικές παραδόσεις σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, αύξηση 8,7% έναντι του περσινού Μαρτίου. Ο Μάρτιος επισφράγισε το ρεκόρ 1ου τριμήνου της μάρκας με πωλήσεις που ανήλθαν στις 83.059 (+6,1%). «Η MINI εξακολουθεί να ανεβαίνει σταθερά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Peter Schwarzenbauer, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Και συνέχισε: «Το MINI Clubman, ειδικότερα, έχει επιδείξει ισχυρή άνοδο πάνω από 21% το 1ο τρίμηνο, αποδεικνύοντας ότι το τέλειο μίγμα καθημερινής χρηστικότητας και ενθουσιώδους χαρακτήρα MINI είναι ακριβώς αυτό που ζητάνε οι πελάτες. Με το νέο MINI Countryman που πρόσφατα φέραμε στην αγορά, είμαι σίγουρος ότι η κεκτημένη ταχύτητα που βλέπουμε τώρα στη MINI θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Μετά το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων το 2016, οι πωλήσεις της Rolls - Royce Motor Cars το 1ο τρίμηνο του 2017 σημείωσαν άνοδο από πέρσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πλήρη διαθεσιμότητα του μοντέλου Dawn στην αγορά συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι. Συνολικά, 733 αυτοκίνητα της Rolls-Royce motor cars παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο (+33,0%). Η ζήτηση για μοντέλα Rolls-Royce παραμένει ισχυρή στις περισσότερες περιοχές, αν και αυτό έρχεται και πάλι σε αντίθεση με τη συνεχιζόμενη αστάθεια που παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά πολυτελών οχημάτων στο σύνολό της. Η Rolls-Royce εξακολουθεί να αγωνίζεται για βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

Ο Μάρτιος ήταν μήνας με θετικό πρόσημο και για τη BMW Motorrad με συνολικές παραδόσεις 18.265 μοτοσικλετών και maxi-scooters, αύξηση 10,9% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι. Από την αρχή της χρονιάς, οι πωλήσεις ανέρχονται στις 35,636 μονάδες, άνοδος 5,5%.


Συνοπτική εικόνα πωλήσεων BMW και MINI ανά περιοχή / αγορά.

Όλες οι σημαντικές περιοχές πωλήσεων πέτυχαν αύξηση τόσο το Μάρτιο, όσο και το πρώτο τρίμηνο. Πολλές αγορές σημείωσαν διψήφια αύξηση, μεταξύ των οποίων η Κίνα και το Μεξικό/Λατινική Αμερική. Στις αρχές Απριλίου, το BMW Group παρέδωσε το 3/εκατομμυριοστό όχημά της σε πελάτη στην Κίνα.